چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
ماجرای بلوتوث فرضی پارک بانوان
زمین های ورزشی سرپوشیده و سرباز، سالن همایش های مذهبی، پیست دوچرخه سواری، آمفی تئاتر، محل بازی و استخر کودکان، مسیر پیاده روی، دریاچه و بازارچه های خود اشتغالی، رستوران و کافی شاپ و از همه مهم تر فضای باز و آزادی که خانم ها می توانند بدون روسری در آن بچرخند و احساس راحتی کنند، تمام دارایی نخستین پارم مخصوص بانوان در تهران است.
اینجا جایی است که خانم ها میتوانند احساس کنند که در میان بهت و چشم های مات زندگی نمی کنند. مهم ترین ویژگی پارک بانوان همین است؛ جایی که می شود از امکانات تفریحی اش استفاده کرد و برای وقت گذرانی به آن پناه برد؛ جایی که اسم آن را گذاشته اند بهشت مادران و این طور که از برنامه های بلند مدت شهرداری تهران برمی آید یکی از ۵ پارک زنانه تهران خواهد بود. اما حالا و در حالی که تنها چند ماه ازافتتاح رسمی پارک می گذرد، مهم ترین خبر درباره این پارک نه گسترش فضای سبز آن است و نه آرامشی که از آن صحبت می شد. مهم ترین خبر، انتشار یک بلوتوث کذایی از پارک بانوان است؛ پارکی که می خواهد فرصت تازه آرامش برای خانم ها باشد.
● آنجا چه خبر است؟
در بزرگراه رسالت تقاطع اتوبان حقانی و خیابان شهید کاوه، محوطه ای ۱۹ هکتاری وجود دارد که به گفته شهردار تهران تنها فضایی بود که می شد ازآن برای پارک بانوان استفاده کرد. بیش از ۳ ماه از روزی که شهردار تهران در این محدوده که به تپه های عباس آباد معروف است، ایستاد و در روز افتتاح رسمی پارک بانوان به خبرنگاران گفت: "در پهنه شمالی شهر تهران تنها نقطه ای که امکان ایجاد پارک بانوان را داشت، این پارک بود که به دلیل مشرف نبودن، محیطی مناسب برای خانم ها باشد تا بدون محدودیت در پوشش، از این پارک استفاده و ورزش های گوناگون را پیگیری کنند" می گذرد. اما در آن دوران هنوز کسی به احتمال آسیب های دیگر فکر نمی کرد. در آن دوران تنها همین مهم بود که خانم ها بتوانند با آزادی کامل در شهر خودشان زندگی کنند، شهری که از نظافت تا مدیریت کلان آن برعهده خانم هاست و از هر دری که وارد شوید و سر بچرخانید یک خانم را می بینید که مشغول به کار است. البته این فضایی که ما امروز می بینیم، حاصل برنامه ای است که زهرا مشیر به عنوان مدیر مرکز بانوان شهرداری تهران به آن فکر کرده بود.
زهرا مشیر، همسر محمدباقر قالیباف در همان روزهایی که بحث افتتاح پارک بانوان داغ بود، گفت: "پارک مختص بانوان است، پس محیط ایجاب می کند مدیریت، کادر مهندسی و خدمات از جمله افرادی که برای آبیاری و هرس درختان در پارک هستند هم از خانم ها باشند. پارک بهشت بانوان در طول هفته در اختیار بانوان و جمعه های خانوادگی است." عجیب اینکه دربرنامه های همان دوران هم گفته می شد که: "استفاده از دوربین و تلفن همراه در پارک بانوان ممنوع است و سعی داریم با تدابیر خاص، امنیت را در ابعاد مختلف مالی، جانی و روانی برای بانوان برقرار کنیم."
● خبر از کجا آمد؟
شبیه به تمام فیلم هایی که به صورت خودجوش پخش می شوند، احتمالاً فیلم پارک بانوان تهران هم از گوشی ای به گوشی دیگر پخش شده است، چرا که همه درباره آن صحبت می کنند و با تعجب می گویند که فیلم پارک بانوان را دیده ای؟ اما هیچ کس درباره آن چیزی نمی داند. هیچ کس نمی داند این فیلم که درباره اش صحبت می شود وجود خارجی دارد یا ندارد. حتی در این میان مسئولان شهرداری هم مجبور به توضیح درباره فیلمی می شود که وجود خارجی اش مسلم نشده است. زهرا مشیر می گوید: "البته برقراری امنیت در محیط مختص بانوان نیازمند یاری خود خانم ها هم است، چون در شرایط کنونی در محیطهای خصوصی هم امنیت لازم وجود ندارد و با توجه به جدید بودن پارک بانوان باید این ضرورت بیشتر اعمال شود و برای مقابله با برخی ناامنی ها باید تدبیر داشت و پیش بینی کرد تا مشکلات احتمالی را برطرف کرد."
در همین حال است که قائم مقام معاون خدمات شهری شهرداری تهران از برخورد جدی با متخلفان انتشار بلوتوث پارک بانوان خبر می دهد و می گوید: "بانوان باید در این پارک ها راحت و آزاد باشند و نباید تخلفات این چنینی امنیت آنها را با مشکل رو به رو کند."
● تحت تدابیر شدید امنیتی
درست است که تا به امروز هنوز هیچ بلوتوثی دیده نشده و همه درباره یک بلوتوث فرضی صحبت می کنند اما این احتمال وجوددارد که هر لحظه چنین فیلمی گرفته شود. دلیل آن هم مشخص است، هنوز این تدابیر شدید امنیتی که از آن صحبت می شود راه نیفتاده است. اگر چه مأموران شهردای، تلفن همراه زنان را هنگام ورود تحویل می گیرند اما به راحتی می توان زیر پوشش، گوشی همراه را به داخل پارک برد.
هرچند ورود تلفن همراه به پارک آزاد نیست اما تدابیر امنیتی هم آنچنان سخت نیست و این مسئله تا جایی پیشرفت کرده که مسئولان نیروی انتظامی بارها به شهردار تهران گوشزد کرده اند که این مشکل را حل کنند.
● پارک خبرساز
ساخت پارکی برای بانوان از همان ابتدا خبرساز بود، چه در آن دورانی که همه دعوایشان بر سر تبعیض جنسیتی بود و چه در زمانی که از نمونه های غیرایرانی آن مثال آورده شد. حتی در دورانی که تهمینه میلانی به وجود چنین پارک هایی اعتراض کرد و گفت: "علت ساخت این نوع پارک ها این است که زنان بتوانند بدون مزاحمت ورزش کنند ولی به نظر من اشتباه است... اگر به طور زیربنایی فرهنگ جامعه را اصلاح کنیم نیازی به این پارک ها نیست.
منبع : روزنامه خورشید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست