سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

آیا خوردن چربی ما را چاق می‌کند؟


آیا خوردن چربی ما را چاق می‌کند؟

برخی برنامه‌های غذایی رژیم کم کربوهیدرات با چربی بیشتر را توصیه می‌کنند، واقعیت چیست؟
برخی رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مصرف چربی بیشتر را توصیه می‌کنند. اما برخی رژیم‌های …

برخی برنامه‌های غذایی رژیم کم کربوهیدرات با چربی بیشتر را توصیه می‌کنند، واقعیت چیست؟

برخی رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مصرف چربی بیشتر را توصیه می‌کنند. اما برخی رژیم‌های دیگر کاهش مصرف چربی را تا جایی که ممکن است توصیه می‌کنند. حتی اگر شما چربی‌های مفید بیشتری بخورید، چقدر این چربی برایتان بد است و آیا این چربی شما را چاق می‌کند؟بر هیچ‌کس پوشیده نیست که خوردن مقدار زیادی چربی سبب چاق شدن افراد می‌شود.مطالعات زیادی نشان می‌دهد که خوردن یک میزان از گروه موادغذایی، چربی‌ها نسبت به سایر منابع انرژی مثل پروتئین و کربوهیدرات افراد را چاق می‌کند. البته، به غیر از کره و روغن که چربی خالص هستند، بسیاری از غذاها مخلوطی از پروتئین، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها هستند. اگر شما کالری دریافتی خود را کنترل کنید، کالری چربی‌ها می‌تواند در رنج کالری‌های مورد نیاز بدن‌تان که روزانه به آن نیاز دارید قرار گیرد در عین حال چاق هم نشوید.چربی‌ها منبع بسیار مهم انرژی هستند و بسیاری از ویتامین‌های ضروری بدن ما محلول در چربی هستند.

بنابراین هرگز نباید به چربی‌ها «نه» گفت.

چربی‌های خوب، چربی‌های بدچربی‌های بد، چربی‌های اشباعی هستند که در محصولات حیوانی مثل گوشت‌ها، کره و شیر پرچرب و پنیر یافت می‌شود و چربی‌های ترانسی که در چربی‌های سبزیجات یافت می‌شود.بدن ما نیاز به چربی‌های اشباع دارد و حتی آنها را خودش می‌سازد. اما خوردن مقدار زیادی چربی‌های اشباع سبب تشدید بیماری‌های قلبی شده و خطر تجمع کلسترول را در بدن افزایش می‌دهد. بنابراین هنوز مدرکی دال بر این پیدا نشده که بدن به میزان زیادی اسید چرب اشباع نیاز دارد. غذاهای سرشار از چربی‌های ترانس در مارگارین، غذاهای آماده، غذای رستوران‌ها و غذاهای بسته‌بندی یافت می‌شود. چربی‌های خوب یا چربی‌های غیراشباع عمدتا در غذاهای گیاهی مثل روغن‌های گیاهی، روغن زیتون، آوودکادو و روغن خشکبار و غذاهای دریایی یافت می‌شود. اگر مراقب کالری دریافتی خود باشید و میزان پروتئین، چربی و کربوهیدرات آن را محاسبه کنید هرگز دچار اضافه‌وزن نمی‌شوید: سعی کنید ۲۰ ۳۵ درصد از کالری‌تان را از چربی دریافت کنید. این در حدود ۳۶۰ تا ۶۳۰ کالری یا ۴۰ تا ۷۰ گرم روزانه است. مطمئن شوید که چربی از گوشت قرمز و پنیر نباشد. کمتر از ۱۰ درصد از کالری (۱۸۰ کالری، یا ۲۰ گرم در روز) باید از چربی‌های اشباع باشد.

در حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد از کالری باید از منابع چربی خوب مثل روغن‌های گیاهی، خشکبار باشد. از مصرف اسیدهای چرب ترانس پرهیز کنید. برای تهیه خیلی از غذاها می‌توان روغن‌های خوب را جایگزین کرد.اگر میزان چربی‌های خوب را حساب نمی‌کنید این نکات را برای به حداقل رساندن چربی‌های بد و دریافت میزان چربی خوب رعایت کنید.· روزانه ۱ یا ۲ وعده حبوبات و سبزیجات مصرف کنید. حداقل ۲ بار در هفته ماهی بخورید. لبنیات و محصولات لبنی و پنیر کم‌چرب یا بدون چربی و گوشت و مرغ لخم را انتخاب کنید. همیشه قبل از خرید موادغذایی برچسب روی آنها را بخوانید و از خرید غذاهایی که چربی اشباع دارند بپرهیزید.

webmd