شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

۷ ترفند برای کاهش مصرف انرژی


۷ ترفند برای کاهش مصرف انرژی

اتلاف و افزایش مصرف سرانه انرژی به ویژه برق به یکی از دغدغه های مهم بسیاری از جوامع در دنیای صنعتی امروز تبدیل شده است.
آمارها نشان می دهد، پیروی از الگوهای صحیح مصرف انرژی و …

اتلاف و افزایش مصرف سرانه انرژی به ویژه برق به یکی از دغدغه های مهم بسیاری از جوامع در دنیای صنعتی امروز تبدیل شده است.

آمارها نشان می دهد، پیروی از الگوهای صحیح مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف برق، نقش مهمی درکاهش صورتحساب ماهیانه برق و ذخیره انرژی دارد.

معاینه فنی سالیانه وسایل خنک کننده مانند کولرهای آبی، گازی، هواکش ها و سیستم هایی که به منظور تهویه هوا استفاده می شود، نقش موثری در کاهش مصرف برق دارد.

باید توجه داشت، چکه کردن لوله ها و نشتی مجراهای آب در کولر و وسایل خنک کننده از جمله عوامل مهمی است که باعث افزایش ۲۰ درصدی مصرف برق و اتلاف انرژی می شود.

نصب سیستم خنک کننده با اندازه ها و قدرتهای مختلف باید با فضایی که در آن از اینگونه سیستم ها استفاده می شود متناسب باشد، در برخی از منازل، فروشگاهها و یا مراکز خرید سایز و قدرت سیستم های خنک کننده و تهویه کننده هوایی که نصب می شود، متناسب با فضای مورد استفاده از این سیستم ها نموده و این مسئله باعث اتلاف انرژی در مقادیر زیاد می شود.

نصب برچسب انرژی و استفاده از راهنمای مصرف انرژی باعث کاهش هزینه های برق و ذخیره انرژی می شود، باید توجه داشت نصب کولرهای گازی با دیگر سیستم های خنک کننده با قدرت های بالا در فضاهای کوچک نه تنها باعث اتلاف انرژی می شود بلکه اثری کمتر در کاهش و جذب رطوبت محیط خواهدداشت.

تمیزنمودن و غبارزدایی فیلترهای کولر و دیگر سیستم های خنک کننده ازدیگر روش های موثر در کاهش هزینه برق و اتلاف انرژی است. گرد و خاک و غبار فیلترهای کولر باعث افزایش مصرف انرژی می شود.

از طرف دیگر گردوغبار درزهای در و پنجره جریان هوا را کاهش داده و انرژی را تلف می کند.

باید توجه داشت تمیزبودن کندانسور کولر یکی از روش های مناسب درکاهش هزینه برق است.

برنامه ای تنظیم کنید که سیستم های خنک کننده درهر ساعت به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه خاموش باشد. آمارها نشان می دهد این روش مصرف برق، اتلاف انرژی را به میزان زیادی کاهش می دهد.

درزگیری مناسب اطراف کولر و استفاده از عایق های مناسب در سیستم های خنک کننده از دیگر روش های موثر در کاهش مصرف انرژی است.

در ساعات گرم روز و روزهایی که دمای هوا به اوج رسیده است، بهتر است استفاده از وسایل برقی به کولرهای آبی و سیستم تهویه هوا محدود شود. استفاده از وسایل برقی مانند اتو، ماشین ظرفشویی، فر، آبمیوه گیری یا جاروبرقی بطور همزمان با سیستم های خنک کننده قوی مانند کولرهای گازی یا به تنهایی در ساعات گرم روز، انرژی را به میزان زیادی تلف کرده و نرخ صورتحساب ماهیانه برق را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

استفاده از پرده های ضخیم، سایبان، کرکره و آفتاب گیرها باعث پیشگیری از گرم شدن بیش از حد مکان های سربسته و اتلاف انرژی می شود.