پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
۵ عادت بد که ما را خسته و بی انرژی میکند
آیا شما از آن دسته افرادید که روزتان را پر انرژی و با نگرش مثبت شروع می کنید یا از آن قشر مردمانی هستید که همیشه احساس کسالت و خستگی می کنند؟ اگر در دسته دوم جای گرفته اید احتمالاً برخی عادتهای بد، شما را در زمره چنین افرادی قرار داده است.
یافته های اخیر انجمن ملی خواب در امریکا نشان می دهد که بر اساس نظر سنجی انجام گرفته دو سوم افراد بالغ اعلام کرده اند که خواب شبانه آنها کمتر از ۷ ساعت است. ولی به هر حال کمبود خواب تنها یکی از عواملی است که احساس نشاط و سرزندگی را در ما، تحت الشعاع قرار می دهد.
در اینجا به ۵ عادت بد که توانسته باعث ایجاد این حس خستگی شود اشاره می کنیم:
۱. اعتیاد به قهوه و نوشابه های گازدار
همانطور که کافئین موجود در ترکیب یک فنجان قهوه و یا یک قوطی نوشابه گازدار ممکن است احساس خوشایندی را که به دنبالش هستیم به ما هدیه کند، مصرف بیش از اندازه آن نیز باعث ترشح زیاد آدرنالین و فشار بر روی غدد فوق کلیوی شده و احساس خستگی و بی قراری را به همراه دارد. هرچه اعتیاد ما به مصرف نوشیدنیهای کافئین دار بیشتر شود رفته رفته بدن میزان بیشتری برای رفع خستگی طلب می کند و عدم مصرف آن باعث احساس کسالت و بی حوصلگی در ما می شود. اگر روزانه ۴ فنجان یا بیش از این مقدار نوشیدنی کافئین دار مصرف می کنید می بایست هر چه سریعتر این میزان را کاهش دهید.
۲. خمیده راه رفتن
ایستادن و راه رفتن در حالت خمیده علت اصلی بسیاری از مشکلات سلامتی و خستگی است. دکتر Adrian Couzner دکترای کایروپراکتیک در موسسه Chirosports سیدنی معتقد است قرار گرفتن و راه رفتن در این حالت باعث کاهش تحرک در مفاصل و عضلات شده و بدن ما را از انرژی تخلیه می کند. هنگامی که خمیده راه می رویم بدنمان را وادار کردیم که کاری سخت تر از یک راه رفتن ساده را انجام دهد و مسلماً سریعتر نیز خسته می شویم. پس صاف و کشیده بایستید و به صحیح نشستن خود نیز توجه خاصی داشته باشید تا از انرژی بیشتر خود در طول روز لذت ببرید.
۳. تنفس سطحی
نفس کشیدن سطحی و کم عمق باعث می شود میزان اکسیژن وارد شده به مغز و بدن ما کاهش یابد و احساس خستگی و فرسودگی کنیم. اگر تمام روز با کامپیوتر کار می کنید به تنفس خود دقت کنید. زمانی که برای چند ساعت تحرک چندانی نداشته باشید تنفس سطحی به سرعت برایتان به صورت یک عادت در می آید. پس سعی کنیم در حین انجام کارهایی که تحرک چندانی ندارند به خودمان استراحت دهیم و حرکات کششی، راه رفتن و برخی تمرینات تنفسی را که منجر به جریان انداختن اکسیژن در بدنمان می شود را در برنامه خود بگنجانیم.
۴. استفاده از غذاهای فراوری شده
Nadine Saubers نویسنده کتاب «The Complete Idiot’s Guide to Fighting Fatigue»، در کتاب خود شرح داده که چگونه یک رژیم غذایی شامل غذاهای فراوری شده می تواند باعث خستگی و افسردگی ما شود. هرچند طبخ غذاهای خانگی زمان بر و وقت گیر است ولی در عین حال میزان انرژی دریافتی از این غذاها بیش از چیزیست که تصور می کنیم. در همین رابطه «بدترین مواد غذایی که می توانید بخورید» را از دست ندهید.
۵. اصرار ورزیدن بر خشم و ناراحتی
ممکن است ما همیشه بر رفتارهای جسمی خود کنترل و تسلط داشته و مطمئن باشیم که عادتهای بد جسمی و تغذیه نامناسب در خستگی ما بی تأثیر است. اما ماندن در حالت عصبانیت و رها نشدن از استرس نیز یکی از عواملی است که می تواند باعث ایجاد تنش، خستگی و کاهش انرژی روزانه ما شود. پس سعی کنیم به خودمان برای رودررویی با مشکلات عاطفی و احساسی و مواردی که بر اعصاب ما تاثیر مستقیم دارد زمان دهیم و آنها را به نحوی حل کنیم. از جمله می توانیم در موردشان با کسی که به او اعتماد داریم صحبت کنیم، به شخصی که باعث ناراحتی یا عصبانیت ما شده نامه بنویسیم (البته نیازی به ارسال آن نیست)، با موردی که مدتهاست فکر ما را به خود مشغول کرده مواجه شویم و یا راهی برای رها کردن خود از موضوع پیدا کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست