جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
نکاتی برای طبخ غذا با مایکروفر
![نکاتی برای طبخ غذا با مایکروفر](/web/imgs/16/1/b56451.jpeg)
پختن و گرم کردن مواد غذائی با مایکرو فر کاملاً با روشهای معمولی همچون اجاق گاز، گریل ... تفاوت دارد. امواج مایکرو مولکولهای آب مواد غذائی را مرتعش نموده گرما تولید میکند. بخار آب ایجاد شده بالا رفته و به فرآیند طبخ کمک میکند. بدین جهت مسئله پوشاندن یا نپوشاندن مواد غذائی اهمیت بسیاری دارد. اگر مواد غذائی را در پوشش قرار دهید بخار آب نمیتواند خارج شود که در نتیجه فرآیند طبخ سریعتر انجام خواهد گرفت.
مزایای مایکروفر:
ـ صرفه جوئی در زمان: مایکروفر اعمال یخ زدایی، گرم کردن و طبخ مواد غذائی را در زمانی بسیار کمتر از زمان لازم در روشهای معمول انجام میدهد، چرا که مستقیماً روی مواد غذائی عمل میکند. در حالیکه، هنگام طبخ مواد با اجاق گازهای معمولی، حرارت باید ابتدا از شعله پخش کن و سپس از ظرف غذا عبور کند تا به مواد غذائی برسد.
ـ حفظ ویتامینها و ارزش غذائی مواد: آشپزی با مایکروفر تنها به مقدار کمی آب، روغن و نمک احتیاج دارد. بدین ترتیب مواد غذائی، ویتامینها و مواد معدنی خود را حفظ کرده، همچنین رایحه و مزه غذا مطبوع تر خواهد بود.
صرفه جوئی در مصرف ظروف غذائی: با اینکه شما غذاهای خود را در داخل ظروف طبخ میکنید ولی به میزان زیاد در مصرف ظروف غذائی و در نتیجه زمانی که صرف شستشوی آنها میکنید، صرفه جوئی خواهد شد.
ـ ادویه کم: غذاهائی که با مایکروفر پخته میشوند به مقدار کمی ادویه و چاشنی نیاز دارند زیرا مزه طبیعی غذا حفظ میشود.
چند توصیه و تکنیک:
ـ پوشاندن مواد غذائی: پوشاندن مواد غذائی زمان پختن یا گرم کردن را کوتاه تر میکند. زیرا بخار آب بهطور کامل خارج نشده عمل طبخ یا گرم کردن را تسریع مینماید. به روشهای متعددی میتوانید روی ظرف غذا را بپوشانید. از درب ظروفی که جنس آنها قابل استفاده در مایکروفر است، همچنین از یک بشقاب چینی، یا روکش نایلونی محافظ غذا و یا یک برگ کاغذ سلفون میتوان استفاده کرد.
توجه به دمای اولیه مواد غذئی: مواد غذائی که از داخل یخچال بیرون آورده میشوند نسبت به مواد غذائی که در دمای محیط هستند به زمان بیشتری جهت گرم شدن نیاز دارند.
ـ پختن و گرم کردن تخم مرغ: ازگذاشتن تخم مرغ با پوست آن در داخل مایکروفر خودداری فرمائید. باید تخم مرغها را شکسته و زرده آنها را سوراخ کرد. (همیشه مواد غذائی را که دارای پوشش یا پوسته سختی هستند سوراخ کنید).
پختن و گرم کردن مواد غذائی دارای پوسته: توصیه میشود مواد غذائی دارای پوسته را، از قبیل سوسیس، گوجه فرنگی، سیب زمینی و ... را با یک جسم نوک تیز مثل چنگال از چند نقطه سوراخ کنید. این امر مانع ترکیدن آنها میشود.
ـ گرم کردن مایعات: در هنگام گرم کردن مایعات در لیوان یا فنجان مواظب باشید مایع سر ریز نشود.
ـ شکل و مقدار مواد: مقدار و شکل مواد عامل مهمی در تعیین طول مدت عمل گرم کردن یا طبخ است.
ـ گرم کردن روغن: هیچگاه در مایکروفر روغن را به تنهایی داغ نکنید. دمای زیاد روغن ممکن است باعث آتش گرفتن دستگاه شود.
ـ زمان پخت: توصیه میشود در موقع پخت زمانهای نسبتاً کوتاه در نظر بگیرید تا غذای شما نسوزد. هرگز در ظرف غذا را محکم نبندید چون بخار آب ایجاد شده نمیتواند خارج شود و ظرف در اثر فشار وارده میترکد.
ـ کیفیت مواد: تمام مواد غذائی که در مایکروفر طبخ میشوند باید تازه و دارای کیفیت بالا باشند. خصوصاً کیفیت اولیه مواد غذائی تأثیر مستقیم در کیفیت نهائی طبخ شده با مایکروفر خواهد داشت.
ـ آب کردن مواد اولیه: مایکروفر وسیلهای ایده آل برای آب کردن مواد اولیه غذائی مثل کره، شکلات یا حتی ژلاتین است.
هم زدن مواد غذائی در هر سه مرحله یخ زدائی، گرم کردن و طبخ مواد غذائی باید آن را بعد از زمان داده شده به دستگا ، هم زد، این عمل انتشار حرارت را بین قطعات مواد غذائی و داخل آن یکنواخت خواهد کرد.
ـ زیر و رو کردن: اگر میخواهید یک مرغ یا یک تکه بزرگ گوشت را در مایکروفر یخ زدائی یا طبخ کنید توصیه میکنیم تقریباً در وسط زمان پخت غذا را یکبار زیرو رو کنید. با این عمل از خشک شدن رویهی بالائی غذا که نسبت به رویهی پائینی امواج مایکرو بیشتری جذب میکند جلوگیری نمائید.
ـ قطعات ناهمگون: با توجه به اینکه قطعات نازک سریعتر از قطعات ضخیم میپزند، توصیه میشود قطعات نا همگون به نحوی در مایکروفر قرار گیرند که بخش ضخیم قطعه به سمت خارج سینی گردان و بخش نازک به سمت داخل باشد. بدین ترتیب، انرژی امواج مایکرو، بیشتر روی کنارههای محفظه پخت متمرکز میشود. بهطور مثال رانهای مرغ را به نحوی قرار دهید که قسمت نازک آن به سمت داخل سینی گردان و قسمت ضخیم آن به سمت خارج باشد.
ـ آب کم: با توجه به اینکه مواد غذائی بهطور طبیعی برای گرم کردن یا طبخ آب کافی دارند تنها مقدار کمی آب اضافه کنید. این امر زمان پخت را کاهش داده، ویتامینها و مواد معدنی مواد غذائی را حفظ میکند.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران محمدجواد ظریف دولت چهاردهم پزشکیان دولت دولت سیزدهم ظریف انتخابات علی باقری رهبر انقلاب رئیس جمهور
آتش سوزی هواپیما بیمارستان شریعتی هواشناسی پلیس تهران قتل شهرداری تهران پشه آئدس گرما عزاداری محرم زلزله
واردات خودرو بازنشستگان حقوق بازنشستگان خودرو قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو اربعین دلار قیمت سکه مالیات
تلویزیون فضای مجازی سینما امام حسین سینمای ایران دفاع مقدس فیلم صداوسیما بازیگر
فناوری دانشگاه تهران ماه آزمون سراسری
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ جو بایدن ترامپ غزه فلسطین اسرائیل روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی ترور ترامپ
فوتبال پرسپولیس استقلال علی علیپور باشگاه پرسپولیس لیگ برتر سپاهان تراکتور مهدی طارمی علیرضا بیرانوند لیگ برتر ایران رئال مادرید
اینترنت هوش مصنوعی عیسی زارع پور سرعت اینترنت ناسا اپل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
چاقی گرمازدگی کاهش وزن سرطان بارداری صبحانه گیاهان دارویی