سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

خاطراتی نه چندان دور


خاطراتی نه چندان دور

«ایرج محمدی» تهیه کننده مجموعه «قصه های تا به تا»

بخشی ازوجود انسانها مروری برخاطره‌هاست.خاطره‌های خوب وبد،تلخ وشیرین با تمام فراز وفرودهایش.خاطره‌های به یادماندنی،خاطره‌هایی که درذهن وروح انسان باقی می‌مانند تا برای نسل‌های بعدی نقل شود. پس خوشا به حال انسان‌هائی که زندگی شان خاطره ساز است.

سال ۱۳۷۴ آقای "ارگانی" مدیر وقت شبکه دوسیما که یادش بخیر، پیشنهادی مبنی برساخت سریالی عروسکی به من دادند.سپس با آقای "مجید راستی" مدیر گروه کودک ونوجوان شبکه دو هماهنگی کردیم که سریالی ۵۲قسمتی بسازیم.به سراغ نویسنده توانائی رفتم آقای "کاظم اخوان".شش ماه بیشتر روی متن‌ها کارکردیم.این طور که یادم هست دوازده،سیزده قسمت متن آماده شده بود و حالا نوبت می‌رسید به انتخاب کارگردان.دوست عزیزی دارم بنام "اصغر عبدالهی ". با اومشورت کردم که چه کسی برای کارگردانی این کارمناسب خواهد بود. اوآقای پوراحمد را معرفی کرد. آقای پور احمد به دفتر آمد. درباره کار بااو صحبت کردم واوبلافاصله سرکارخانم "مرضیه برومند" را برای کارگردانی مناسب‌تر دیدند، چرا که کارنامه موفقی درکارهای کودک خصوصا درکارهای عروسکی داشتند.

ایشان تلفن خانم برومندرا به من دادند و من هم با اوتماس گرفتم و قراری گذاشتم.سروقت آمد واین نشانه ای ازنظم اوبود.گفتگوبا ایشان به اینجا ختم شد که متن‌ها را بخوانند وجواب بدهند. ازآنجائی که ایشان برای اجرای یک تئاتر عروسکی باید بخارج ازکشور می‌رفتند،قرار شد که متن‌ها را در حین سفر مطالعه کنند. ماه گذشت ودرملاقات بعدی بااینکه گفتند متن‌ها خوب است اما عقیده داشتند که باید طراحی بهتری روی شخصیت عروسک داشته باشیم وبراساس شخصیت جدید وبدیعی ازعروسک، قصه‌ها را پیش ببریم. نظرش صائب بود وبرای من که قصدتولید یک کارخوب را داشتم جالب ،پس نقطه سرخط.... متن‌ها را که آن موقع به بیست قسمت رسیده بودن کنار گذاشتیم.چندین وچند جلسه با کاظم اخوان وخانم برومند برگزار کردیم تا اینکه شخصیت" تابه تا "شکل گرفت.حالا نوبت به انتخاب عروسک‌ساز شد،آقای "عادل بزدوده"، زیر نظر خانم برومند شاید بیش ازده عروسک طراحی کرد وساخت تا اینکه به عروسک دلخواه رسیدیم.نوبت به صداپیشه عروسک رسید "آزاده پورمختار".

چه تمرینهای سخت ومداومی با خانم برومند داشت. بعد ازآن یک به یک بازیگران انتخاب شدند. یاد همه شان بخیر که اگر بخواهم ازنوع وشکل انتخاب آنها بگویم سخن مطول وبه درازا خواهد کشید. بعد ازچند ماه تدارکات وپیش تولید، گروه سازنده ای شکل گرفت که یک دل ویک صدا عزم داشتن تا کاری دیدنی وجذاب بسازند. که...یادگاری باشد تا به امروز. وحالاپس ازشانزده سال یاد وخاطره سریال قصه‌های تابه تا هنوز برای من تازگی دارد وهرچند وقت یکبار دردیداری با خانم برومند حرف ازادامه آن می‌زنیم. بنظر‌م می‌‌آید با وجود تجربه بزرگانی مانند خانم برومند وبا تکیه برنیروی جوان امروز هنوز می‌توانیم آثاری تولید نمائیم که مانند قصه‌های تابه تا برای نسلهای بعدی به یادگار باقی بماند اما به شرطی که کار را سر‌سری نگیریم وتنها، دغدغه معاش نداشته باشیم.باید وظیفه را برای تولید یک کارخوب با گوشت و پوست واستخوان خود درک کنیم، دل بدهیم به کار تا لاجرم بردل نشیند.درپایان سخن، بگویم چه هنرمندان بزرگی ازنویسنده وکارگردان گرفته تا بازیگر وسایر عوامل تولید که کار خود را با تولیداتی برای کودکان ونوجوانان شروع کردند.بیاییم این رویه وروش را بار دیگر سرلوحه کارمان قرار بدهیم.نگوییم آن زمانه گذشته است.مانند خانم برومند هنوز دغدغه مان کاربرای کودکان ونوجوانان باشد.نسلی که قرار است آینده ساز باشد وخاطراتمان را به آنها بسپاریم.