شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

طناب اعتماد به نفس


طناب اعتماد به نفس

انسان ذاتا موجودی اجتماعی است, بشر نیاز به تائید شدن از جانب دیگران دارد بنابراین داشتن دانشی برای تحلیل رفتار های دیگران جهت حفظ و تقویت اعتماد به نفس پیش نیاز ورود به جامعه ای پر از تنوع رفتاری است

انسان ذاتا موجودی اجتماعی است، بشر نیاز به تائید شدن از جانب دیگران دارد. بنابراین داشتن دانشی برای تحلیل رفتار‌های دیگران جهت حفظ و تقویت اعتماد به نفس پیش‌نیاز ورود به جامعه‌ای پر از تنوع رفتاری است.

اعتماد به نفس همچون طنابی می‌تواند یا به دور گردن فرد پیچیده شود و او را به مرگ شخصیتی خود نزدیک کند یا وسیله‌ای برای بالا رفتن و رسیدن به قله‌های توانایی خود باشد.

پیش‌نیاز زندگی جمعی و موفقیت، اعتماد و ایمان به خود است گاه انسان با برداشت‌هایی اشتباه از برخی رفتار ها، خود را درگیر سوالاتی می‌کند که باعث ضعف اعتماد به نفس او می‌شود اما اگر همان رفتار‌ها مورد تحلیل قرار گیرند می‌فهمیم که هر شخص نوعی خاص رفتار می‌کند و این دلیل بر انعکاس رفتار ما نیست برای رهایی از این برداشت‌های اشتباه تنها کافی است تنوع رفتاری دیگران را درک کنیم تا دیگر دچار این سوءبرداشت نشویم. در این مطلب، چند راه سریع و ساده را برای افزایش سطح اعتماد به نفس، به شما پیشنهاد می‌کنیم.

● درک توانایی‌ها

در اولین قدم فرد باید درک کند که کیست و چه توانایی‌هایی دارد، اگر شما به دلیل موقعیت و داشته‌های خود اعتماد به نفس داشته باشید، وقتی موقعیت خود را از دست دهید، توانایی و امید به زندگی شما نیز کاهش پیدا می‌کند، اما اگر به توانایی خود در دستیابی به اهدافتان ایمان داشته باشید، هرگز در هر شرایطی ناامید نخواهید شد.

● انتخاب الگویی متناسب با خود

بیشتر کسانی که از اعتماد به نفس پایین رنج می‌برند، افرادی هستند که شخصیت‌های الگوی آنها بسیار متفاوت با خود آنان هستند. این مساله باعث می‌شود آنها در ادامه مسیر همیشه دچار دوگانگی شوند، بنابراین انتخاب یک الگوی مناسب مستلزم رعایت نکات زیادی از جمله قومیت، جنسیت، شرایط زندگی و... است.

هنگامی که بخواهید در یک جامعه متفاوت باشید، قطعا عده‌ای از سر کوته‌فکری یا دشمنی شروع به نقد شما می‌کنند، در اکثر مواقع هجوم این انتقادات باعث می‌شود شما دست از ادامه راه خود بردارید، غافل از این‌که آیا این انتقادات صحیح است یا خیر.

بنابراین تاثیرگذاری دیگران در زندگی شما باید به نسبت ارزش و اهمیت آنان در زندگی شما باشد تا باعث کاهش اعتماد به نفس شما نشود. در انتخاب گروه مرجع خود حساسیت به خرج دهید.

● شاد زندگی کنید

گاهی لازم است با زندگی شوخی کرد، اگر شما با انتخاب الگوی صحیح و درک توانایی‌های خود و برنامه‌ریزی به اهداف خود نزدیک شوید و شخصی بسیار جدی باشید به محض برخورد با مشکلات دچار بحران لحظه‌ای می‌شوید که آیا مسیرتان درست بوده یا خیر و از طرفی دیگر این جدیت موجب می‌شود جامعه شما را فردی مغرور فرض کند و این نیز ممکن است پذیرش شما را در اجتماع کاهش دهد.

به همین دلیل لازم است در عین جدیت شاد زندگی کرد تا هم مسائل احتمالی پیش‌رو را بسادگی حل کرد و هم از جانب دیگران مقبول واقع شد که این موجب افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.

● واقعی باشید

اگر اعتماد به نفس فقط به خاطر رویاهای فرد باشد انسان را درگیر اعتمادی کاذب به خود می‌کند.

افراد با اعتماد به نفس کاذب بسیار شکننده هستند چرا که هر آنچه ابراز می‌کنند نیستند و این شکنندگی نه تنها موجب ترد شدن آنها در جامعه می‌شود بلکه آنها را قدم به قدم به شکست نزدیک می‌کند در واقع این گونه افراد نه تنها اعتماد به نفس ندارند، بلکه خود را وادار به تظاهر می‌کنند تا ضعف‌های خود را پنهان کنند. پس به خاطر آنچه تا به امروز بوده‌اید خود را قبول داشته باشید.