جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

خواص خوراکی‌ها


خواص خوراکی‌ها

شناختن خوراکی‌ها از مهم‌ترین مسائل طب سنتی است، اینکه بدانیم چه بخوریم کمک زیادی به سلامت انسان می‌کند.

شناختن خوراکی‌ها از مهم‌ترین مسائل طب سنتی است، اینکه بدانیم چه بخوریم کمک زیادی به سلامت انسان می‌کند. در اینجا به خواص برخی از خوراکی‌ها اشاره می‌کنیم:

۱ خواص کنجد

کنجد زیادکننده توانایی جسمی و عامل طول عمر است. غذایی که بر هر دارویی ترجیح دارد، و تقریبا بیشتر مواد مورد نیاز سا ختمان بدن را دارد. لذا یک غذای قیمتی و پر ارزش برای انسان متمدن است. دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد. قوت، جوانی و تعادل زندگی و صحت را به انسان می‌بخشد. کنجد برای زن، مرد، کوچک و بزرگ برای ادامه حیات و طول عمر مفید است.

اثر آن در تعویض سلول‌های کهنه بدن، بسیار سریع و در تسهیل فکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان، سل و کم‌خونی کم‌نظیر می‌باشد.

در زندگانی جدید که مغز بشر بیش از دیگر اعضای بدن او به کار می‌رود، کنجد از نان واجب‌تر است.

۲ خواص ریحان

ریحان همان است که در سبزی خوردن معروف است. تخم وبرگ ریحان مقوی روده و مقوی قلب می‌باشد. مرض داءالفیل یک مرضی است که ساق‌های پا ضخیم و باددار می‌کند به طوری که ساق پا به ضخامت پای فیل می‌شود، لذا اگر ریحان را بکوبند بر ساق پا بمالند مرض برطرف می‌شود، البته بعد از ترک قند چای و شکر و پاک کردن معده از اخلاط فاسده.

۳ خواص سیاه‌دانه

سیاه‌دانه گرم و خشک است. در درجه دوم اگر سیاهدانه کوبیده را با صابون مخلوط کنند و بر صورت بمالند جلای صورت دهد، بوی سیاه‌دانه برای درمان لک و برص و زکام و درد دندان مفید است.

سیاه‌دانه دوای همه دردها است و خاصیّتش تا هفت سال باقی می‌ماند، بعدا فاسد می‌شود و نیز زیاد کننده شیر مادران می‌باشد، همچنین سیاه‌دانه تریاق سموم بارده است، یعنی دفع سم بارده از بدن می‌کند و مداومت آن هر صبح با روغن زیتون برای سرخ کردن صورت و تصفیه خون نافع است، اما برای مردم امروز که علت اغلب امراض حرارت است، خوردن سیاه دانه با روغن زیتون ضرر دارد.

۴ خواص تره

تره و انواع دیگر آن که بولاغ اوتی و شاهی نامیده می‌شوند، دارای ید، آهن و فسفر است و مقادیر زیادی ویتامین ث دارند، این گیاه برعکس توت فرنگی مهیج است و این خاصیت نیز مربوط به ید است، زیرا این گیاه‌ها ترشح سیب آدم را کمی زیاد می‌کنند و از این رو هیجان‌آور می‌باشند، به علت داشتن ویتامین ث در بیماری قند و امراض جلدی فوق‌العاده مفید می‌باشند. تره هم این خاصیت را دارد و خوردن آن از ابتلا به بیماری قند جلوگیری می‌کند.

عاطفه‌ چهره‌گشا