جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
گاز زدن به میوه های گاز زده!
![گاز زدن به میوه های گاز زده!](/web/imgs/16/18/eipnm1.jpeg)
میوه های کال با گاز اتیلن به شکل میوه رسیده درمی آیند و در فرایند رنگ آوری در دمای بالا حدود 75درجه ظاهری خوشرنگ می گیرند.
هر چند این نوع میوه ها مزه دلچسبی ندارند ولی مشتری پسند است، پرتقال تنها میوه ای نیست که نارس چیده و در فرایندی شیمیایی زودتر به بازار عرضه می شود. خرمالو نیز از میوه هایی است که مصرف کننده به جای زمستان در ابتدای پاییز مزه آن را می چشد.
گوگردی که به این میوه زده می شود، بافت درون میوه را به هم می ریزد و فقط کالبد بیرونی میوه را رسیده و خوشرنگ نشان می دهد.
این سئوال برای بسیاری از مردم مطرح است که هدف از این کار چیست و آیا گاز اتیلن می تواند تاثیر منفی بر سلامت میوه ها و کاهش ارزش تغذیه ای آنها داشته باشد؟ رسیده شدن پیش از موعد میوه ها آیا تاثیری بر سلامت مردم دارد یا خیر؟
مهندس جمال رازقی جهرمی متخصص در رشته مهندسی غذایی از دانشگاه شیراز و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز دراین زمینه گفت: رسانیدن میوه و سبزی با گازهایی که معمولا و طی مراحل رسیدگی آنها به صورت طبیعی انجام می شود هیچ مشکلی ندارد مانند موز که الزاما بایستی سبز برداشت شود و در سردخانه نگهداری می شود و قبل از عرضه به بازار تحت تأثیر گاز نسبت به رسیده شدن آن اقدام می کنند.
در سالیان اخیر خبرهایی مبنی بر استفاده از رنگ ها برای خارج کردن میوه ها از کال بودن به گوش می رسد که مثلا هندوانه در این مورد قابل ذکر است.
یقینا مصرف این محصول مشکل زا است، رسیده کردن مرکبات با گاز هم مشکلی ندارد ، گرچه طعم رسیدگی نخواهند داشت و فقط رنگ تغییر می کند.برداشت های عامه مردم دراین زمینه مبنی بر زیان آور بودن مصرف این میوه ها چندان اصالت ندارد.
برخی از استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفته های دکترعباس یداللهی متخصص بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس را دراین زمینه تایید می کنند.
استفاده از گاز اتیلن برای تسریع فرایند رسیدن میوه ها خطری ندارد، گاز اتیلن نوعی هورمون گیاهی کاملا بی خطر است که به صورت طبیعی در خود میوه ها هم یافت می شود. تمام افرادی که نگران استفاده از این گاز در محصولات باغی هستند باید بدانند اتیلن گازی صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند.
زمانی که گاز اتیلن با میوه ها تماس پیدا می کند باعث تبدیل برخی قندهای نامحلول موجود در میوه به قندهای محلول می شود. ضمن اینکه در اثر این تماس، پوست میوه ها هم کمی نرم تر خواهد شد. دلیل آن هم این است که اتیلن می تواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه، بافت میوه را نرم تر کند.
درواقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوه ها، باعث نرم تر شدن آنها و افزایش قندهای مونوساکارید می شود. در این صورت، میوه ها قابلیت خورده و بازارپسندشدن پیدا می کنند.
این استاد دانشگاه زیاده روی در مصرف گاز اتیلن را تایید نمی کند و معتقد است اگر از این هورمون بیش از حد استفاده شود، میوه ها خیلی سریع تر از چیزی که فکرش را بکنیم، له می شوند و از بین می روند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین در باره اینکه آیا تفاوتی از نظر طعم یا حتی ارزش تغذیه ای بین میوه هایی که روی درخت می رسند و آنهایی که با کمک گاز اتیلن به مرحله رسیدگی کامل می رسند، وجود دارد گفته است : کیفیت، ارزش تغذیه ای، طعم و قابلیت خوراکی محصولاتی که روی درخت می رسند یا به کمک گاز اتیلن به میوه رسیده تبدیل می شوند، هیچ تفاوتی باهم ندارند.هورمون اتیلن، کاملا طبیعی و بی خطر است و مصرف میوه هایی که با این گاز رسیده اند، هیچ ضرری نخواهد داشت و سلامت و کیفیت آنها هم به خطر نخواهد افتاد.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم محمدجواد ظریف انتخابات ریاست جمهوری پزشکیان دولت رئیس جمهور انتخابات علی باقری ترور ترامپ رهبر انقلاب
هواشناسی تهران زلزله فرودگاه وزارت بهداشت اربعین پلیس سازمان هواشناسی شهرداری تهران قتل حوادث گرما
مایکروسافت واردات خودرو خودرو قیمت خودرو دولت سیزدهم حقوق بازنشستگان قیمت طلا بازار خودرو قیمت دلار بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی مالیات
فضای مجازی کربلا عزاداری تلویزیون سینما اوشین فیلم امام حسین ژاپن سینمای ایران بازیگر فرهاد مشیری
دانشگاه تهران پرنده
یمن رژیم صهیونیستی اسرائیل دونالد ترامپ فلسطین تل آویو آمریکا غزه جو بایدن ترامپ روسیه جنگ غزه
پرسپولیس فوتبال استقلال علی علیپور نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ برتر لیگ برتر ایران نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس تراکتور علیرضا بیرانوند سپاهان
ویندوز سامسونگ ناسا خودروهای وارداتی کامپیوتر مغز اینترنت اینستاگرام عیسی زارع پور موبایل سرعت اینترنت فناوری
چاقی رژیم غذایی گرمازدگی کاهش وزن بارداری سکته قلبی گیاهان دارویی افسردگی صبحانه