جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اولویت های هشتگانه گردشگری ایران


اولویت های هشتگانه گردشگری ایران

برطبق استانداردهای فنی كیفیت خدمات گردشگری كلیه هتلها, مهمانپذیرها, میهمانسراها, كمپینگها و تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی بایستی ارتقاء كیفیت برای رسیدن به استانداردهای جهانی و جلب رضایت گردشگران داخلی و بین المللی یابند

۱) استانداردسازی تاسیسات گردشگری كشور:

برطبق استانداردهای فنی كیفیت خدمات گردشگری كلیه هتلها، مهمانپذیرها، میهمانسراها، كمپینگها و تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی بایستی ارتقاء كیفیت برای رسیدن به استانداردهای جهانی و جلب رضایت گردشگران داخلی و بین‌المللی یابند، این ارتقاء در سه بخش اصلی:

الف) آموزش نیروی انسانی شاغل در تاسیسات گردشگری كشور

ب) تجهیز و ایمنی و بهداشت تاسیسات گردشگری

ج) ارتقاء كیفیت سرویس و خدمات

تعریف شده است. لذا بر این اساس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تلاش است از طریق آموزش رایگان شاغلین بخش و همچنین اختصاص وام‌ها و اعتبارات بانكی با بهره‌های مناسب نسبت به استانداردسازی تاسیسات گردشگری كشور اقدام نماید.

۲) دعوت از كلیه موسسات و شركتهای بین‌المللی ارایه كننده گواهی‌نامه استاندارد كیفیت خدمات گردشگری:

در این راستا سازمان در تلاش است تا با دعوت از شركتهای بین‌المللی ارایه كننده گواهینامه استاندارد، تفاهم‌نامه و انعقاد قرارداد نماید تا این شركتها بتوانند در بازار گردشگری كشور برای استانداردسازی اقدام كنند. هم اكنون با نمایندگان سه شركت MI انگلستان، هوروات اتریش و SGS اسپانیا تفاهم‌نامه امضاء شده و به زودی با شركتهای دیگر دارای نمایندگی در ایران تفاهم‌نامه مربوطه امضاء خواهد شد.

۳) حمایت از بخش غیردولتی دست‌اندركار در حوزه تورهای ورودی:

سازمان از طریق تقبل هزینه‌های خرید غرفه در نمایشگاه‌های بین‌المللی، تقبل ۵۰% هزینه‌های تبلیغات و بازاریابی، اختصاص جوایز صادراتی، تجلیل از مهمترین تورگردانان ایران، كمك بلاعوض به تشكلهای صنفی دست‌اندركار، واگذاری امور تصدی‌گری به بخش خصوصی اقدام به حمایت از این بخش نموده است تا دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی هرچه بیشتر تشویق به ورود گردشگر به كشور شوند.

۴) صدور مجوز برای نظارت و استانداردسازی تاسیسات گردشگری برای ۵۰ عامل

تطبیق استانداردهای فنی كیفیت خدمات گردشگری:

سازمان در راستای واگذاری امور تصدی‌گری به بخش غیردولتی از طریق شناسایی و آموزش بخش خصوصی اقدام به صدور مجوز فعالیت برای حداقل ۵۰ عامل تطبیق استانداردهای فنی خواهد نمود. این شركت‌ها از ابتدای سال ۱۳۸۵ می‌توانند اقدام به تطبیق وضع موجود هتلهای كشور با استانداردهای ابلاغی نمایند. همچنین از طریق انعقاد قرارداد با سازمان اقدام به نظارت بر واحدهای اقامتی و پذیرایی كشور كنند.

۵) حمایت از برگزاری تورهای ارزان قیمت سیاحتی و زیارتی و ارزان و ساده‌سازی سفرهای داخلی:

معاونت گردشگری در تلاش است تا با همكاری بخش خصوصی از جمله هتلها و آژانسهای كشور برای تمامی گروهها و اقشار كم درآمد كشور برنامه‌های مسافرتی ارزان قیمت را تدوین و اجرا نماید. در این راستا با توجه به دستور رئیس جمهور محترم و استراتژیهای مدون این سازمان برای رونق گردشگری داخلی، مذاكراتی با بخشهای خصوصی صورت گرفته كه تفاهم‌نامه آن در روزهای آتی نهایی می‌شود.

۶) توسعه سفرهای گردشگری به ج. ا. ایران از طریق متنوع‌سازی تورهای اكوتوریستی، ورزشی، درمان، توریسم روستایی و عشایری:

به منظور توسعه عملیات بازاریابی و جذب گردشگر از سراسر جهان به ج. ا. ایران و تعریف تورهای مسافرتی برای انواع سلیقه‌ها با توجه به منابع موجود این معاونت اقدام به تعریف مسیرهای گردشگری در غالب برنامه‌های اكوتوریستی نموده است كه معرفی جاذبه‌ها، آثار، چشم‌اندازها و حیات وحش ایران از جمله این برنامه‌هاست.

۷) تربیت و آموزش راهنمایان تور برای برگزاری تورهای طبیعت‌گردی:

سازمان هم اكنون بیش از ۲۶۰۰ راهنمای تور را آموزش داده است كه بیش از ۲۵۰ نفر از آنان مسلط به تورها و اطلاعات طبیعت‌گردی می‌باشند كه این گام ارزنده‌ای جهت كمك به توسعه تورهای طبیعت‌گردی می‌باشد. همچنین سازمان در تلاش است از طریق كمیته ملی اكوتوریسم كلیه موانع و محدودیت‌های سرمایه‌گذاری و برگزاری تور به مناطق چهارگانه محیط زیست را مرتفع نماید.

۸) حمایت از برگزاری تورهای راهیان نور به جهت دیدار شهروندان گرامی از مناطق عملیاتی ۸ سال دفاع مقدس:

این معاونت از طریق شناسایی مهمترین دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی فعال در تورهای داخلی با هماهنگی نیروهای مقاومت بسیج در ایام تعطیلات نوروز اقدام به برگزاری تورهای راهیان نور و ارایه تسهیلات لازم برای سفر علاقه‌مندان خواهد نمود.