دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

چند نکته درباره چیدمان میز غذا


چند نکته درباره چیدمان میز غذا

مهمان‌نوازی ما ایرانی‏ها زبانزد خاص و عام است و البته زمانی که صحبت از سلیقه و مهمانداری به میان می‏آید، یکی از ضروریات، چیدمان میز غذاست. این هفته می‌خواهم درباره همین موضوع …

مهمان‌نوازی ما ایرانی‏ها زبانزد خاص و عام است و البته زمانی که صحبت از سلیقه و مهمانداری به میان می‏آید، یکی از ضروریات، چیدمان میز غذاست. این هفته می‌خواهم درباره همین موضوع (چیدمان میز غذا) بنویسم که بین ۵ تا ۱۵ دقیقه از وقت‌تان را می‌گیرد...

البته این چیدمان برای وعده‏های مختلف تا حدودی متفاوت است اما من در اینجا اصول کلی را بیان می‏کنم:

در قدم اول باید تعداد مهمان‏ها را مشخص کنید و صندلی‏ها را با رعایت یک چیدمان منطقی در اطراف میز قرار دهید و روی سطح میز یک رومیزی به سلیقه خودتان پهن کنید.

برای چیدن ظروف، ابتدا بشقاب‏های لب‌تخت و داخل آن‌ها بشقاب‏های گود و سپس چنگال را در سمت چپ بشقاب و قاشق و چاقو را در سمت راست بشقاب قرار دهید و اگر برای صرف سوپ، سالاد و دسر قاشق‏های جداگانه‏ای در نظر گرفته‏اید، همه را در سمت راست بشقاب بگذارید. فراموش نکنید که کلیه ظروف باید حدود ۲ سانتی‌متر از لبه میز غذا فاصله داشته باشند.

حالا نوبت لیوان‌ها می‏رسد. لیوان‏ها را در کنار هر بشقاب قرار دهید. دستمال‏های سفره را نیز تا کرده و در سمت چپ چنگال‏ها بگذارید. نکته بعد این است که نمک و فلفل را نیز باید جایی قرار دهید که در دسترس حداقل ۳ نفر از مهمان‏ها باشد.

برای تزیین وسط میز می‏توانید از گل استفاده کنید و اگر دوست داشتید در دو طرف میز شمع روشن کنید.

قبل از ورود مهمان‏ها ببینید به چه وسایل دیگری نیاز دارید و همه آن وسایل را پیش از رسیدن مهمان‏ها حاضر کرده و در دسترس قرار دهید.

برای سرو غذا هم باید برنامه ریزی داشته باشید. هر چه قدر تعداد مهمان‏ها زیادتر شود، کار شما هم سخت‏تر می‏شود. منطقه‏ای ویژه برای قرار دادن مواردی که در آخر استفاده می‏شوند، مانند دسر، پیشدستی، فنجان‏های قهوه و چای، در نظر بگیرید.

تمهیدات لازم را در زمینه کودکان، افراد گیاه‌خوار و موقعیت‏های فوری مانند زمانی که غذا روی لباس‏ها و زمین می‏ریزد، در ذهن خود داشته باشید.