جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی برای بیماران ام اس, صرع و آرترید رماتوئید


رژیم غذایی برای بیماران ام اس, صرع و آرترید رماتوئید

این نوع افراد هر روز صبح یک لیوان آب داغ ۲ قاشق مربا خوری قدومه شیرازی را در آب داغ اضافه کرده و به آرامی هم بزنند تا کاملاً لعاب دهد سپس یک قاشق غذا خوری عسل افزوده به آرامی صبح ناشتا و یک لیوان شب هنگام خواب میل کنند

● موارد ممنوعه

چای – قهوه – نسکافه – قند و شکر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سرکه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید - گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار کلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمک زن – مکان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و کال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن .

● انواع صبحانه برای این گونه بیماران

▪ کره بادام زمینی + عسل + یک عدد میوه رسیده . شیرین.

▪ خامه گیاهی یک قاشق غذا خوری + عسل یک قاشق غذا خوری + یک عدد میوه رسیده و شیرین.

▪ تخم مرغ بومی یک تا دو عدد آب پز+ ۳ قاشق غذا خوری روغن زیتون + ۳ تا ۵ عدد خرمای رطب.

▪ شکلات صبحانه ۲ قاشق غذا خوری + یک قاشق غذا خوری پودر بادام + یک عدد میوه رسیده میل شود.

▪ خرما ۱۰ – ۵ عدد + ‌۲ قاشق غذاخوری ارده + ۱۰ عدد مغز بادام خام +‌ یک عدد میوه رسیده میل شود.

▪ مرباجات خام + یک قاشق غذا خوری خامه گیاهی میل شود.

▪ مرباجات خام + کره بادام زمینی یک قاشق غذا خوری میل شود.

ـ توجه: از نانهای سبوس دار و خوب پخته استفاده شود.

● انواع ناهار برای این گونه بیماران

▪ آبگوشت گوشت گوسفند با نخود + گندم با پوست + هل و دارچین و زعفران و زنجبیل + نمک، از مجموع ▪ یک قاشق مربا خوری + سبزیجات معطر (نعناع ، ریحان ، ترخون ، مرزه و جعفری)

▪ کباب گوشت بوقلمون یک سیخ ، سبزیجات معطر یک پیش دستی.

▪ شوید پلو با زیره و زعفران + یک سیخ گوشت تازه شتر کباب شده + چند قاشق غذا خوری روغن زیتون + سبزیجات معطر با غذا میل شود.

▪ آبگوشت گوشت کبوتر + نخود + گندم با پوست + ادویه جات معطر با سبزیجات معطر میل شود.

▪ شوید پلو با زیره و زعفران + گوشت بوقلمون بخار پز شده با ادویه جات معطر + سبزیجات معطر میل شود.

▪ شوید پلو با زعفران + خورش قیمه با گوشت گوسفند + دال عدس + ادویه جات معطر بدون سیب زمینی با سبزیجات معطر میل شود.

▪ کباب مخلوط گوشت گوسفند با بوقلمون + سبزیجات معطر میل شود و خوب جویده شود.

● انواع شام برای برای اینگونه بیماران

▪ ارده ۳ قاشق غذا خوری + ۱۰- ۷ عدد خرمای رطب + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.

▪ تخم مرغ بومی تازه ۲ عدد + ۳ قاشق غذا خوری روغن زیتون + ۵ عدد خرمای رطب میل شود.

▪ نخود + گندم + ادویه جات معطر با حرارت ملایم پخته + یک قاشق چای خوری گلپر سائیده با سبزیجات معطر میل شود.

▪ انجیر خشک ۱۰ عدد + ۱۵ عدد مغز بادام خام + یک عدد موز رسیده و شیرین میل شود.

▪ هویج + کدو حلوائی بخار پز شده + عسل + لیمو ترش تازه + روغن زیتون + چند عدد خرما + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.

▪ خرمای رطب ۱۰-۷ عدد + یک قاشق غذا خوری پودر نارگیل + یک قاشق غذا خوری خامه گیاهی + یک عدد میوه رسیده و شیرین میل شود.

▪ خوراک کباب با گوشت شتر یا گوسفند یا بوقلمون با سبزیجات معطر میل شود.

‌● خوراکهای میان وعده

▪ موز یک عدد + ۳ عدد خرما میل شود.

▪ یک لیوان آب سیب + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.

▪ یک لیوان شیر بادام میل شود.

▪ یک عدد سیب + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.

▪ ۱۰ عدد بادام هندی خام +۳ عدد خرما + یک عدد سیب میل شود.

▪ یک لیوان آب سیب و هویج + یک قاشق مربا خوری عسل میل شود.

▪ ۱۵ عدد مغز بادام خام + ۳ عدد خرما + یک عدد سیب میل شود.

▪ ۱۰ عدد فندق خام + ۵ عدد مغز بادام خام + ۵ عدد انجیر میل شود.

▪ یک خوشه متوسط انگور شیرین میل شود.

▪ میوه شیرین فصل ۱ عدد + ۵ عدد انجیر خشک میل شود.

▪ کشمش سایه خشک یک مشت + ۱ عدد میوه فصل میل شود.

▪ یک لیوان آب پرتقال + یک قاشق غذا خوری عسل میل شود.

▪ خرما ۳ عدد + ۵۰ گرم نارگیل میل شود.

▪ ۱۵ عدد مغز بادام خام + ۵ عدد انجیر خشک میل شود.

● دم کردنیهای مفید برای اینگونه بیماران

ـ توجه: نوشیدنیهای گرم بهتر است که ۵/۲ ساعت بعد از غذا میل شود.

یک قاشق مربا خوری دارچین سائیده + نصف قاشق چای خوری زنجبیل سائیده + یک چهارم قاشق چای خوری زعفران با ۳ لیوان آب جوش دم کرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود.

ناخنک نیم کوب شده یک قاشق غذا خوری + خارخسک نیم کوب شده یک قاشق مربا خوری با ۲ لیوان آب جوش دم کرده با عسل شیرین شده گرم گرم میل شود.

پونه کوهی ۱ قاشق غذا خوری + آویشن شیرازی ۱ قاشق غذا خوری با ۳ لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.

دارچین یک قاشق مربا خوری + ۱۰ عدد هل سبز خرد شده با ۲ لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.

۲ قاشق مربا خوری گل بهار نارنج + ۱۰ عدد هل سبز خرد شده با ۲ لیوان آب جوش دم کرده گرم گرم با عسل میل شود.

● معجونهای مفید برای اینگونه بیماران

معجون جین سینگ روزی ۳ قاشق مربا خوری صبح و ظهر و شب میل شود.

▪ مواد لازم:

ـ جین سینگ ۵۰ گرم.

ـ زعفران گل ۱ مثقال.

ـ هل سبز ۵ مثقال.

ـ عسل ۱ کیلو.

▪ طرز تهیه: مواد فوق را آسیاب کرده با عسل خوب مخلوط کنید و طبق دستور میل کنید.

● معجون جوانه گندم.

▪ مواد لازم:

بادام ، فندق ، بادام هندی ، چلغوز ، نارگیل ، کنجد ، پسته از هر کدام ۱۰۰ گرم ، هل آسیاب شده ۵ مثقال ، دارچین ۱۰ مثقال ، زنجبیل ۱ مثقال ، زعفران ۱ مثقال ، وانیل ۱ قاشق چای خوری سر صاف ، آرد جوانه گندم ۲۵۰ گرم ، عسل ۵۰۰ گرم و شیره خرما یک لیوان.

▪ طرز تهیه: همه را آسیاب کرده خوب مخلوط کنید سپس عسل و شیره خرما را اضافه کنید و به آرامی هم یزنید تا یکنواخت شود در دیس پهن کرده و روی آن سلیفون بکشید و روزانه ۳ تا ۵ قاشق غذا خوری میل کنید.

▪ توجه: بیماران در صورت داشتن یبوست مزاج از مواد زیر روزی ۱ تا ۲ قاشق مربا خوری استفاده نمایند .

برگ سنا ۵۰ گرم ، تخم گشنیز ۵۰ گرم ، گل ختمی ۵۰ گرم و گل سرخ ۲۵ گرم . همه را تمیز کرده مخلوط کنید ، سپس آسیاب کرده یک قاشق مربا خوری با نصف لیوان آب و عسل میل شود .

● طرز تهیه خامه گیاهی

مواد لازم و طرز تهیه:

بادام هندی خام ۵۰ تا ۷۵ گرم + ۲ قاشق آب یا گلاب همه را در مخلوط کن ریخته بمدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه مخلوط کنید.

● طرز تهیه بوقلمون بخار پز شده

بوقلمون را به تکه های مساوی خرد کرده + ۱ عدد پیاز را خلال کرده با ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری سرکه سیب و مقداری آب اضافه کرده روی اجاق قرار دهید تا با حرارت ملایم بپزد، بعد از پخته شدن سس مخصوص را افزوده ۳۰ دقیقه بعد غذا آماده است.

● سس مخصوص

گوجه فرنگی متوسط ۲ عدد + فلفل قرمز یک چهارم قاشق چای خوری + زعفران نصف قاشق چای خوری + هل سائیده ۱ قاشق چای خوری + دارچین ۱ قاشق مربا خوری + روغن کنجد نصف استکان و مقداری نمک ، همه را در مخلوط کن ریخته بمدت ۳۰ ثانیه مخلوط کنید تا سس آماده شود.

● طرز تهیه شیر بادام

۵۰ گرم مغز بادام خام و شیرین را با آب گرم خیس کرده سپس پوست بکنید + ۳ قاشق غذا خوری عسل + ۴ لیوان آب سرد بمدت ۵ دقیقه بمرور در مخلوط کن، مخلوط شود.

● طرز تهیه شکلات صبحانه

مواد لازم:

ارده ۵ قاشق غذا خوری + یک قاشق غذا خوری عسل یا ۲ قاشق غذا خوری شیره انگور یا خرما ، مواد را خوب هم زده تا شکلات آماده شود.

● نکات مهم و ضروری برای اینگونه بیماران

▪ بیمارن از مصرف کلیه مواد سردی بخش خود داری نمایند.

▪ این اشخاص از عصبیتهای روزمره دوری نمایند.

▪ اینگونه افراد از یبوست مزاج شدیداً دوری کنند.

▪ بیماران روزانه ۲ بار باید اجابت مزاج نمایند.

▪ غذا را خوب جویده و ۲ تا ۳ قاشق کمتر میل نمایند.

▪ این بیماران باید از افکار مثبت و سازنده بر خوردار باشند.

▪ روزانه مقداری نرمش و ورزش مناسب را انجام دهند.

▪ از حضور در محافل شلوغ و پر سر و صدا جداً خود داری نمایند.

▪ سعی کنند در هر وعده بیش از یک نوع غذا میل نکنند.

▪ همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا آب و دیگر مایعات را میل نکنند.

▪ اینگونه بیماران از پر خوری پرهیز نمایند.

▪ این نوع افراد هر روز صبح یک لیوان آب داغ + ۲ قاشق مربا خوری قدومه شیرازی را در آب داغ اضافه کرده و به آرامی هم بزنند تا کاملاً لعاب دهد سپس یک قاشق غذا خوری عسل افزوده به آرامی صبح ناشتا و یک لیوان شب هنگام خواب میل کنند.

▪ توجه: با توجه به موارد بیان شده در صورت رعایت کلیه موارد از بیماری به لطف خدا نجات پیدا کرده و زندگی عادی و روزمره خود را ادامه خواهند داد.

- روزانه ۶ لیوان آب میل شود نیم ساعت قبل و دو ونیم ساعت بعد از غذا میل شود.

- هر لقمه غذا ۵۰ بار جویده شود.

- با افکار مثبت و سازنده براحتی خود را درمان کنید.

خدادادی