سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

کاهش کلسترول با خوراکی های مفید


کاهش کلسترول با خوراکی های مفید

کلسترول یکی از موادی است که در کبد تولید می شود. عملکرد این ماده چرب و زرد رنگ انتقال دادن چربی در بدن، تامین مکانیزم دفاعی و محافظت از هموگلوبین قرمز و غشاء عضلانی است. کلسترول …

کلسترول یکی از موادی است که در کبد تولید می شود. عملکرد این ماده چرب و زرد رنگ انتقال دادن چربی در بدن، تامین مکانیزم دفاعی و محافظت از هموگلوبین قرمز و غشاء عضلانی است. کلسترول از طریق مصرف موادغذایی تولید می شود. میزان طبیعی کلسترول بین ۲۰۰-۱۵۰ میلی گرم در هر ۱۰۰میلی لیتر متفاوت است و افزایش بیش از حد منجر به کلسترول بالا می شود. به گزارش «ehow» درست است که میزان بالای کلسترول خطرناک است اما با ایجاد تغییر در عادت های غذایی و شیوه زندگی می توان به طور طبیعی آن را پایین آورد. در این مطلب به علل و علایم افزایش کلسترول و روش های طبیعی برای کاهش کلسترول مضر می پردازیم.

علل:

- عوامل ارثی

- داشتن اضافه وزن

- نداشتن تحرک

- مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده

- مصرف بیش از حد دخانیات و مشروبات الکلی

- استرس، سن و جنس

- مصرف برخی از بیماری ها و داروها

علایم:

کلسترول بالا هیچ علایمی ندارد و تنها از طریق آزمایش خون قابل تشخیص است. علایم تاثیر کلسترول بالا روی سلامت فرد از جمله بیماری های قلبی عروقی و سکته و بیماری های عروقی است.

درمان های طبیعی:

- افرادی که از کلسترول بالا رنج می برند باید مصرف چربی را به ۳۰درصد کاهش دهند.

- دانه کتان و بلغور جوکه دارای فیبر قابل حل است .موادغذایی دارای فیبر قابل حل عملکرد یک اسفنج را دارد که کلسترول بدن را جذب و از این طریق دفع می کند.

- بادام حاوی ۲ نوع آنتی اکسیدان قوی به نام ویتامین E و فلاوو نوئیدز است که مانع تراکم کلسترول در بدن می شود.

- مصرف چربی های اشباع شده را کاهش دهید، زیرا نسبت به غذاهای دیگر، مقدار کلسترول بیشتری را تولید می کند. گوشت چرب، پوست مرغ، کره، لبنیات و... منبع غنی چربی های غیرقابل اشباع است. این نوع چربی ها را با تک چربی های قابل اشباع مانند روغن زیتون، کانولا و روغن مغزها جایگزین کنید.

- ماده غذایی تولیدکننده کلسترول مانند گوشت، طیور، ماهی، زرده تخم مرغ، بستنی و شیر پرچرب را کمتر مصرف کنید.

- میوه و سبزی تازه وغلات سبوس دار که سرشار از ارزش غذایی است و چربی کمتری دارد، مصرف کنید.

- به غذاها سیر اضافه کنید. سیر به کبد اجازه تولید کلسترول را نمی دهد.

- دانه سویا دارای ترکیبی است که به کبد کمک می کند تا کلسترول اضافه را از بدن دفع کند.

- مصرف روغن را که باعث افزایش میزان کلسترول می شود، کاهش دهید.

- برای سوزاندن چربی اضافه بدن، هفته ای ۴ روز به مدت ۳۰دقیقه ورزش کنید.

- روزی ۸تا۱۰ لیوان آب بنوشید.

- جوشانده دانه گشنیز را روزی ۳ بار مصرف کنید.

- ۵لیوان آب را با ۱۰ چوب دارچین بجوشانید و یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و پس از کمی خنک شدن میل کنید.

- یک لیوان شیر را با یک حبه سیر بجوشانید و خنک بنوشید.

- شیر و سیر را برای چند روز مصرف کنید تا علاوه بر کاهش پیدا کردن میزان چربی دردهای مربوط به قلب نیز برطرف شود.

- روزی ۲یا۳ حبه سیر خام با غذا مصرف شود.

- مخلوطی از ۱۲ قاشق غذاخوری آب سیب و ۶قاشق غذاخوری سرکه سیب میل کنید.

- پیاز خام یا آب پیاز در کاهش کلسترول بالا موثر است.

- به سالاد کمی روغن زیتون اضافه کنید. روغن زیتون علاوه بر کاهش دادن کلسترول برای عملکرد صحیح قلب و بدن نیز مفید است.

- گردو کاهش دهنده کلسترول است.

- افرادی که از کلسترول بالا رنج می برند، روزی یک پیاله ماست بخورند.