جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
هشدار درباره عرق و مربای تقلبی
مصرف برخی خوراکیها سبب تغییر در ترشح و عملکرد انسولین و به وجود آمدن حالت سردی و گرمی یا تری و خشکی میشود. از دیدگاه تغذیهای مصرف تمام مواد خوراکی و نوشیدنی حد مشخصی دارد.
این قاعده درباره عرقهای گیاهی هم صادق است. مهمترین مواد موجود در این نوشیدنیها، ترکیبات آلکالوئیدی هستند که با خاصیت میعان وارد آب میشوند و مصرفکنندگان با خوردن آنها ترکیبات آلکالوئیدی مفید را دریافت خواهند کرد. برخی از این مواد خاصیت آنتیاکسیدانی هم دارند.
مصرف بیرویه عرقها با تاثیر بر هورمونهای بدن باعث حالتهای ناخوشایند و حتی بیماری میشوند. مثلا مصرف بیرویه عرق شاتره که خاصیت سردی دارد، باعث لیز شدن گلبولهای قرمز خواهد شد. برخی افراد هم ممکن است به مواد موجود در عرقهای گیاهی حساسیت شدید داشته باشند و با مصرف بیرویه آن، سیستم ایمنیشان تحتتاثیر قرارگیرد. در اولین مصرف، به هیچوجه در نوشیدن این عرقها زیادهروی نکنید و مقدار کمی از آنها بنوشید. اگر دچار حساسیت نشدید، مثلا یک لیوان از آن را میل کنید.
نکته دیگر اینکه تقلب در بیشتر محصولات غذایی به چشم میخورد. عرقهای گیاهی و مرباها هم از این قاعده مستثنی نیستند بنابراین با توجه به پروانه ثبت و بهرهبرداری وزارت بهداشت، مهر استاندارد ایران و تاریخ تولید و انقضا از سلامت محصول مطمئن شوید. تولید محصولات صنعتیای که در شهرستانهای کشور به عنوان سوغاتی عرضه میشوند و ویژگیهای ذکر شده را ندارند، غیرقانونی است و در صورت مشاهده، تولیدکنندگان آنها تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
چاقالهبادام میوهای کال است، میوههای کال ترکیبات کربوهیدرات به خصوصی دارند که در دستگاه گوارش خوب تجزیه نمیشوند و تولید گاز و در نتیجه درد، نفخ و دل پیچه میکنند. تلخی برخی از بادامهای کال یا همان چاقالهبادام، به دلیل وجود اسیدسیانیدریک است. این اسید از مشتقات سیانور است بنابراین اگر بادامهای تلخ زیاد مصرف شوند، باعث مسمومیت خواهند شد اما مصرف میزان کم چاقاله ارزش غذایی دارد. پوسته سبز چاقاله که همه آن را دوست دارند، سرشار از فیبر و از نظر غذایی ارزشمند است، به علاوه چاقالهبادام منبع خوب ویتامین C است. اگر این میوه چیده نشود بعد از مدتی همان قسمت سبزرنگ به چوب تبدیل میشود و دیگر ارزش مصرفی ندارد. در بادام نارس هنوز ترکیبات پروتئینی و روغنهای مفید بادام تشکیل نشده اما بادام رسیده سرشار از پروتئینها و اسیدهای چرب مفید است. خوردن چاقالهبادام در صورتی توصیه میشود که با آب بهداشتی شسته و به اندازه مصرف شود. آب آلوده منبع بسیاری از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی است. این مواد آلوده میتوانند به راحتی از طریق مواد غذایی که با آب آلوده در تماس بودهاند، به بدن انسان انتقال یابند و باعث مسمومیت شوند. مثلا بیماری حصبه یا همان تب تیفوئید، نوعی عفونت است که بهوسیله باکتری سالمونلا ایجاد میشود و هنوز ریشهکن نشده است. این باکتری همه انسانها را با هر سنی بیمار میکند اما در کودکان اثر شدیدتری دارد. توصیه میکنیم چاقالهبادام را از محلهایی که به بهداشت آنها اطمینان دارید، تهیه کنید و به هیچوجه آن را نشسته نخورید؛ چه فروشنده آنها را خیس و تر به شما داده باشد چه خشک.
دکتر محمدرضا وفا
متخصص تغذیه و رییس انجمن تغذیه ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران غزه حسن روحانی مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت سیزدهم روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
یسنا هلال احمر قوه قضاییه آتش سوزی پلیس تهران بارش باران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی
بانک مرکزی حراج سکه قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار سایپا ایران خودرو کارگران حقوق بازنشستگان
سریال نمایشگاه کتاب کتاب مسعود اسکویی تلویزیون عفاف و حجاب سینمای ایران سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین جنگ غزه نوار غزه اوکراین چین ترکیه انگلیس نتانیاهو ایالات متحده آمریکا یمن
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ
هوش مصنوعی گوگل کولر اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
خواب بیمه فشار خون کبد چرب کاهش وزن دیابت