سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

مرجانه گلچین یک نیمه جدی, یک نیمه طنز


مرجانه گلچین یک نیمه جدی, یک نیمه طنز

کارنامه هنری مرجانه گلچین را براساس فیلم هایی که بازی کرده می توان به دو نیمه تقسیم کرد دو نیمه کاملا متفاوت که هر کدام جنبه ای از توانایی های این بازیگر را نشان می دهد

کارنامه هنری مرجانه گلچین را براساس فیلم‌هایی که بازی کرده می‌توان به دو نیمه تقسیم کرد. دو نیمه کاملا متفاوت که هر کدام جنبه ای از توانایی‌های این بازیگر را نشان می‌دهد. در نیمه اول می‌توان نقش‌های جدی و رسمی او را در فیلم ها‌ و سریال​های ملودرام دهه ۶۰ و ۷۰ قرار داد. مرجانه گلچین فعالیتش را با سریال «آیینه» آغاز کرد که مجموعه ای آموزنده برای خانواده‌ها بود. این سریال به مضامینی چون قهر و آشتی زوج‌های جوان و اختلافات همسایه‌ها با یکدیگر می‌پرداخت و مرجانه گلچین با توجه به سن و سالش گزینه خوبی برای ایفای نقش عروس‌های جوان محسوب می‌شد.

او زمان بازی در این سریال نوزده ساله بود و بعد از این سریال به تئاتر و سینما نیز راه پیدا کرد.

گلچین از سال ۶۸ و بعد از بازی در مجموعه تلویزیونی «ازدواج پرماجرا»، تا سال ۸۵ از تلویزیون دور بود. بالاخره بعد از ۱۳ سال با مجموعه تلویزیونی «زیرزمین» به تلویزیون بازگشت. آثاری که گلچین تا قبل از سال ۶۸ در آنها بازی کرد غالبا کارهایی جدی بودند و زمینه‌ای را برای بروز استعدادهای طنز این بازیگر فراهم نمی‌کردند. بنابراین می‌توان گفت او در زمان جوانی‌اش با فیلم‌ها و سریال‌های غیرکمدی جایگاهش را تثبیت کرد. در فیلم‌های نیمه اول حتی اثری چون شب بیست و نهم یافت می‌شود که فیلمی ترسناک بود و تماشای لحظه‌های دلهره‌آورش جایی برای خنده باقی نمی​گذاشت.

اما مرجانه گلچین در دهه هشتاد با شناختی که از خود پیدا کرد بازیگر ثابت نقش‌های کمدی شد و فیلم‌ها و سریال‌های زیادی را با این مضمون بازی کرد. او موفقیتش را تا حد زیادی باید مدیون رضا عطاران باشد که پایش را به نقش‌های کمدی باز کرد.

سریال «بزنگاه» که در ماه رمضان به صورت شبانه پخش شد بعد از چند سال نام این بازیگر را دوباره سر زبان‌ها انداخت. گـــــلچین ایفاگر نقش بهجت، زن برادر نادر بود و به نوعی بعد از مرگ پدر خانواده، بزرگ‌تر و تکیه‌گاه آنها محسوب می‌شد. او وظیفه داشت کارهــــای یک خانواده به هم ریخته را سر و سامان بدهد و همین مساله برایش ایجاد موقعیت‌های کمیک می‌کرد. یکی از بهترین سکانس‌های این سریال جایی است که برای دختر دست و پاچلفتی خانواده خواستگار آمده و مرجانه گلچین دارد دختر را نصیحت می‌کند که چگونه لبخند بزند و چایی را برای چه کسانی تعارف کند.

پس از بزنگاه این بازیگر حضور پررنگی در سریال‌های کمدی داشت؛ ولی هیچ‌گاه نتوانست موفقیت این سریال را تکرار کند. یکی از دلایل این امر را باید در نحوه انتخاب‌های مرجانه گلچین جستجو کرد. او به بازیگر ثابت سریال‌های سعید آقاخانی بدل شده و بیشترین نقش‌آفرینی را در سریال‌های این کارگردان داشته است.

خوش‌نشین‌ها، راه در رو، نقطه سر خط و مجموعه دزد و پلیس سریال‌هایی هستند که این بازیگر در آنها به عنوان یک کمدین زن جلوی دوربین رفت.

واقعیت آن است که سعید آقاخانی در رقابت با دیگران طنزپردازان معمولا توفیقی نداشته و کارهایش بیشتر به عنوان گزینه‌های دوم و سوم منتقدان و مخاطبان دیده شده است. به همین خاطر نمی‌شود از بازیگر ثابت این سریال‌ها هم انتظار زیادی داشت. البته این قاعده درباره دیگر سریال‌های طنز مرجانه گلچین هم صادق است. او دارا و ندار(مسعود ده‌نمکی) و سه دونگ سه دونگ(شاهد احمدلو) را در کارنامه‌اش به ثبت رسانده که آثاری قابل توجه نیست.