یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
طبخ غذای سالم و مغذی راه دارد
![طبخ غذای سالم و مغذی راه دارد](/web/imgs/16/22/mon3z1.jpeg)
وقتی از اصول طبخ غذای مغذی آگاهی داشته باشید، آماده کردن وعده های غذایی سالم دیگر کار دشواری نخواهد بود.
شما حتی می توانید زودتر غذا را آماده کنید چون نیازی به استفاده از محتویات خوراکی فانتزی و لوکس نخواهید داشت و برای طبخ یک غذای مغذی، دسترسی به مواد خوراکی مفید و سالم کافی است.
در ابتدا منوی غذای خود را در نظر بگیرید و غذاهایی را سرو کنید که به تازگی پخته شده اند و تا حد امکان از گرم کردن مجدد غذا پرهیز کنید. گرم کردن غذا ارزش تغذیه ای و هم چنین مزه اصلی آن را خراب می کند.
روی مواد خوراکی را قبل از قرار دادن درون فریزر با پوشش پلاستیکی بپوشانید تا طعم و بوی آنها با هم مخلوط نشود.
به خاطر داشته باشید که غذا علاوه بر اینکه کالری بدن را تامین می کند باید به رشد، حفظ و ترمیم بافت های بدن نیز کمک کند و از ابتلا به بیماری ها جلوگیری نماید.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که از پختن زیاد سبزی ها خودداری کنید. این مواد خوراکی هرچه سریعتر پخته شوند کمتر مواد مغذی خود را از دست می دهند.
سبزی های تازه، زود می پزند و نیازی به چاشنی ندارند. به علاوه اکثر سبزی ها آغشته به آفت کش ها و سم زدا ها هستند بنابراین باید برای شست و شوی کافی، آنها را داخل ظرف پر از پرمنگنات پتاسیم بشوئید و بعد با آب تمیز، خوب آبکشی کنید.
حفظ رنگ و طعم
سبزی جات به هنگام پخت
سبزیجات دارای برگ های پهن و سبزرنگ تیره نباید درون محیط اسیدی مثل آبلیمو پخته شوند. برای اینکه سبزیجات را زیاد نپزید، ابتدا آب خالی را جوش بیاورید و بعد سبزی را داخل آن بریزید و آنرا روی شعله کم بگذارید و به محض پختن از روی اجاق بردارید.
نکته دیگر اینکه پیاز نیز سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد فیتوشیمیایی است. اما اشتباه ما در مصرف پیاز این است که بلافاصله پس از خرد کردن، آن را می خوریم، در حالی که پیاز باید حداقل ۱۰ دقیقه قبل از مصرف، خرد شود تا در این فاصله آنتی آکسیدان های آن فعال شوند.
همچنین به یاد داشته باشید که شیر غیرپاستوریزه باید حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوشانده شود تا میکروب ها و باکتری های موجود در آن از بین بروند.
در انتخاب ظرف طبخ غذا نیز باید دقت کنید چون برخی از ظرف های رنگی از مواد سمی سرب و نقره ساخته می شوند که با حرارت، ترکیبات خطرناکی از آنها تولید می شود که می توانند اختلالات گوارشی مهمی را در فرد ایجاد کنند.
استفاده از ظروف آلومینیومی برای پختن غذا مناسب نیست، چون مقدار آلومینیوم را در بافت مغز افزایش می دهد و جداسازی آلومینیوم از بدن کار دشواری است. متخصصان می گویند اغلب در بافت مغزی مبتلایان به آلزایمر مقادیر زیادی آلومینیوم یافت می شود. بنابراین بهترین ظروف برای پختن غذا ظروف پیرکس و فولاد ضد زنگ هستند.
مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم دولت چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری
تهران هواشناسی کنکور قتل آلودگی هوا شهرداری تهران سلامت سازمان هواشناسی پلیس راهور آموزش و پرورش قوه قضاییه پلیس
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو قیمت طلا بانک مرکزی بازار خودرو بورس بازار سرمایه واردات خودرو حقوق بازنشستگان دلار ایران خودرو
عاشورا کربلا تلویزیون سینمای ایران سینما نقاشی امام حسین (ع) رامبد جوان کتاب هنرمندان سریال تئاتر
کنکور ۱۴۰۳ طب سنتی آزمون سراسری
رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه غزه روسیه اسرائیل انگلیس آمریکا جو بایدن چین دونالد ترامپ حماس
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 خوان کارلوس گاریدو باشگاه پرسپولیس تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا لیگ برتر علیرضا بیرانوند لیگ برتر ایران کریستیانو رونالدو
هوش مصنوعی سامسونگ موبایل ناسا نخبگان گوگل استاندارد باتری
رژیم غذایی تب دانگ کاهش وزن پوکی استخوان آلزایمر سردرد پیاده روی