شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
تبلیغ در فرهنگ عاشورا
مبلغ باید از پیشرفتهترین وسایل ارتباط جمعی عصر در پیشبرد اهداف خویش بهرهگیری کند. امروزه تنها منبر و سخنرانی در مجالس مذهبی برای مبلغ دینی کافی نیست، بلکه برای رساندن پیام حق به گوش مردم و مشتاقان معارف زلال اسلام باید از تمام ابزارهای مفید استفاده کرد. نشر کتاب و مطبوعات، استفاده از رادیو، تلویزیون، برنامههای رایانهای، گفتگوها و گردهماییهای متنوع، حضور در جمع کسانی که غالبا به مجامع و مجالس مذهبی نمیآیند و رساندن معارف حقیقی دین به گوش آنان، نوعی بهرهگیری از وسایل ارتباط جمعی در عصر ما به شمار میآید.
امام حسینعلیه السلام برای تبلیغ فرهنگ عاشورا از بهترین وسایل ارتباطی عصر خود بهره میگرفت. در آن روزگاران، امام حسین علیهالسلام برای این که هدف قیام و فلسفه حرکت حماسی خود را به گوش امت اسلامی برساند، مراسم حج و شهر مکه را انتخاب نمود و در اجتماعات مهم حاجیان، سخنرانیهای روشنگرانه و هدایت بخشی را سازماندهی کرد.
آن حضرت برای رساندن پیام خویش و افشای سیاستهای مزورانه و شیطانی معاویه خطاب به جمعیت حاضر در منا که از نقاط مختلف و قبایل گوناگون بودند چنین فرمود: «اسمعوا مقالتی و اکتبوا قولی ثم ارجعوا الی امصارکم و قبائلکم فمن آمنتم من الناس و وثقتم به فادعوهم الی ماتعلمون من حقنا فانی اتخوف ان یدرس هذا الامر و یذهب الحق و یغلب والله متم نوره و لو کره الکافرون (۱) ؛ سخنان مرا بشنوید و حرف هایم را بنویسید، آنگاه به شهرها و قبیلههای خودتان باز گردید و آنچه در حق ما میدانید به دوستان صمیمی و افراد مورد اطمینان خودتان بگویید. من اعلان خطر میکنم که این مطلب کهنه شده و از هم بپاشد و حق از بین رفته و مغلوب شود. البته خداوند نورش را گسترش خواهد داد گرچه کافران آنرا نپسندند. (۲) »
آن حضرت در یکی دیگر از سخنرانی هایش، بعد از حمد و ستایش پروردگار و تبیین جایگاه اهل بیتعلیهم السلام و ارتباط آنان با خدا و رسول او، دوستداران حق را به همراهی خویش فرا خوانده و در یک دعوت عمومی از همگان برای شرکت در حماسه عاشورا چنین فرمود: «من کان باذلا فینا مهجته و موطنا علی لقاء الله نفسه، فلیرحل معنا، فانی راحل مصبحا ان شاء الله تعالی (۳) ؛ هرکس حاضر است تا در راه ما از خون خویش بگذرد و جان خود را در راه شهادت [ و لقای ] پروردگار نثار کند، آماده حرکت با ما باشد که من انشاءالله تعالی صبحگاهان حرکت خواهم کرد.»
در این جا نباید از نقش زنان و کودکان در اطلاع رسانی از واقعه عاشورا به نسلهای بعد چشم پوشی نمود. امام حسینعلیه السلام آنها را با خود به کربلا آورد و آنان به عنوان خبرنگاران و گزارشگران راستین صحنه عاشورا و پیام رسانان حقیقی و مستقیم اندیشههای امام حسین علیه السلام به نسلهای بعدی شمرده میشوند.
این اقدام امام حسینعلیه السلام مطمئنترین، سالم ترین و دقیقترین شیوه اطلاع رسانی و انتقال فرهنگ عاشورا به افکار عمومی و وجدانهای آگاه در زمانهای بعد بود.
پی نوشتها:
-۱ صف. /۸
-۲ فرهنگ سخنان امام حسینعلیه السلام، ص ۲۶۲.
-۳ کشف الغمه، ج ۲، ص ۲۹، لهوف ابن طاووس، ص ۱۱۴.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست