سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

چطور با تنهایی کنار بیاییم؟


چطور با تنهایی کنار بیاییم؟

بسیاری از افراد در سنین بالا در نبود یک شبکه اجتماعی حمایت‌کننده با معضل تنهایی مواجه هستند. خوشبختانه می‌توان بر این مشکل غلبه کرد اما برای این کار باید ابتکار عمل به خرج …

بسیاری از افراد در سنین بالا در نبود یک شبکه اجتماعی حمایت‌کننده با معضل تنهایی مواجه هستند. خوشبختانه می‌توان بر این مشکل غلبه کرد اما برای این کار باید ابتکار عمل به خرج داد. این راهکارها به شما کمک می‌کند به این مشکل جدی غلبه کنید:

دوست پیدا کنید: تلاش کنید با افراد جدید دیدار کنید. این کار ممکن است ابتدا فقط لذت بردن از همنشینی با فردی باشد که اتفاقی با او آشنا ‌شده‌اید. اما در طول زمان برخی از این آشنایان به دوستان نزدیک شما تبدیل می‌شوند و می‌توانید از حمایت عاطفی آنها استفاده کنید. این آشنایان جدید را ممکن است در جمع‌های گوناگون از تورهای مسافرتی گرفته تا مراسم مذهبی پیدا کنید. هنگامی که فرصتی به دست می‌آورید خودتان را به دیگری معرفی کنید، این کار را انجام دهید. از دیگران هم بخواهید در مورد خودشان بگویند. بیشتر افراد از ورود افراد جدید به گروهشان خوشحال می‌شوند، اما برای ایجاد دوستی‌های جدید باید تلاش هم بکنید. در عین حال دوستان قدیمی و همسایه‌ها را هم فراموش نکنید. دوستی را که مدتی است با او تماس نداشته‌اید، برای ناهار به خانه‌تان دعوت کنید یا گردهمایی‌هایی را در محله‌تان مثلا برای مقاصد خیریه تشکیل دهید. بالاخره یک نفر باید ابتکار عمل را به دست بگیرد و بهتر است شما هم این کار را امتحان کنید.

کار داوطلبانه انجام دهید: قراردادن داوطلبانه وقت و استعدادها در اختیار دیگران، به شما کمک می‌کند نگاه جدیدی به زندگی پیدا کنید و به احساس‌های مثبتی دست یابید. به دنبال سازمان‌ها یا گروه‌هایی بگردید که به همکاری داوطلبانه نیاز دارند؛ مثلا خیریه‌ها، آسایشگاه‌ها و...

تفریح کنید: سرگرمی‌ها باعث می‌شوند انگیزه پیدا کنید، ذهنتان را به کار بیندازید و برای خودتان هدف‌هایی تعیین کنید، مثلا یافتن یک تمبر نایاب برای اضافه کردن به کلکسیون‌ یا بافتن بلوزی برای هدیه دادن به نوه‌تان در جشن تولدش. حتی اگر به علت مشکلات جسمی در حرکت مشکل داشته باشید، باز هم سرگرمی‌های زیادی برای شما وجود دارد، پرورش گیاهان، نواختن یک ساز، خواندن، نوشتن، حل?کردن جدول و...

از گذشته‌ها یاد کنید: مرور زندگی‌تان به شما کمک می‌کند جنبه‌هایی از آن را به یاد بیاورید که برایتان اهمیت داشته‌اند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که به یادآوری خاطرات گذشته‌شان می‌پردازند، سلامت عاطفی بیشتری دارند و با احتمال کمتری ممکن است تنها و منزوی شوند.

همنشین خوب پیدا کنید: اگر به علت بیماری خانه‌نشین هستید، ملاقات با دیگران ممکن است برایتان مشکل باشد، در این موارد باید از امکاناتی که در محله‌تان برای نقل و انتقال سالمندان وجود دارد، استفاده کنید یا دیگران را به خانه‌تان دعوت کنید.

مراقب افسردگی باشید: احساس تنهایی ممکن است نشانه افسردگی باشد، بیماری‌ای که باعث زوال ذهنی و جسمی فرد می‌شود. احساس اندوه و نومیدی، بی‌اشتهایی، بی‌تفاوتی، ناتوانی در تصمیم‌گیری، افکار خودکشی و اشکال در خواب نشانه‌های افسردگی هستند و در صورت بروز این نشانه‌ها باید با پزشک مشورت کرد.

منبع: PsychCentral