چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
در سحری شربت آبلیمو بنوشید
![در سحری شربت آبلیمو بنوشید](/web/imgs/16/18/qcwmt1.jpeg)
سوریها در ماه مبارک رمضان به امید اینکه تاب و توان بدنیشان بهخصوص در فصلهای گرم افزایش یابد، در وعده سحر شربت آبلیمو مینوشند. این عادتغذایی بد نیست زیرا در اثر تعریق علاوه بر آب، مقداری املاح مثل سدیم و پتاسیم نیز از بدن دفع میشود. این ۲ ماده معدنی در توان ماهیچهای نقش برجستهای دارند و طبیعی است که کمبود آنها در بدن تاثیرگذار خواهد بود و مصرف موادغذایی غنی از پتاسیم مثل آبلیمو تا حدودی باعث افزایش توان بدنی ما میشود.
یکی دیگر از عادتهای مردم سوریه، شروع افطار با خرماست. این عادت در کشور ما نیز وجود دارد. جالب است بدانید برخی از ارگانهای حیاتی و در راس آنها مغز، برای متابولیسم به نوعی قند به نام گلوکز نیاز دارند. در گرسنگی طولانیمدت، برای تامین قند موردنیاز مغز، ابتدا بافت ماهیچهای و بهخصوص پروتئینهای ماهیچهای تجزیهشده و اسیدآمینهها تولید قند میکنند. چربیها هم ناقص میسوزند و طی این فرآیند، موادی تولید میکنند که اصطلاحا به آنها اجسام «ستونی» یا «کتونی» میگویند.
این اجسام بخشی از سوخت مغز را فراهم می آورند. بنابراین هنگام افطار، مصرف یک ماده غنی از کربوهیدرات مثل خرما باعث جذب سریع و آسان قند میشود و همه مکانیسمها به حالت اولیه برمیگردد و دیگر چربی و بافت ماهیچه تجزیه نمیشود. مصرف خرما به خصوص اگر با مایعات گرم مثل چای، شیر یا حتی آبگرم در وعده افطار همراه باشد، عادت پسندیدهای است. فراموش نکنیم که قند خرما هم قندخون را بالا میبرد و کالری دارد و مصرف بیحد و حصر آن به خصوص برای دیابتیها مضر است.
از عادتهای دیگر سوری ها، مصرف انواع و اقسام شیرینیها مثل باقلوا و حلواست. مصرف شیرینیها عادت پسندیدهای نیست و جز آنکه کالری اضافه و مازاد بر نیاز وارد بدن کند و باعث سیری کاذب و چاقی شود، فایده دیگری ندارد. پس در ماه مبارک رمضان بهتر است مصرف شیرینیها برای تنوع باشد و محدود به مراسم خاص شود.
درباره مصرف پیشغذاها به عنوان یکی دیگر از عادت?های مردم این کشور باید بگوییم که پیشغذا بخشی از اشتها را از بین میبرد بنابراین مصرف آن، عادت بدی نیست اما در این خصوص باید به ۲ مساله توجه کرد؛ ۱- پیشغذا باید سبک باشد و کالری زیادی نداشته باشد مثل انواع سوپ رقیق. ۲- باید حجم کمی داشته باشد.
در ماه رمضان افطار به نوعی پیشغذاست که ترکیب آن شبیه به صبحانه است. بین فاصله پیشغذا تا شام که میتواند یکی، دو ساعت باشد، میتوان یک واحد میوه مصرف کرد و وعده شام نیز باید سبک باشد در غیر این صورت باید به مفیدبودن پیشغذا برای سلامت شک کرد.
دکتر تیرنگ نیستانی
دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی دولت
هواشناسی تهران قتل عربستان وزارت بهداشت سلامت قوه قضاییه حوادث سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش خانواده
قیمت طلا قیمت دلار قیمت سکه خودرو بازار خودرو قیمت خودرو دولت سیزدهم بازار سرمایه بورس دلار حقوق بازنشستگان اقتصاد
کنسرت سینمای ایران سارا بهرامی تئاتر تلویزیون سینما علیرضا قربانی تخت جمشید رسانه ملی دفاع مقدس
ماهواره دانشگاه تهران دانش بنیان وزیر علوم
رژیم صهیونیستی جو بایدن غزه جنگ غزه فلسطین اسرائیل آمریکا روسیه دونالد ترامپ ترکیه فرانسه چین
استقلال فوتبال پرسپولیس یورو 2024 سپاهان باشگاه پرسپولیس کریستیانو رونالدو جام ملت های اروپا باشگاه استقلال لیگ برتر نقل و انتقالات لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ اینستاگرام سامسونگ ایرانسل اپل نخبگان موبایل ربات فیبرنوری
قهوه کاهش وزن هندوانه افسردگی دیابت مو ورزش سرطان مغز