یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

طلا, دلار کانادا یا دلار آمریکا


طلا, دلار کانادا یا دلار آمریکا

در اینجا فقط به طور مختصر به چند نکته در مورد روند آتی طلا, دلار کانادا و دلار آمریکا بسنده می کنم

در اینجا فقط به طور مختصر به چند نکته در مورد روند آتی طلا، دلار کانادا و دلار آمریکا بسنده می‌کنم.

▪ نکته اول: به دلیل وضعیت بحرانی بازارهای مالی، در حال حاضر، قیمت اوراق خزانه آمریکا تقریبا به بالاترین حد خود رسیده و از این رو بازدهی آنها به شدت کاهش یافته و به سختی با تورم برابری می‌کند. در این صورت، بازدهی مورد انتظارحاصل از نگهداری دلار آمریکا تقریبا بسیار ناچیز بوده و بدون شک با ریسک مورد انتظار آن برابری نمی‌کند و لذا تبدیل سریع دلار آمریکا به یک دارایی ارزی دیگر منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

▪ نکته دوم: تنها کشور صنعتی که در حال حاضر تقریبا از بیشتر اثرات منفی بحران مالی اخیر در امان مانده است، کشور کانادا است. با توجه به اینکه انتظار می‌رود که بهبود نسبی وضعیت اقتصادی در کانادا سریع‌تر از آمریکا باشد، نگهداری دلار کانادا در پرتفولیوی دارایی‌های ارزی از نقطه‌نظر ریسک بازدهی معقول به نظر می‌رسد.

▪ نکته سوم: سرمایه‌گذارانی که در حال حاضر طلا را در پرتفولیوی خود دارند، به دلیل وضعیت خاص بازارهای مالی با ریسک قابل‌توجهی روبه‌رو هستند. اگرچه می‌توان تا حدودی انتظار داشت که کاهش ارزش دلار آمریکا شاید بتواند قیمت دلار را افزایش دهد، اما باید توجه کنید که در حال حاضر قیمت طلا بیشتر در مقابل سبدی از دارایی‌های ارزی تعیین می‌گردد و از این رو هر گونه بهبود نسبی بازارهای مالی می‌تواند موجب کاهش شدید قیمت طلا گردد. در حال حاضر به دو دلیل ریسک نگهداری طلا بسیار بالا است. اول، افزایش شدید ارزش طلا در مقایسه با کلاس دارایی‌های دیگر موجب شده است که سهم طلا در پرتفولیوی بسیاری از موسسات سرمایه‌گذاری و هج‌فاندها، در مقایسه با سایر دارایی‌ها افزایش یابد. از این رو، می‌توان انتظار داشت که هج فاندها به تدریج به منظور متناسب کردن نسبت بازدهی – ریسک دارایی‌های مختلف در دفاتر خود، طلا را به دارایی‌های دیگر تبدیل کنند. از نقطه‌نظر رفتار سرمایه‌گذاران نیز، قیمت‌گذاری آپشن‌های طلا و سهام شرکت‌های تولیدکننده طلا در روزهای گذشته در بازارهای مالی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران انتظار نوسانات شدید قیمت طلا در چند هفته آتی را دارند. از این رو، کاهش وزن طلا در پرتفولیوی دارایی‌ها بسیار منطقی می‌باشد.

چند قاعده سرانگشتی بسیار ساده در کنترل ریسک سرمایه‌گذاری

لطفا توجه کنید که هیچ کس به هیچ عنوان و ابدا نمی‌تواند ادعا کند که همیشه اصطلاحا یک دارایی خاص را در پایین‌ترین قیمت ممکن می‌خرد و همیشه آن را در بالاترین قیمت ممکن می‌فروشد، البته شاید کسی به صورت تصادفی موفق به انجام این کار گردد. اما احتمال تکرار آن تقریبا صفر است. نکته بسیار ساده‌ای که سرمایه‌گذار موفق را از غیرموفق تفکیک می‌کند فرآیند خرید و فرآیند فروش دارایی‌ با تلفیق مجموعه‌ای از اطلاعات بنیادی و قواعد سرانگشتی کنترل و مدیریت ریسک برای کنترل احساسات منتج از درگیر شدن ذهن و منطق در بازارهای مالی است.

در خرید یک دارایی سرمایه‌گذاری نظیر سهام یا طلا، لطفا به نکات ذیل توجه کنید:

۱) به عنوان یک قاعده سرانگشتی سعی کنید که هیچ گاه بیش از ۲۰درصد سرمایه خود را به یک دارایی اختصاص ندهید. (Diversification Across Assert Classes)

۲) سرمایه‌گذاری خود را تقریبا طی سه یا چهار بازه زمانی انجام دهید. به عنوان مثال اگر ۱۰۰هزار دلار دارید و می‌خواهید ۲۰هزار دلار طلا بخرید،‌ در مرحله اول ۵هزار دلار خرید کنید. سپس پس از چند مدت ۵هزار دلار دوم و الخ. اغلب هج فاندها خریدهای عمده خود را در ۳ مرحله مشخص انجام می‌دهند. نحوه انتخاب بازه زمانی مستلزم کار کمی بسیار دقیق می‌باشد. (Diversification Over time)

۳) اگر برنامه زمان‌بندی شده یا استراتژی مشخصی برای فروش دارایی ندارید،‌ در صورت افزایش قیمت آن اجازه ندهید که سهم آن به بیش از ۳۰درصد پرتفولیوی شما برسد. در این صورت، به تدریج آن را در چند بازه زمانی فروخته و عایدی را به دارایی‌های دیگر اختصاص دهید. (Balancing Portfolio)

۴) حتما باید استراتژی مشخصی برای حالتی که در یک سرمایه‌گذاری ضرر می‌کنید، داشته باشید. به عنوان یک قاعده سرانگشتی، بسیاری از هج‌فاندها سقف ۲۰درصد را به عنوان کل ضرر قابل‌قبول یک دارایی خاص در نظر می‌گیرند و در صورتی که ارزش دارایی مذکور بیش از آن کاهش پیدا کند به طور کلی دارایی مذکور را از سبد دارایی‌های خود حذف می‌کنند.

(Stop Loss Strategies: Admit you’re wrong)

(در زمان نگارش این مطلب، قیمت طلا در بازار نقدی نیویورک برابر با ۹۸۲دلار آمریکا بوده است.)

منبع: http://economica .blogfa.com

اکبر شاهمرادی