پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

ورزش و حرکت


ورزش و حرکت

بواسطه ورزش, عضلاتی تشکیل میابد که, برعکس لایه چربی, تحول فعال دارد و کالری اضافی مصرف می کند

طاقت و قوت و حرکت پذیری و هماهنگ پذیری برای تندرستی با اهمیت است. ورزش می تواند سلامتی را بالا ببرد، احساس خوشی ایجاد کند و پیشگیری زیادی از بیماری ها کند. تمرین طاقت می تواند نبض حالت آرامش را بواسطه تقویت عضله قلب آهسته کند. از این راه، احتیاج بدن به اکسیژن، حتی با کمترین ضربان قلب تأمین می شود

تغذیه صحیح

بر طبق تعریف قدیمی از آمادگی ورزشی، هدف نهایی از سلامتی جسمی و روحی باید ورزشکار را قادر سازد که با فشارهای زندگی روزمره براحتی مقابله کند

برای رعایت تندرستی، به اصطلاح تمرین ملایم خیلی با اهمیت است که عضلات را فقط مقداری تحت فشار بی آورد که بتواند احتیاج خود را به اکسیژن از طریق خون تأمین کند. از طرف دیگر، فشار زیاد به عضله مانع گرفتگی برای آن میشود. عضله برای تولید کردن اکسیژن لازم بواسطه جریان تحول شتاب زده مجبور به تحمل فشار شدید میشود

برای رساندن مواد لازم ساختمان سلول ها و مواد مورد نیاز و برای عملکرد های بدن، لازم است که تغذیه متنوع و سودمند و هم اینطور باید با روش زندگی مناسب هماهنگ باشد. می توان مواد غذائی را به دسته های زیر تقسیم کرد

بدن همیشه محتاج به پروتئین بوسیله تغذیه است. وجود پروتئین، ماده ضروری برای ساختمان عضلات ، همچنین به عنوان ماده سوختنی به کار می آیدمهمترین منبع های پروتئین در تغذیه انسان عبارت است از شیر، کوارک، پنیر، گوشت، ماهی، نان جو، نخود، لوبیا و عدس

چربی ترکیبی از کربن، هیدروژن و اکسیژن است که محتوی اسید آلی، یعنی اسید های چربی است که مربوط است با سه دسته الکل گلیسرین. این است که در تغذیه انسان انرژی را عرضه می کند

بدن، چربی را به ۹۵ تا ۹۹ % جذب می کند. چربی، مقایسه با مواد غذائی اساسی دیگر، دارای ارزش انرژی بالاتری است. به عنوان عرضه کننده انرژی ممکن است که بجای هیدرات ذغال و پروتئین جایگزین شود

هیدرات ذغال ترکیبی است از کربن، هیدروژن و اکسیژن. هیدروژن و اکسیژن به همان نسبت که آب در هیدرات ذغال هست، در آن وجود دارد

هیدرات ذغال در گیاه بوسیله تأثیر مشترک کلروفیل و روشنائی خورشید ناشی می شود و معمولاً بخش اصلی ماده گیاه را تشکیل می دهد. و بخشی در بدن انسان استعمال می گردد و بخشی در روده به عنوان سنگینی غذائی اهمیت دارد و تخلیه روده را پیش می برد

در میان انواع مختلف هیدرات ذغال، انواع شکر و آهار مهمترین است زیرا آن، عرضه کننده انرژی واقعی است برای کار عضلانی بدن ما

مهمترین عرضه کنندگان هیدرات ذغال عبارت است از محصولات غله، سیب زمینی، شکر، حبوبات و سبزی

اضافه بر مواد غذائی که ارزش کالری دارند، اندامهای انسان به مواد غذائی اساسی بدون ارزش کالری هم احتیاج دارد که آنرا، مواد معدنی یا نمک معدنی نامیده می شود

هفت نوع از آن – کالسیوم، فسفر، پتاسیم، سدیم، کلر، گوگرد، منیزیم – به جز اکسیژن، کربن، هیدروژن و ازت، که همه پروتئین ها، چربی ها و هیدرات های ذغال را تشکیل می دهند، بدن انسان ۹۹ % از این ۱۱ عنصر تشکیل شده است

یک درصد باقی مانده به ۳۰ تا ۴۰ عنصر دیگر تقسیم می گردد که عنصر کمیاب نامیده می شود. نمک های معدنی و عناصر کمیاب در ساختن استخوان و بافت های دیگر شرکت دارد

علاوه بر وجود مواد غذائی اساسی در تغذیه انسان، وجود ویتامین هم ضروری است. این ماده های اضافی وظیفه هائی گوناگون انجام می دهد

کمبود یکی یا گروهی از ویتامین در تغذیه به بیماری سوء تغذیه معروف می باشد. کمبود ویتامین ها، به کاهش ارگان ها و تقلیل عمومی قابلیت زیستنی می انجامد

تنظیم مواد غذائی

محصولات غله ایی، اساس تغذیه ما است. سیب زمینی و نان باید نقش مهمی را در تنظیم کلی تغذیه ایفا کند

سبزی هیچ وقت نباید حذف شود. در هر وعده غذای اصلی باید میوه خورده شود. این روش هضم را پیش می برد و هم نیازمندی به نمک معدنی و ویتامین را رفع می کند

در تغذیه سالم،به طور قطع نمی توان از شیر صرف نظر کرد. همین شرط برای کوارک هم جاری است. اما گوشت و ماهی نباید در صورت غذا درمقام اول قرار بگیرند