یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
عسلهای تقلبی را تشخیص دهید
عسل طبیعی سرشار از موادغذایی و حیاتبخش بوده و میتواند تمام نیازهای غذایی را برطرف کند و کیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که زنبور با آب و شکر تغذیه میشود. هرگونه تغییری در عسل مانند افزودن یکسری مواد به آن، تقلب محسوب میشود. به طور کلی عسل تقلبی به دو روش تهیه و در سطح جامعه توزیع میشود.
الف) بخشی از عسل، تقلبی است
- با کمک زنبور
- بدون کمک زنبور
ب) عسل صددرصد تقلبی است
در این روش عسل ۱۰۰درصد مصنوعی بوده و از شیره میوههایی مانند خرما، توت و غیره یا از مواد گلوکزی (شربت قند)، مواد نشاستهای و... ساخته میشود که این عسلها به هیچوجه عطر و طعم عسل واقعی را ندارند. عسلهای مصنوعی تهیهشده از شیره میوهها، دارای مواد و ترکیباتی مشابه عسل طبیعی هستند که از تغلیظ آبمیوهها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست آمدهاند. این نوع عسل، بدون دخالت زنبور، از قند، نیشکر و میوههای شیرین مانند خربزه، هندوانه، کدوتنبل و خرما تولید میشود. این روش در ایران متداول نبوده، ولی در بعضی از کشورها مرسوم است.
استانداردهای عسل
استانداردهای عسل از کشوری به کشور دیگر متفاوت است که آنها را میتوان در استخراج، عسل شکرکزده، عسلشان، شان با قاب کمعمق، بریدهشده یا کلشان عسل در نظر گرفت. سایر مواردی که در تهیه و تولید عسل اهمیت دارند، میزان قند، میزان رطوبت، طعم، رنگ و عطر آن است.
راههای تشخیص عسل طبیعی
۱- خرید از فروشگاههای معتبر
آسانترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاهها و اشخاص معتبر است که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید.
۲- میزان رطوبت
برخی افراد، میزان رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازهگیری میکنند، ولی باید توجه داشت که این روشها دقیق و مطمئن نیستند.
۳- مزه کردن
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژهای است که فقط در عسل وجود دارد و عسلهای مصنوعی فاقد این نوع مزه است. بنابراین افراد میتوانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل میدهد. باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر میدهد تا مزه خالص عسل.
۴- عطر و بو
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش حتما بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را میتوانید استشمام کنید.
۵- سرعت حل شدن در آب
اگر عسل را داخل لیوان حاوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نشود، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است. با این وجود، هر یک از روشهای فوق به تنهایی نمیتواند خالص بودن عسل را ثابت کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست