یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مرغ های مرده پشت پرده جوجه کباب 4500 تومانی !
«از مرغ مرده استفاده می کنند. آخر چطور می شود مرغ کیلو هشت هزارتومان را 4500 تومان آن هم با برنج بدهند؟ گوشت هم که 40 هزار تومان است آن وقت چه کسی باور می کند این چلوکباب پرسی 4500 تومان گوشت گوسفند و گوساله است؟» این حرف های یکی از مغازه دارانی است که در کنار یکی از کترینگ های غذا ایستاده است.
راننده تاکسی در همان حوالی با قاشق یک بار مصرف مشغول خوردن جوجه ای است که از تهیه غذا خریده است. در هفته یکی دو بار به اینجا می آید:«همیشه وقت نمی کنم برای ناهار به خانه بروم. این رستوران چندماهی می شود که باز شده و قیمت خوبی هم دارد.
فلافل بخواهم بخورم باید 3500 تومان پول بدهم اما الان با هزار تومان بیشتر کباب می خورم.» از راننده تاکسی می پرسیم که از سلامت غذا مطمئن است که می گوید:«الان دست روی هر چیزی که بگذاریم می گویند سرطان زاست یا مضر است. من اگر بخواهم بمیرم از این غذا نمی میرم با همین دود و دمی که هر روز می خورم و سرو کله ای که با مسافر می زنم خواهم مرد. بله من هم شنیده ام که می گویند مرغ مرده و مرغ پیر استفاده می کنند. برنج آن هم که مشخص است هندی است اما هر چه هست شکم ما فقیر فقرا را که سیر می کند.»
کباب را باریک تر می زنیم
داخل کترینگ که می شویم حسابی سرشان شلوغ است. یکی مشغول کباب زدن و دیگری جوجه روی آتش را باد می زند. یک نفر هم سفارش مشتریان را می گیرد و پیک های موتوری هم سفارش را می برند. کسی که صندوق دار است سعی می کند کار همه را راه بیندازد و جواب ما را هم می دهد. وقتی از او می پرسیم که چطور قیمت غذای تمام شده شان این قدر کم است در صورتی که نرخ مصوب هر پرس چلوکباب کوبیده 8500 تومان و هر پرس جوجه کباب 9500 تومان است، می گوید:«ما در اینجا همه کارهایمان طبق استاندارد است. فقط کاری که می کنیم مثلاً دو سیخ جوجه یا کباب نمی زنیم.
بعد از این صحبت ها باز هم هر قدر دو دوتا چهارتا می کنیم و با حساب سرانگشتی، سراغ قیمت برنج، مرغ، گوشت، اجاره مغازه، سود کار، حقوق کارگر، قبض آب، برق و گاز و عوارض و مالیات و... می رویم نمی توانیم به رقم 4500 تومان برسیم. به هر حال باید قبول کنیم یک جای کار می لنگد؛ اما کجای کار؟ رازی است که به این سادگی ها نمی توان آن را برملا کرد...
آقای صادق سبزیانی، رییس اتحادیه تالارهای پذیرایی، رستوران ها و صنوف وابسته ملایر در همین زمینه گفته بود:«نرخ هر پرس چلوکباب کوبیده و جوجه کباب در کمیسیون مربوطه با حضور کارشناسانی از اتحادیه، اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن، تجارت تصویب و ابلاغ می شود. وزن استاندارد هر سیخ کباب 75 گرم و هر سیخ جوجه 250 گرم است و نرخ مصوب هر پرس چلوکباب کوبیده 8500 تومان و هر پرس جوجه کباب 9500 تومان است. کلیه رستوران ها و تالارهای پذیرایی و مراکز تهیه غذا، موظف به رعایت نرخ نامه هستند و موارد خارج از چارچوب این نرخ نامه مورد قبول نیست.
همچنین ماست، نوشابه، گوجه فرنگی و سالاد به نرخ روز محاسبه می شود. در صورت استفاده از برنج طارم ایرانی درجه یک، 500 تومان به قیمت های مذکور اضافه می شود. برخی از رستوران هایی که قیمت غذایشان بالاتر است، مدعی هستند که وزن جوجه یا کباب ارائه شده بالاتر از حد استاندارد است که این ادعا مورد قبول اتحادیه نیست و باید این موضوع در کمیسیون نظارت با حضور کارشناسان مربوطه بررسی شود و در صورت تأیید نهایی، اجازه افزایش نرخ صادر می شود.
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان ایران سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قالیباف حمید نوری علیرضا زاکانی محمدباقر قالیباف ریاست جمهوری
تهران هواشناسی شهرداری تهران سیل وزارت بهداشت قتل جاده چالوس آموزش و پرورش سازمان هواشناسی سیلاب چالوس سلامت
قیمت دلار دولت سیزدهم قیمت طلا خودرو همستر کامبت بورس ایران خودرو قیمت خودرو قیمت سکه یارانه مسکن چین
روز عرفه کربلا سینمای ایران تلویزیون رسانه ملی موسیقی دفاع مقدس سینما بازیگر سریال جواد عزتی تئاتر
وزارت علوم ایکس دانش بنیان جهاد دانشگاهی فناوری
روسیه رژیم صهیونیستی اسرائیل عید قربان غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا اوکراین حزب الله لبنان جنگ اوکراین حماس
فوتبال پرسپولیس یورو 2024 استقلال سپاهان مس رفسنجان باشگاه پرسپولیس جام حذفی جام ملت های اروپا لیگ برتر فدراسیون فوتبال جواد نکونام
هوش مصنوعی اینترنت رسانه رشد مهاجرت ایلان ماسک ناسا گوگل مایکروسافت اپل سامسونگ پهپاد
سازمان غذا و دارو دیابت ویتامین کاهش وزن سنگ کلیه چاقی فشار خون پیری