پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه دونات یا پیراشکی خانگی
مدت زمان تقریبی برای تهیه دونات یا پیراشکی خانگی با احتساب زمان استراحت خمیر پیراشکی و پخت پیراشکی بین 2 تا 3 ساعت میباشد.
مواد لازم جهت تهیه دونات یا پیراشکی
آرد |
500 گرم |
تخم مرغ |
1 عدد |
روغن مایع |
1/3 پیمانه |
مایهخمیر فوری |
10 گرم |
شکر |
50 گرم |
آب |
1 پیمانه |
بکینگپودر |
1 قاشق مرباخوری |
نمک |
1 پینچ |
وانیل |
1/4 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه دونات یا پیراشکی
- ابتدا مایه خمیر را با 1 قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم عمل بیاورید.
- تخم مرغ، مابقی شکر، نمک، روغن مایع و وانیل را با یکدیگر مخلوط نمایید.
- بکینگپودر را روی مخلوط بالا بپاشید. سپس مایهخمیر عمل آمده را بیفزایید.
- آرد را آرامآرام اضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود. از اضافه کردن بیش از حد آرد و سنگین کردن خمیر بپرهیزید.
- در این مرحله خمیر را روی سطح کار صد مرتبه بکوبید و یا ورز دهید.
- خمیر را درون ظرف تمیزی قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 تا 45 دقیقه در جای گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
- در این مرحله سطح کار را آردپاشی کنید و خمیر را به قطر نیم سانتیمتر باز کنید.
- سپس قالب بزنید.
- با فاصله درون سینی جای دهید و روی آن را با دستمال تمیزی بپوشانید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.
- دوناتها را درون روغن داغ غوطهور نمایید.
- دو طرف آنها را کاملا سرخ نمایید.
- پس از خارج کردن دوناتها از روغن، دوناتها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
تزیین دونات یا پیراشکی
- برای تزیین دونات روشهای مختلفی وجود دارد. میتوانید دونات را درون شکلات قهوهای یا سفید آب کرده فرو کنید و با ترایفلهای رنگی و یا مروارید تزیین نمایید.
- روش دیگر برای تزیین دونات، استفاده از پودرقند الکشده روی آن است.
- همچنین میتوانید دوناتها را درون شهد گلاب فرو ببرید. برای این منظور به روش تهیه شهد گلاب در سایر مطالب بخش آشپزی وب مراجعه نمایید.