قیمت طلا امروز




 پایگاه‌های عملیاتی

 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

سرمایه‌گذاری ۱۳ میلیارد یوانی چین در ذخیره‌سازی انرژی؛ کارخانه ۸۰ هکتاری HiTHIUM آغاز به کار کرد

شرکت HiTHIUM در چین تولید آزمایشی و عملیاتی پایگاه جدید خود در Heze را آغاز کرده است؛ پروژه‌ای ۸۰ هکتاری که با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۳ میلیارد یوان، به‌طور اختصاصی برای تولید باتری‌ها و سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت طراحی شده است.
 سرمایه‌گذاری ۱۳ میلیارد یوانی چین در ذخیره‌سازی انرژی؛ کارخانه ۸۰ هکتاری HiTHIUM آغاز به کار کرد
به گزارش تجارت نیوز، با افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در شبکه‌های برق، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها این است که تولید برق خورشیدی و بادی همیشه با زمان مصرف هماهنگ نیست. ممکن است در ساعات میانی روز، نیروگاه‌های خورشیدی برق زیادی تولید کنند، در حالی که تقاضا برای مصرف پایین‌تر باشد؛ یا در زمان‌هایی که تولید انرژی خورشیدی کاهش یافته و باد نیز برای مدت طولانی ضعیف است، شبکه به منابع ذخیره‌شده برق نیاز پیدا کند. در چنین شرایطی، فناوری ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت یا LDES اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

شرکت چینی HiTHIUM اکنون با راه‌اندازی پایگاه جدید خود در Heze در استان شاندونگ، تلاش دارد بخش قابل توجهی از زنجیره تولید این فناوری را در یک مجموعه صنعتی واحد گرد هم آورد. این شرکت، پایگاه Heze را نخستین پارک صنعتی یکپارچه جهان می‌داند که به‌طور اختصاصی برای ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت طراحی شده است؛ مجموعه‌ای که قرار است از تولید مواد اولیه و سلول‌های باتری تا ساخت سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی را پوشش دهد. پایگاه ۸۰ هکتاری HiTHIUM در چین وارد مرحله تولید شد

مراسم آغاز تولید پایگاه Heze شرکت HiTHIUM در تاریخ ۷ آگوست در منطقه جدید Heze Luxi در استان شاندونگ چین برگزار شد. این پروژه در مساحتی حدود ۸۰ هکتار توسعه یافته و مجموع سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی‌شده برای زنجیره صنعتی آن بیش از ۱۳ میلیارد یوان چین اعلام شده است.

اهمیت این پروژه تنها به وسعت یا حجم سرمایه‌گذاری آن محدود نمی‌شود. آنچه پایگاه Heze را از بسیاری از کارخانه‌های متعارف باتری‌سازی متمایز می‌کند، ساختار یکپارچه آن است. در بسیاری از کارخانه‌های باتری، تمرکز اصلی بر تولید سلول است، اما در Heze بخش‌های مختلف زنجیره ارزش ذخیره‌سازی انرژی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

این مجموعه قرار است تولید سلول‌های باتری، ساخت مواد مورد استفاده در باتری، پردازش مواد اولیه بالادستی، تولید ماژول‌ها و در نهایت یکپارچه‌سازی سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی را پوشش دهد. به این ترتیب، HiTHIUM می‌خواهد بخش قابل توجهی از مسیر تبدیل مواد اولیه به یک سیستم ذخیره‌سازی آماده استفاده در مقیاس شبکه را در یک مجموعه صنعتی متمرکز کند. چرا ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت اهمیت پیدا کرده است؟

گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی و بادی، نیاز به فناوری‌های جدید ذخیره‌سازی برق را افزایش داده است. تولید برق از این منابع به شرایط طبیعی وابسته است و به همین دلیل همواره ثابت و قابل پیش‌بینی نیست.

برای نمونه، یک نیروگاه خورشیدی ممکن است در ساعات روز برق زیادی تولید کند، اما با نزدیک شدن به عصر و غروب، تولید آن به‌سرعت کاهش پیدا کند؛ درست در زمانی که در بسیاری از شبکه‌ها مصرف برق افزایش می‌یابد. انرژی بادی نیز بسته به شرایط آب‌وهوایی می‌تواند در برخی ساعات یا حتی دوره‌های طولانی‌تر با کاهش تولید مواجه شود.

ذخیره‌سازی انرژی می‌تواند بخشی از این ناهماهنگی را جبران کند. برق تولیدشده در زمان مازاد را می‌توان ذخیره کرد و در زمان افزایش تقاضا یا کاهش تولید منابع تجدیدپذیر، دوباره به شبکه بازگرداند. در این میان، ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت یا LDES تلاش می‌کند این قابلیت را به بازه‌های زمانی طولانی‌تر گسترش دهد.

اهمیت این فناوری با افزایش ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر می‌شود؛ زیرا هرچه سهم منابعی مانند خورشید و باد در شبکه افزایش یابد، نیاز به راهکارهایی برای انتقال انرژی از یک زمان به زمان دیگر نیز بیشتر خواهد شد. در چنین شرایطی، باتری‌ها و سایر فناوری‌های LDES می‌توانند نقش مهمی در ایجاد انعطاف‌پذیری بیشتر در شبکه برق داشته باشند. تمرکز Heze بر باتری‌های LFP و سلول‌های بسیار پرظرفیت

پایگاه Heze با رویکردی مبتنی بر یکپارچه‌سازی کل زنجیره صنعت طراحی شده است. در این مجموعه، تولید سلول‌های باتری مبتنی بر شیمی LFP، ساخت ماژول، یکپارچه‌سازی سیستم، تولید مواد جدید و پردازش مواد اولیه بالادستی در نظر گرفته شده است.

یکی از ویژگی‌های مورد توجه این پروژه، تمرکز HiTHIUM بر تولید سلول‌هایی با ظرفیت بسیار بالا است. این شرکت اعلام کرده است که خطوط تولید هوشمند نسل پنجم آن می‌توانند بیش از ۱۵ گیگاوات‌ساعت ظرفیت تولید در هر خط داشته باشند. هم‌زمان، HiTHIUM در حال توسعه سلول‌هایی در کلاس هزار آمپرساعت برای کاربردهای ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت است.

افزایش ظرفیت هر سلول می‌تواند در سامانه‌های ذخیره‌سازی بسیار بزرگ مزایایی داشته باشد. در صورت استفاده از سلول‌های پرظرفیت‌تر، برای دستیابی به ظرفیت مشخص ذخیره‌سازی، تعداد سلول‌های منفرد و برخی اتصالات مورد نیاز می‌تواند کاهش پیدا کند. چنین تغییری بالقوه می‌تواند بخشی از فرایند ساخت و مونتاژ سیستم‌های ذخیره‌سازی بزرگ را ساده‌تر کند و در نهایت بر هزینه و پیچیدگی سیستم تأثیر بگذارد.

HiTHIUM پیش از این نیز در زمینه سلول‌های بسیار پرظرفیت برای کاربردهای LDES فعالیت داشته است. یکی از محصولات این شرکت سلولی با ظرفیت ۱۱۷۵ آمپرساعت است که به گفته HiTHIUM در سال ۲۰۲۵ وارد مرحله تولید انبوه شده است. خودکارسازی بیش از ۹۵ درصدی خطوط تولید

یکی دیگر از بخش‌های مهم پروژه Heze، سطح بالای خودکارسازی فرایند تولید است. HiTHIUM اعلام کرده است که خطوط تولید نسل پنجم این شرکت از نرخ اتوماسیون بیش از ۹۵ درصد برخوردار هستند.

این خطوط همچنین بیش از ۱۰۰۰ نقطه کنترل کیفیت را در فرایند تولید در اختیار دارند. بخشی از این فرایندهای کنترل کیفیت نیز با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و بازرسی بصری انجام می‌شود. هدف از این سطح از خودکارسازی، افزایش سرعت تولید، کاهش خطاهای انسانی و بهبود ثبات کیفیت محصولات است.

طبق اعلام HiTHIUM، سیستم تولید نسل جدید این شرکت در مقایسه با نسل قبلی خود می‌تواند فضای مورد نیاز برای تولید هر گیگاوات‌ساعت را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. این سیستم همچنین برای کاهش نیروی انسانی مورد نیاز در بخش تولید تا ۵۸ درصد و کاهش مصرف انرژی فرایند تولید تا ۱۳ درصد طراحی شده است.

HiTHIUM علاوه بر این، از بهبود ۲۰۰ درصدی بهره‌وری تولید در مقایسه با نسل قبلی خبر داده است. البته این ارقام، مقایسه‌هایی هستند که از سوی خود شرکت ارائه شده‌اند و باید به‌عنوان شاخص‌های اعلام‌شده توسط سازنده در نظر گرفته شوند. با این حال، همین ارقام نشان می‌دهند که رقابت در بازار ذخیره‌سازی انرژی طولانی‌مدت تنها به توسعه شیمی‌های جدید باتری یا افزایش ظرفیت سلول‌ها محدود نمی‌شود و راندمان فرایند تولید نیز می‌تواند در کاهش هزینه نهایی نقش مهمی داشته باشد. از مواد اولیه تا سیستم‌های ذخیره‌سازی کانتینری

یکی از اهداف اصلی پایگاه Heze این است که فرایند تولید را از مراحل اولیه زنجیره تأمین تا ساخت محصول نهایی ادامه دهد. این مسیر از مواد اولیه و پردازش آن‌ها آغاز می‌شود، به تولید سلول‌های باتری و ماژول‌ها می‌رسد و در نهایت به ساخت سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی کانتینری منتهی می‌شود.

این یکپارچگی برای بازار ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس شبکه اهمیت زیادی دارد. یک پروژه بزرگ ذخیره‌سازی تنها با قرار دادن تعداد زیادی سلول باتری در کنار یکدیگر شکل نمی‌گیرد. سلول‌ها باید در قالب ماژول‌ها و مجموعه‌های بزرگ‌تر سازمان‌دهی شوند و سپس در یک سیستم کامل قرار بگیرند.

سیستم نهایی نیز به تجهیزات، کنترل‌ها و اجزای مختلفی نیاز دارد تا بتواند برق را در مقیاس بزرگ دریافت، ذخیره و در زمان مناسب به شبکه بازگرداند. بنابراین، توانایی تولید هم‌زمان سلول، ماژول و سیستم ذخیره‌سازی می‌تواند به تولیدکننده اجازه دهد کنترل بیشتری بر زنجیره تولید داشته باشد.

HiTHIUM با پایگاه Heze در واقع تلاش می‌کند این زنجیره را تا حد امکان در یک مجموعه صنعتی متمرکز کند. چنین رویکردی می‌تواند فرایند توسعه محصول، تولید انبوه و تحویل سیستم‌های ذخیره‌سازی را ساده‌تر کند و به شرکت اجازه دهد خود را برای افزایش تقاضای جهانی برای سامانه‌های LDES آماده کند. ظرفیت تولید بالا برای بازاری که به سرعت در حال تغییر است

راه‌اندازی پایگاه Heze را می‌توان بخشی از تلاش گسترده‌تر صنعت باتری برای ورود جدی‌تر به بازار ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس شبکه دانست. در سال‌های گذشته، صنعت باتری بیشتر با خودروهای برقی و وسایل نقلیه الکتریکی شناخته می‌شد، اما اکنون ذخیره‌سازی ثابت انرژی به یکی دیگر از بازارهای مهم برای فناوری باتری تبدیل شده است.

در این بازار، معیارهای طراحی و عملکرد لزوماً با باتری‌های مورد استفاده در خودروهای برقی یکسان نیست. در کاربردهای شبکه‌ای، ظرفیت بالا، طول عمر، قابلیت اطمینان، هزینه هر واحد انرژی ذخیره‌شده و توانایی کارکرد مداوم در چرخه‌های متعدد اهمیت زیادی دارند.

به همین دلیل، تولید سلول‌های بسیار پرظرفیت و طراحی سیستم‌هایی که بتوانند برای دوره‌های طولانی‌تر انرژی را ذخیره کنند، به یکی از مسیرهای اصلی توسعه فناوری LDES تبدیل شده است. HiTHIUM نیز با تمرکز بر سلول‌های کلاس هزار آمپرساعت و راه‌اندازی خطوط تولید نسل پنجم، در تلاش است بخشی از این بازار در حال رشد را هدف قرار دهد. اهمیت پروژه Heze برای آینده شبکه‌های برق

پایگاه Heze تنها یک کارخانه جدید باتری نیست؛ این پروژه نشان‌دهنده تغییری مهم در نگاه صنعت به ذخیره‌سازی انرژی است. با افزایش ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، مسئله دیگر فقط تولید برق بیشتر نیست، بلکه شبکه‌ها باید بتوانند این برق را در زمان مناسب در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند.

در شرایطی که تولید تجدیدپذیر می‌تواند در برخی ساعات از میزان تقاضا بیشتر باشد، ذخیره‌سازی امکان انتقال این انرژی به ساعات بعدی را فراهم می‌کند. در مقابل، زمانی که تولید خورشیدی یا بادی کاهش پیدا می‌کند، انرژی ذخیره‌شده می‌تواند دوباره وارد شبکه شود.

LDES در این میان با هدف پاسخ‌گویی به دوره‌های زمانی طولانی‌تر مطرح شده است. اگر این فناوری بتواند با هزینه رقابتی و طول عمر بالا توسعه پیدا کند، می‌تواند به یکی از اجزای مهم شبکه‌های برق آینده تبدیل شود؛ شبکه‌هایی که سهم بیشتری از انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر متغیر دریافت می‌کنند.

راه‌اندازی پایگاه Heze توسط HiTHIUM نشان می‌دهد که صنعت ذخیره‌سازی انرژی در حال ورود به مرحله‌ای است که در آن مقیاس تولید، یکپارچگی زنجیره تأمین و کاهش هزینه‌های ساخت به اندازه توسعه خود فناوری باتری اهمیت پیدا کرده‌اند.

این مجموعه با مساحت حدود ۸۰ هکتار و سرمایه‌گذاری بیش از ۱۳ میلیارد یوان، تولید سلول‌های LFP، مواد اولیه، ماژول‌ها و سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی را در یک زنجیره صنعتی واحد گرد هم می‌آورد. خطوط تولید نسل پنجم آن نیز با ظرفیت بیش از ۱۵ گیگاوات‌ساعت در هر خط، نرخ اتوماسیون بیش از ۹۵ درصد، بیش از ۱۰۰۰ نقطه کنترل کیفیت و قابلیت بازرسی بصری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی شده‌اند.

در کنار این موارد، کاهش اعلام‌شده ۵۰ درصدی فضای مورد نیاز برای هر گیگاوات‌ساعت، کاهش ۵۸ درصدی نیروی انسانی تولید، کاهش ۱۳ درصدی مصرف انرژی و بهبود ۲۰۰ درصدی بهره‌وری تولید نسبت به نسل قبلی، نشان می‌دهد که HiTHIUM تلاش دارد تولید باتری‌های LDES را نه‌تنها از نظر فناوری، بلکه از نظر اقتصادی نیز رقابتی‌تر کند.

در نهایت، اهمیت واقعی Heze را باید در ارتباط آن با تحول شبکه‌های برق جست‌وجو کرد. هرچه استفاده از انرژی خورشیدی و بادی بیشتر شود، نیاز به ذخیره‌سازی برق برای دوره‌های طولانی‌تر نیز افزایش خواهد یافت. اگر تولید انبوه باتری‌های پرظرفیت و سیستم‌های LDES بتواند هزینه‌ها را کاهش دهد و قابلیت اطمینان شبکه را افزایش دهد، پروژه‌هایی مانند Heze می‌توانند نقش مهمی در شکل‌گیری نسل آینده زیرساخت‌های انرژی ایفا کنند.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.
یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین
خبرگزاری مهر

یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین

محمد خرمشاهی، طنزپرداز و روزنامه‌نگاری است که با نزدیک به یک قرن حضور در مطبوعات و برنامه‌های رادیویی، آینه‌ای از دردها و شادی‌های مردم بود و با زبانی طناز، کام جامعه را شیرین می‌کرد.
«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال
خبرگزاری مهر

«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال

یک منتقد سینما با اشاره به کلیشه های سریال های پلیسی در سال های اخیر بیان کرد که سریال «اعتراف می‌کنم» از این آثار متفاوت است.
سایت فرارو

همخوانی تصنیف «امشب شب مهتابه» توسط هنرمندان پیشکسوت

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌
روزنامه هفت صبح

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌

«ادیسه» در بهترین لحظاتش یک نمایش سینمایی خیره‌کننده و در ضعیف‌ترین بخش‌هایش حماسه‌ای گرفتار عظمت خودش است
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازیگر مطرح پس از باران: من پول غذا ندارم، هفته ای چهار وعده غذا می خورم! | ببینید

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
سایت ایران آنلاین

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

رسانه قرار است آینه باشد، نه آینه‌ای که فقط زشتی‌ها را بزرگ‌نمایی کند، بلکه آینه‌ای که واقعیت را همان‌گونه که هست پیش روی جامعه بگذارد. مسأله اما از جایی آغاز می‌شود که رسانه، به جای آنکه ابزار کشف حقیقت و مطالبه‌گری عمومی باشد، به ابزار معامله تبدیل شود، جایی که خبر نه برای آگاهی‌بخشی، بلکه برای فشار …
ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید
سایت خبرآنلاین

ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید

با تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ»، ماده ۲۷ به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های این مصوبه تبدیل شده؛ ماده‌ای که با پیش‌بینی محرومیت‌های سنگین و جریمه‌های چندبرابری برای برخی فعالیت‌های هنری، نگرانی و اعتراض گسترده سینماگران و حقوق‌دانان را به دنبال داشته است.
قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه هوش مصنوعی
سایت خبرآنلاین

قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه …

کتاب «کودکان می‌توانند بیندیشند» نوشته ران گیلمور، با ترجمه روح‌الله کریمی و زهرا حیدری، فلسفه را به جایی می‌برد که شاید بیش از هر جای دیگری به آن نیاز داریم: کلاس درس؛ جایی که کودک می‌تواند به‌جای حفظ کردن پاسخ‌ها، درباره پرسش‌هایی فکر کند که خیلی وقت‌ها بزرگسالان نیز از کنارشان عبور می‌کنند. فلسفه …
خبرگزاری ایرنا

واکنش آتش تقی‌پور به حواشی بزرگداشت زنده‌یاد علی حاتمی/ کاش حاجی واشنگتن اکران شود +فیلم

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد
خبرگزاری ایرنا

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد

تهران- ایرنا- «پرویز ناتل‌خانلری» با رفتار و کردارشان ثابت کردند که به ایران وفادار بودند. حتی در روزهای گرفتاری در ایران ماندند و به ایران خدمت کردند. ‌
پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است

نمایش «سیاوش» با حضور چهره‌هایی چون بهرام رادان، آزاده صمدی و مهدی سلطانی هنوز روی صحنه نرفته، اما یک ادعا درباره ارتباط آن با سازمان اوج کافی بود تا این پروژه پرهزینه وارد فضای سیاسی شود؛ ادعایی که عوامل نمایش رد کرده‌اند، اما سابقه پروژه‌های مشابه همچنان محل پرسش است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جهانگیر الماسی: من پول غذا ندارم و هفته‌ای ۴ بار غذا می‌خورم

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر | انصاف نیوز

محمد طباطبائی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد

بررسی عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر امری متناقض‌نما است و این به دو پارامتر اصلی برمی‌گردد. موضوع اول دو جنگ نابرابر تحمیلی و دیگری مقایسه عملکرد دولت چهاردهم با دولت‌های قبلی است. در مقایسه دولت چهاردهم با دولت‌های قلبی نتیجه روشن است. دولت چهاردهم هم -به هر دلیلی- مانند همه دولت‌ها در سالیان گذشته، …
         
سایت شهرآرانیوز

توضیح سازندگان تئاتر «آرش» درباره بلیت ۵ میلیون تومانی + عکس

روزنامه هفت صبح

روایتی خواندنی درباره سریال ‌قصه‌های جزیره و سرگذشت بازیگرانش

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟
خبرگزاری مهر

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟

مدیر انتشارات نشان معتقد است تزریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ناشران و کتابفروشان، بدون تحریک تقاضا و افزایش قدرت خرید مخاطب، نمی‌تواند مشکل اصلی بازار نشر را حل کند.
کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه
خبرگزاری ایسنا

کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه

اف. اسکات فیتزجرالد، خالق رمان «گتسبی بزرگ» که حتی در متون درسی دبیرستان‌های غرب تدریس می‌شود، در قفسه کتاب‌های خود کتاب‌هایی داشت که نوشته او نبودند. این نویسنده در یکی از دشوارترین تابستان‌های زندگی‌اش، فهرستی از کتاب‌های پیشنهادی که به عقیده او «مطالعه‌شان ضروری» را برای پرستار خود نوشت.
وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا
خبرگزاری ایسنا

وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا

حسین علیزاده همان هنرمندی است که بسیاری نه صرفا به واسطه نبوغش در موسیقی، بلکه برای شخصیتش او را می‌ستایند. علیزاده همان هنرمند جسوری است که وقتی کلامی نیاز به بیان داشته باشد و کمتر کسی حاضر به عنوان آن است، حتما آن را بیان می‌کند و بارها شده که درد دل هنرمندان موسیقی را با صدایی رسا و جسورانه به گوش …
ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید
خبرگزاری ایسنا

ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به شیخ‌الرئیس، تنها یکی از مشهورترین پزشکان تاریخ نیست؛ او از چهره‌هایی است که دانش پزشکی، فلسفه، منطق و علوم طبیعی را در یک دستگاه فکری منسجم به هم پیوند داد و اثری بر جای گذاشت که نفوذ آن از جهان اسلام فراتر رفت و قرن‌ها در دانشگاه‌های اروپا نیز حضور داشت.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.
بی‌قراری برای ایران
سایت روزنامه سازندگی

بی‌قراری برای ایران

آهنگ سرگذشت کتابی در پاس‌داشت فهیمه اکبر است
شاهنامه رایگان
سایت روزنامه سازندگی

شاهنامه رایگان

مصطفی جیحونی تصحیح‌اش از شاهنامه را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت
۷۵ سالگی استاد
سایت روزنامه سازندگی

۷۵ سالگی استاد

تولد حسین علیزاده؛ مردی که سکوتش هم موسیقی است
درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود
سایت عصرایران

درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود

از منظر جامعه‌شناسی، این اتفاق را باید در امتداد روندی بزرگ‌تر دید. کالایی‌شدن روزافزون سبک زندگی. وقتی سفر، آموزش، ورزش، سلامت، سرگرمی و حتی اوقات فراغت بیش...
         
وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
بومی‌سازی به سبک نتفلیکس
سایت فرارو

بومی‌سازی به سبک نتفلیکس

نتفلیکس نیز هرچند بعدها به سمت تولید انبوه حرکت کرد، اما موفقیت خود را مدیون تغییر یک پارادایم بود؛ اینکه پلتفرم، دیگر صرفا واسطه توزیع نیست، بلکه خود به استودیوی بزرگ تولید محتوا تبدیل می‌شود.
[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ
سایت اطلاعات آنلاین

[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ

وقتی از میراث فرهنگی سخن می‌گوییم، نخستین چیزهایی که معمولاً به ذهن می‌آید بناهای تاریخی، محوطه‌های باستانی، اشیای موزه‌ای و آثار هنری است؛ چیزهایی ملموس که می‌توان آن‌ها را دید و برای حفاظت‌شان قوانین و نهادهایی در نظر گرفت...
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای زنی که ازدواج می کند اما در برقراری رابطه... | داستان فیلم ایرانی

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»
سایت عصرایران

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»

امین تارخ با ایفای نقش ابوعلی سینا، یکی از ماندگارترین بازی‌های تاریخ تلویزیون ایران را خلق کرد. «بوعلی سینا» یکی از تجربه‌های مهم و اولیه تارخ بود و او در ا...
چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟
روزنامه شرق

چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟

سریال «بدنام» را می‌توان یکی از ضعیف‌ترین تولیدات اخیر نمایش خانگی به شمار آورد؛ اثری که با وجود برخورداری از نام‌های شناخته‌شده و فرمولی امتحان ‌پس‌داده برای جذب مخاطب، در فیلم‌نامه، شخصیت‌پردازی و اجرا با ضعف‌های آشکاری روبه‌رو است. به گزارش خبرآنلاین روزنامه قدس نوشت: ابزار کامل برای اصلاح …
۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت
سایت عصرایران

۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت

این واقعیت‌های کمتر شنیده‌شده، تصویری کامل‌تر از مردی ارائه می‌دهند که نام خانوادگی‌اش به یک صفت جهانی تبدیل شد: «کافکایی»؛ یعنی عجیب، کابوس‌وار، پیچیده و گر...
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه …
ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
سایت خبرآنلاین

ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از هنرمندی مستقل، منضبط و بی‌محابا را رقم زد.
سایت عصرایران

«استخر» دومین فیلم ۱۰۰ میلیاردی سال 405 شد

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌
روزنامه هفت صبح

فانتزی با لباس قرضی؛ نقد «ملکه آلیشون»‌

طراحی شخصیت‌ها، لباس‌ها و فضاسازی فیلم بیش از حد به نمونه‌های خارجی نزدیک شده و جهان اثر را کم‌رنگ کرده است
سایت فرارو

علیرضا قربانی درباره ایرج چه گفت؟

سایت عصرایران

توقیف برنامه درجام در نماوا؛ واکنش سجاد شاه‌حاتمی به توقف پخش

سایت عصرایران

روزی که رشت برای مسیح گیلان گریست؛ آرسن میناسیان (+صدا)

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد
خبرگزاری جام جم

نقد فیلم بی‌داد؛ وقتی شعار جایی برای هنر نمی‌گذارد

در سال‌های اخیر زیست‌بوم سینمای ایران شاهد پدیده‌ای بوده که از آن با عنوان «سینمای زیرزمینی» یاد می‌شود؛ آثاری که به دلایل مختلف امکان نمایش رسمی پیدا نکرده‌...