یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

رشد جسمانی نوزاد، هشت ماهگی


در هشت ماهگی کودک شما نسبت به دنیای پیرامونش هوشیارتر می شود و حتی گاهی اوقات این هوشیاری بیشتر به ماجراجویی شباهت پیدا می کند.
البته گاهی اوقات نیز کمرو و تا حدودی ترسو به نظر خواهد رسید. در هر حال بگذارید علایق شخصی خود کودک، راهنمای شما در هدایت او به سمت جست و جو و شناخت محیط اطرافش باشد:
- به کودکتان این موقعیت را بدهید تا در حین چهار دست و پا رفتن، خزیدن، راه رفتن و این طرف و آن طرف سرک کشیدن، با اعضای بدنش بیشتر آشنا شود.
 او اکنون دارد یاد می گیرد که روی چه سطوحی و با چه اندازه ای می تواند جا بگیرد و چه جاهایی متناسب با قد او می باشد و یا اینکه آیا می تواند زیر مبل، تخت، میز و دیگر وسایل خانه جا بگیرد، یا خیر.
- او را تشویق کنید از داخل یک تونل، از زیر میز و یا از روی متکا، چهار دست و پا و سینه خیز عبور کند.
- به او کمک کنید تا بشین و پاشو بازی کند؛ و با کمک بازوهایش خود را بالا و پایین بکشد. همانطور که او مشغول انجام این ورزش است، برایش آواز بخوانید. سرعت خواندن و صدای تان را کم و زیاد کنید و با حالت های مختلف آواز بخوانید.
- با او گاری بازی کنید. در حینی که او روی شکم خوابیده، پاهایش را بالا ببرید و بگذارید تا تعادلش را با کمک بازوهایش حفظ کند، صورتش باید به سمت پایین باشد. این حرکت، عضلات بازو را تقویت کرده و هماهنگی و تعادل را در اعضای بدن کودک افزایش می دهد.
- او را تاب دهید، چه هنگامی که روی تاب است و چه هنگامی که او را در آغوش گرفته اید. وقتی روی زانوهایتان می نشیند، با حرکت زانوها او را بالا و پایین بیندازید. با انجام این کار بین اعضای بدن کودک تعادل و کنترل به وجود می آید.
- اجازه بدهید کودک از پله ها بالا برود. بالا رفتن از پله یک ورزش مفید برای اوست. با قرار دادن یک اسباب بازی در بالای پله ها، او را تشویق به حرکت و بالا رفتن از پله ها کنید.