شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
میوه درمانی
درخت انار دارای ساقهای ناهموار با چوب محکم و پوشیده از پوستی به رنگ مایل به سبز است. شاخههای متعدد آن، شکل نامنظم و رنگ قرمز مخصوص دارند و غالبا نیز به نوک تیز و خارمانندی ختم میشوند. گلهای آن متقابل، شفاف، ساده و گاهی منفرد و گاهی درشت و به رنگ قرمز مایل به ارغوانی است. میوه آن کروی به بزرگی یک نارنج، گاهی بزرگتر و دارای پوستی ضخیمتر و قرمز رنگ یا نازک و هموار است. دانههای فراوان انار، هریک در بخش آبدار و قرمز رنگ یا صورتی محصور است.
قسمت مورد استفاده درخت انار: گل، برگ و پوست شاخههای جوان.
ترکیبات شیمیایی:
پوست و ساقه انار دارای ۲۲ درصد تانن (اسیدتانیک) و اسید پونیکوتانیک است. انار دارای ویتامینهای ۱B، ۲B،۶B ، C، PP و مواد معدنی، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، منگنز و سدیم میباشد.
خواص درمانی:
کلیه قسمتهای درخت انار دارای تانن فراوان و اثر قابض نسبتا قوی است. پوست انار بهترین دافع کرم کدوست. گل درخت انار، در مصارف داخلی به صورت دم کرده یا جوشانده برای رفع اسهالهای ساده، خونرویهای ساده، ترشحات مخاطی و همچنین در استعمال خارجی به صورت غرغره برای رفع ورم لوزه به کار میرود. برگ درخت انار به حالت خشک بوی مطبوعی میدهد که در ضعف اعمال معده، کمی اشتها، حالت تهوع، ضعف عمومی، کمخونی، رفع حالت خستگی عمومی پس از بیماریها، میگرن، حالت اسهالی مزمن و غیره اثر مفید دارد. از معایب آن این است که ایجاد یبوست میکند. پوست ساقه درخت انار تانن بسیار زیاد دارد و علاوه بر آن از مقویهای تلخ به حساب میآید. دانه انار با آنکه دارای تانن کمی است ولی بر روی اولسرها و زخمها اثر مفیدی دارد.
آب انار اثر مدر و مفرح دارد. مصرف رقیق شده آن با آب در بیماریهای مجاری ادرار و بیماریهایی که منشا التهاب دستگاههای بدن و یا ناشی از عدم کفایت ترشح صفراست توصیه میگردد.
طریقه مصرف:
ابتدا دمکرده گل انار به مدت ۱۰ دقیقه در آبجوش، به صورت تزریقات به منظور رفع ترشحات به کار میرود. بهترین روش برای استفاده از پوست ریشه انار برای دفع کرم کدو به شرح زیر میباشد ابتدا ۶۰ تا ۹۰ گرم پوست خشک شده ریشه یا ساقه انار را در ۲ لیوان آب به مدت ۲۴ ساعت باید خیساند. سپس آن را به ملایمت حرارت میدهند تا محلول به یک لیوان تقلیل یابد. مایع حاصل را باید در ۲ یا ۳ نوبت به تناسب پیش آمدن حالت تهوع یا عدم بروز آن، مصرف کرد.
ـ توجه: این جوشانده یا محلول نباید به اطفال کمتر از ۵ سال و افراد عصبانی و زنان باردار داده شود.
ـ توجه: پس از مصرف جوشانده، موقعی که احساس ناراحتی در روده به غیر از حالت تهوع پیش آمد، باید مسهل به کار برد. اگر پس از مصرف جوشانده پوست ریشه یا پوسته ساقه انار، حالت سرگیجه و اختلالات بینایی پیدا شد، بهتر است بیمار به پشت بخوابد و دراز کشیده چشمها را ببندد تا ناراحتی رفع شود. ممکن است عوارض دیگری مانند تهوع، اسهال و دل پیچه پیش آید ولی همه اینها به تدریج به طور کامل از بین میرود.
انار شیرین برای کسانی که سرد مزاج بوده و معدهای ضعیف دارند، سازگار نیست. خوردن کمی زنجبیل با آن مفید میباشد. انار تعادل دهنده خون است و مقوی قلب، شستشو دهنده و تصفیهکننده مایعات بدن بخصوص خون مصرف آن از سرماخوردگی جلوگیری میکند. این میوه حافظ سلامت انسان است. صرف آن پیش از غذا خوردن باعث تحریک اشتها میشود و بعد از غذا تقویت کننده جگر است. مولد خلط صالح است. انار دارای انواعی است ترش، شیرین و میخوش. انار افزایش دهنده فعالیت سلولهای کبدی و احتقان است.
از امام جعفر صادق(ع) نقل است که فرمود: انار بخورید که برای آدم گرسنه غذایی کافی و برای آدم سیر میوهای است گوارا! انار سرور میوهها است.
در آب انار اکسیر حیاتبخشی وجود دارد. در اشخاصی که گرم مزاج هستند باعث تحریک جنسی میگردد. انار شیرین در موارد آسم و درد و ناراحتیهای سینه و سرفههای شدید بسیار مفید است.
اگر انار شیرین را سوراخ کرده، روغن بادام شیرین تا حد گنجایشش در آن بریزیم و در کنار آتش بگذاریم، بعد آن را پس از سرد شدن مصرف کنیم برای درمان سودا و خارش مفید است. اگر آب انار را با شکر و صمغ عربی و روغن بادام مخلوط کرده بجوشانیم و به صورت نیمگرم آن را مصرف کنیم بازکننده ادرار و مثانه است. اگر آب انار میخوش را با پیه و شکر خام به هم بمالید و به مقدار ۵ تا ۱۰ سیر آن را برای بیماریهای صفرا و ناراحتیهای معده و یرقان و یا جوشهای خارشدار مصرف شود بسیار مفید میباشد. غرغره کردن آب انار برای جوشهای دهانی موثر است و گل انار جهت خونریزی لثه و زخمهای دندان مفید است.
پخته شده گل انار توام با کمی استراحت برای کفشزدگی و ترک پا مفید است. هرگاه ۷ عدد غنچه باز نشده انار را صبح ناشتا بخورید از دمل و کورک و اضافات خون جلوگیری کرده و تا یکسال شما را در برابر امراض فوق تضمین مینماید. هرگاه کوبیدهشده پوست انار و مخلوط بلوط را به طور مساوی به میزان یک قاشق غذاخوری در ۲ لیوان آب جوش بجوشانیم و آن را با نبات بخوریم برای دیابت و شب ادراری بسیار مجرب است.
سلامتی خود را با خوردن میوههای تازه تضمین کنیم.
فرزانه محمدحسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست