سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

چـــربی‌های ضــروری


چـــربی‌های ضــروری

فقر اسیدهای چرب ضروری یکی از دلایل ابتلا به بیش‌فعالی در کودکان یا تشدید علائم در افراد مبتلا به این بیماری است.
مطابق با تحقیقات انجام شده، کودکانی که در رژیم غذایی آنها مواد …

فقر اسیدهای چرب ضروری یکی از دلایل ابتلا به بیش‌فعالی در کودکان یا تشدید علائم در افراد مبتلا به این بیماری است.

مطابق با تحقیقات انجام شده، کودکانی که در رژیم غذایی آنها مواد حاوی اسیدهای چرب ضروری به میزان اندک وجود دارد یا مصرف نمی‌شود، بیشتر در معرض خطر ابتلا به ADHD قرار دارند.

روغن ماهی، بذر کتان حاوی مقادیر فراوانی از امگا ۳ هستند که قرار گرفتن آنها در رژیم غذایی کودکان مبتلا به این اختلال رفتاری ضروری است.

گاما لینولئیک اسید (GLA) از دیگر اسیدهای چرب ضروری است که فقر آن در موادغذایی سبب تشدید علائم بیماری در کودکان بیش‌فعال می‌شود.

روغن ماهی سالمون حاوی مقادیر فراوانی از اسیدچرب ضروری بوده که مصرف آن توصیه متخصصان تغذیه برای کنترل بیماری در مبتلایان این اختلال است.

رژیم‌های غذایی حاوی چربی‌های غیراشباع، اسیدهای چرب‌ ترانس و روغن‌های هیدروژنه و دیگر چربی‌های سسنیتیک باید از الگوهای غذایی روزانه کودکان مبتلا به بیش‌فعالی حذف شود.

مصرف چربی‌های سنتز شده بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر منفی گذاشته و سبب تشدید علائم می شود.

آزمایشی که روی ۱۳۲ کودک مبتلا به ADHD هفت تا ۱۲ سال انجام شد، نشان داد در کودکانی که در ۱۵ هفته، روزانه ۳۰۰۰ میلی‌گرم امگا ۳ و امگا ۶ دریافت کردند، علائم بیماری تا ۶۵ درصد کاهش یافت و این میزان تا هفته سی‌ام کمتر شد.

محققان، مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب ضروری را یکی از روش‌های مناسب برای کنترل بیماری در کودکان بیش‌فعال معرفی می‌کنند.

امگا ۳ موجود در زرده تخم‌مرغ نیز ازجمله موادغذایی مفید برای کودکان بیش‌فعال است.

احساس تشنگی در کودکان بیش‌فعال، از نشانه کمبود امگا ۳ و امگا ۶ در این کودکان است.

از دیگر منابع اسیدهای چرب ضروری می‌توان به لوبیا، سویا، دانه‌های روغنی و ساردین اشاره کرد.