شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

زندگی به سبک گوگل


زندگی به سبک گوگل

در چند سال گذشته شرکت گوگل تحقیقات بسیاری در زمینه فناوری های جدید انجام داده, که نتیجه آن ساخت بازی ها و گجت های بسیار پیشرفته است در اینجا به بررسی و بحث در زمینه این دستاورد ها خواهیم پرداخت

در چند سال گذشته شرکت گوگل تحقیقات بسیاری در زمینه فناوری‌های جدید انجام داده، که نتیجه آن ساخت بازی‌ها و گجت‌های بسیار پیشرفته است. در اینجا به بررسی و بحث در زمینه این دستاورد‌ها خواهیم پرداخت.

اولین فناوری بسیار پیشرفته و به درد بخور برنامه‌ای است با نام Google Books Library Project، که سال ۲۰۰۴ نوشته شد و مورد استفاده قرار گرفت. نام دیگر این برنامه کتابخانه گوگل، Google Book Search است که برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا بتوانید اطلاعات مورد نیازتان را از کتاب یا مرجع مورد نظرتان دریافت و مطالعه کنید. اگر هم کتاب مورد نظر با استفاده از قانون کپی رایت محافظت نشود، شما به عنوان کاربر این امکان را خواهید داشت تا کل کتاب را دانلود کرده سپس آن را بخوانید. کمپانی گوگل با همکاری تعدادی از کتابخانه‌های بزرگ، فهرست بسیاری از کتاب‌ها را برای انجام این جستجو تهیه کرده است.

به طور کلی پروژه گوگل همانند هر پروژه موفق دیگر دارای موافقان و مخالفان زیادی است؛ برای مثال بسیاری از ناشران کتاب بر این باورند که وجود یک کمپانی سوم میان ناشران و کتابخوان‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ زیرا وجود این شخص ثالث در میان این دو گروه باعث نقض قانون کپی‌رایت شده و به ضرر ناشران است.

برنامه بسیار پرطرفدار دیگر کمپانی گوگل برنامه‌ای است با نام Google Analytics، که برای اولین بار سال ۲۰۰۵ نوشته شد. این برنامه با کمک نرم‌افزاری با نام Urchin نوشته شده و اساس کار آن آنالیز وب‌سایت‌های اینترنتی است. پس از هفت ماه کمپانی گوگل استفاده از برنامه گوگل آنالیتیک را برای تمام کاربران آزاد کرد، طوری که هر کسی با عضو شدن در سایت مورد نظر می‌توانست برنامه را دریافت کند. ولی پس از گذشت یک ماه به دلیل تقاضای بسیار کاربران برای دریافت این برنامه، گوگل دیگر نتوانست جوابگوی درخواست‌ها شود، به همین دلیل هیچ کاربری نتوانست این برنامه را دریافت کند. به هر صورت امروزه هر کاربری می‌تواند این برنامه را براحتی دریافت کند؛ زیرا یکی از بهترین نرم‌افزاری است که می‌تواند آمار سایت‌های مختلف را برای کاربرانش تهیه کند.

حتما تا به حال نام Google Earth به چشم‌تان خورده است، اساس کار این برنامه نمایش تصاویری از زمین در ابعاد سه بعدی است که کمپانی گوگل سال ۲۰۰۴ آن را طراحی کرده است. البته استفاده از برنامه گوگل ایرت سال ۲۰۰۵ به صورت رسمی آغاز شد. با کمک این برنامه شما می‌توانید هر نقطه‌ای از دنیا را که بخواهید به آسانی و تنها با کلیک روی مکان مورد نظر مشاهده کنید. حتی کف اقیانوس‌ها، ماه، ونوس و دیگر نقاط دنیا با انجام یک کلیک برایتان نمایش داده خواهد شد.

نرم‌افزار پر کاربر دیگری که گوگل طراحی کرده گوگل داک نام دارد. اساس این برنامه با کمک دو برنامه عمده دیگر نوشته شده است. یکی برنامه ورد که به صورت اینترنتی طراحی شده و دیگری برنامه صفحات گسترده است. برای اولین بار در جولای ۲۰۰۶ نمونه اولیه این برنامه توسط گوگل روی سایت قرار داده شد که بعد‌ها همین برنامه با عنوان برنامه Google Docs ارائه شد.

امروزه مجموعه‌ای با نام گوگل داک شامل برنامه‌هایی با نام پرونده‌ها، پرزنت‌کننده مطالب، صفحات گسترده، فرم‌ها، نقاشی‌ها، جداول و متن است. شما می‌توانید با یکی از این برنامه‌ها کار کرده، یا با کمک تلفیق چند برنامه کنار هم، کار مورد نظرتان را انجام دهید.

یکی دیگر از برنامه‌های پرطرفدار و جنجالی گوگل که در بسیاری از تبلت‌ها و گوشی‌ها یافت می‌شود، برنامه‌ای است با نام اندروید. سال ۲۰۰۵ گوگل کمپانی بسیار کوچکی با نام اندروید را خریداری کرد. این کمپانی به صورت بسیار محدود برنامه‌های مناسب گوشی‌ها را طراحی می‌کرد. پس از دو سال و در یک کنسرسیوم عمومی، اندروید به عنوان یک سیستم عامل مخصوص گوشی‌های تلفن همراه که با کمک برنامه

۲۰۰۶ kernel version Linux نوشته شده بود، به معرفی همگان در آمد. با وجود این و با گذشت چند سال از آغاز ارائه این برنامه، اندروید به عنوان یکی از پیشروان سیستم‌های عامل گوشی‌ها مطرح است.

یکی دیگر از فناوری‌های طراحی شده توسط گوگل با نام Google Street View سال ۲۰۰۷ به بازار آمد. این نرم‌افزار، برنامه‌ای کمکی و جانبی برای دو نرم‌افزار دیگر با نام Google Maps و Google Earth محسوب می‌شود که نماهای مختلفی از قسمت‌های داخلی شهر و روستا را برای کاربر نمایش می‌دهد.

تصاویر گرفته شده توسط این برنامه با کمک یک خودروی سیار که در سطح شهر در حال گردش است، به دست می‌آید. سپس تصاویر مختلف در کنار هم قرار داده می‌شود تا شما به عنوان کاربر بتوانید تصویر کلی را مشاهده کنید. ولی ناحیه‌هایی که ماشین سیار نمی‌تواند از آنها عکس تهیه کند همانند آسمان و ناحیه‌های این چنینی، با کمک برنامه‌ای با نام Google snowmobiles تهیه می‌شود. بنابراین شما می‌توانید مناطقی چون کوه‌های آلپ، رودخانه‌ها و ایتالیای باستانی را با کمک این برنامه مشاهده کنید.

برنامه دیگری که در اینجا مورد بررسی قرار می‌دهیم Google Goggle است که با کمک یک تحقیق انجام گرفته در سال ۲۰۰۹ طراحی و ساخته شده است. با استفاده از این برنامه شما می‌توانید تصویر مناطق مورد نظرتان را جستجو کرده و هر آنچه را که می‌خواهید در آن مکان‌ها پیدا کنید. این برنامه، برای تشخیص تصاویر مختلف از یکدیگر بوده که مخصوص گوشی‌های تلفن همراه طراحی شده است. برای مثال اگر با استفاده از این برنامه از یک منطقه دیدنی عکس بگیرید، گوگل با استفاده از همان عکس ریز اطلاعات مربوط به آن منطقه تفریحی را در برابر دیدگانتان قرار می‌دهد. یا اگر از روی یک بارکد مربوط به یک محصول اسکن کنید، این برنامه تمام ریز اطلاعات مربوط به آن پروژه و محصول را برای شما نمایش خواهد داد. و جدید ترین تبلت طراحی شده توسط گوگل، گجتی با نام

۷ Google Nexus است. این تبلت که توسط گوگل طراحی شده، رقیب بسیار سرسختی برای تبلت‌های آمازون محسوب می‌شود. اندازه صفحه نمایش این گجت کم‌نظیر در حدود ۷ اینچ طراحی شده، که رزولوشن آن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ است. سیستم عامل طراحی شده درون این تبلت از نوع اندروید ژله‌ای ۴.۱ است.

نازلی وحدت