شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

خلال بادام فله‌ای نخرید


خلال بادام فله‌ای نخرید

بادام یکی از گیاهان تیره‌گل سرخ متعلق به دو لپه‌ای‌هاست. این درخت بومی منطقه آسیا است و بلندی درخت آن به ۶ تا ۸ متر می‌رسد و برگ‌های ساده، بیضی باریک، نوک تیز، کمی موج‌دار و گل‌های …

بادام یکی از گیاهان تیره‌گل سرخ متعلق به دو لپه‌ای‌هاست. این درخت بومی منطقه آسیا است و بلندی درخت آن به ۶ تا ۸ متر می‌رسد و برگ‌های ساده، بیضی باریک، نوک تیز، کمی موج‌دار و گل‌های صورتی‌رنگ دارد.

میوه درخت بادام به صورت شفت است یعنی قشر خارجی آن سبزرنگ و پوشیده از کرک بوده و داخل آن بادام با پوست سخت جای دارد. پس از رسیدن بادام، به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک و پوست آن نیز سفت و سخت می‌شود و مغز بادام داخل آن رشد می‌کند و آماده استفاده می‌شود.

بادام به دو نوع اصلی بادام شیرین و بادام تلخ تقسیم می‌شود. بادام شیرین گل‌های صورتی و بادام تلخ گل‌های سفید دارند. برای تهیه خلال بادام ابتدا پوست بادام را که حالت چوبی دارد، جدا می‌کنند، سپس مغز بادام را که دارای پوسته نازک قهوه‌ای رنگی است درون آب گرم می‌ریزند و پوست آن را جدا می‌کنند. پس از این مرحله، بادام را خلال می‌کنند و به وسیله آفتاب یا خشک‌کن‌های صنعتی که در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها وجود دارد، آن را می‌خشکانند. لازم به یادآوری است که خشک کردن بادام به وسیله خشک‌کن‌های صنعتی بهتر از خشک کردن در آفتاب است چراکه خلال‌بادام‌ها در مدت زمانی کمتر و با سرعت بیشتری خشک می‌شوند. در ضمن می‌توانید آن را در محیطی خشک، خنک و بیرون از یخچال بگذارید. به دلیل اینکه خلال بادام‌ها خشک هستند، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌، کپک، مخمر و باکتری‌ها وجود ندارد و می‌توان آنها را برای چندین ماه ذخیره کرد. البته با اینکه به نظر می‌رسد این فرآورده‌ها خشک هستند اما بهتر است بدانید که مقدار کمی رطوبت دارند.

فراموش نکنید که اگر این ماده غذایی را در محیطی گرم و مرطوب نگهداری کنید، برای مدت زمان کوتاهی می‌توان از آن استفاده کرد. به دلیل اینکه در اثر رطوبت، روغن درون بادام بر اثر فرآیندی که اتفاق می‌افتد، اکسید می‌شود. اگرچه خود ماده غذایی فاسد نمی‌شود اما روغن موجود در آن از بین می‌رود بنابراین استفاده از آن چندان به صرفه نیست.

در پایان توصیه می‌شود خلال‌های بادام را به صورت بسته‌بندی شده تهیه کنید و به تاریخ تولید، انقضا، شماره ثبت، پروانه ساخت و... توجه داشته باشید و از خرید خلال‌بادام‌های فله‌ای خودداری کنید چراکه مشخص نیست در چه زمانی تولید شده و تا چه مدت در انبارها مانده‌اند.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی