چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا

کافئین و کلسترول


کافئین و کلسترول

بسیاری از افرادی که نوشیدن یک فنجان قهوه یا مواد غذایی حاوی کافئین در برنامه غذایی آنها قرار دارد، نگران افزایش میزان کلسترول در خون خود هستند. این در حالی است که تحقیقات اخیر …

بسیاری از افرادی که نوشیدن یک فنجان قهوه یا مواد غذایی حاوی کافئین در برنامه غذایی آنها قرار دارد، نگران افزایش میزان کلسترول در خون خود هستند. این در حالی است که تحقیقات اخیر نشان می‌دهد، مصرف میزان کم کافئین در روز (یک فنجان قهوه) نه تنها باعث افزایش میزان کلسترول نمی‌شود، بلکه در مهار این ترکیب که یکی از فاکتورهای خطر در ابتلا به آلزایمر به شمار می‌رود مؤثر است. تحقیقات پیشین، خبر از خطر ابتلا به کلسترول بد خون در اثر مصرف کافئین می‌داد. این در حالی است که دانشمندان، پس از انجام بررسی‌های متعدد دریافتند، مصرف بیش از حد کافئین تصفیه نشده (شش فنجان قهوه در روز) احتمال خطر ابتلا به کلسترول بالا را افزایش می‌دهد، اما کافئین‌های تصفیه شده که در تولید انواع شکلات و قهوه ... به کار می‌رود، در افزایش میزان کلسترول اثر نداشته و با مهار کلسترول از آسیب دیدن سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند. کلسترول بد خون یکی از عوامل تحلیل رفتن سلول‌های مغز و ابتلا به بیماری آلزایمر است. ترکیبات موجود در کافئین با تولید نوعی پروتئین، به مهار کلسترول بد خون یا LDL کمک کرده و مانع از آسیب دیدن سلول‌های مغز می‌شوند.