پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

بررسی شیوع نزدیک بینی در جوامع روستایی بیرجند


بررسی شیوع نزدیک بینی در جوامع روستایی بیرجند

اطلاعات موجود در مورد پیشرفت نزدیک بینی و رشد کره چشم در سنین کودکی به علت تغییرات سریع کره چشم بسیار کم است, این مطالعه جهت تعیین شیوع نزدیک بینی و بررسی ریسک فاکتورهای آن در جوامع روستایی بیرجند انجام شد

● زمینه و هدف:

شایع ترین اختلال چشمی در آسیا نزدیک بینی می باشد. اطلاعات موجود در مورد پیشرفت نزدیک بینی و رشد کره چشم در سنین کودکی به علت تغییرات سریع کره چشم بسیار کم است، این مطالعه جهت تعیین شیوع نزدیک بینی و بررسی ریسک فاکتورهای آن در جوامع روستایی بیرجند انجام شد.

● روش بررسی:

تعداد ۳۲۶ نفر (۶۵۰ چشم) بصورت تصادفی خوشه ای از چهار روستا انتخاب شدند. همه افرادی که سن آنها از ۵ سال بیشتر بود و قادر به همکاری معاینات بیومیکروسکوپی چشم بودند و سابقه عمل جراحی داخلی چشم و یا بیماریهای چشمی را نداشتند وارد مطالعه شدند. با استفاده از دستگاه اتورفرکتوتر و کراتومتر میزان انکسار چشم و شعاع انحنای قرنیه آنها تعیین گردید و در پرسش نامه ای که حاوی اطلاعات دموگرافیک بود ثبت گردید. سپس اطلاعات بدست آمده مورد آنالیز آماری قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل حاصل در قسمت آمار توصیفی از جداول توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار و در بخش تحلیلی از آزمون آماری t-test و x۲ استفاده گردید.

● یافته ها:

این مطالعه نشان داد که ۲۵.۶% افراد دچار نزدیک بینی، ۴۱.۳% امتروپ و ۳۳.۱% دور بین بودند. فراوانی نزدیک بینی در دو چشم برابر بود. بین انواع عیوب انکساری و سن در چشم راست و چپ ارتباط معنی داری دیده شد (۰.۰۰۱=P) به طوری که شیوع میوپی در سنین ۱۴-۵ سال بتدریج افزایش و در سنین ۴۰-۲۵ سال به حداکثر می رسد، ولی بین انواع عیوب انکساری و شعاع انحنای قرنیه ارتباطی مشاهده نگردید. همچنین متوسط شعاع انحنای قرنیه بر حسب جنس و کار نزدیک در چشم راست و چپ تفاوت معنی داری داشت.

● نتیجه گیری:

در این مطالعه ارتباطی بین نزدیک بینی و شعاع انحنای قرنیه دیده نشد ولی ارتباط معنی داری بین نزدیک بینی و کار نزدیک دیده شد.

عنوان فایل
بررسی شیوع نزدیک بینی در جوامع روستایی بیرجند application/pdf
barresie shiooe nazdik bini.pdf
203 KB
دانلود

غلام حسین یعقوبی

بهروز حیدری

محمدرضا میری

حسن ایمانی نیک