چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
۱۲ توصیه به مهمانهای نوروزی
از جمله خوراکیهای رایج پذیرایی در طول ایام عید شیرینی، میوه، آجیل و چای است. شاید بپرسید کدام یک و چقدر از هر کدام مصرف کنیم تا هم سالم بمانیم و هم دچار اضافه وزن بعد از تعطیلات نشویم.
۱. طی روز، حداکثر ۲ بار به عنوان میانوعده میتوان از شیرینیها استفاده کرد. مصرف بیش از این مقدار شیرینی به خصوص برای افرادی که اضافه وزن دارند، توصیه نمیشود.
۲.بهتر است شیرینیهایی را انتخاب کنید که کوچک، خشک، بدون خامه و ترجیحا با مغز یا میوه است. به عنوان مثال شیرینیهای نارگیلی کوچک جزو بهترین شیرینیها برای ایام عید هستند.
۳.مصرف میوه یا آجیل بر شیرینیها ارجحیت دارد.
۴.میزان مصرف با توجه به شرایط سنی متفاوت است اما به طور متوسط، مصرف ۲ تا ۵ میوه در روز توصیه میشود.
۵.اگر قرار است در طول روز چند جای مختلف عیددیدنی بروید و مجبورید در تمام عیددیدنیها میوه بخورید، بهتر است یک میوه را ۲ یا ۳ نفری بخورید. به این ترتیب میتوانید ۳-۲ نوع میوه مختلف میل کنید و بیشازحد نیز کالری دریافت نکنید.
۶.از میان میوهها آنچه توصیه میشود هر روز در برنامه غذاییتان بگنجانید، سیب است که متاسفانه کمتر خورده میشود. در کنار سیب میتوان یکی از مرکبات به خصوص پرتقال، نارنگی یا حتی کیوی مصرف کرد.
۷.از میان خشکبار توت و کشمش به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت خوب است اما این افراد باید به میزان مصرف نیز توجه داشته باشند زیرا مصرف بیش از ۲ قاشق غذاخوری توت یا کشمش توصیه نمیشود.
۸.در طول روز بیش از یک مشت متوسط یا ۳۰ تا ۵۰ گرم آجیل نباید مورد مصرف قرار گیرد.
۹.افرادی که به فشارخون یا مشکلات قلبی – عروقی مبتلا هستند، باید از خوردن آجیل شور پرهیز کنند.
۱۰.بهتر است مغزها را متنوع انتخاب کنیم و مثلا تنها پسته نخوریم زیرا میزان موادمغذی مغزها متفاوت است. بنابراین خوردن مخلوطی از آنها تعادل متناسبی را برقرار میکند.
۱۱.نوشیدنیای که معمولا در مهمانیهای ایرانی تعارف میشود، چای است. چای به دلیل ترکیبهای پلیفنولی مفید است اما مصرف زیاد آن میتواند مضر باشد و باعث دفع مواد مفید از بدن شود. در طول عید بهتر است یک فنجان کوچک چای کمرنگ بنوشید. در ضمن توصیه میشود به جای قند از شیرینیهای کوچک همراه چای استفاده شود.
۱۲.موقع مصرف آجیل از خوردن آنهایی که تغییر رنگ و مزه دادهاند، خودداری کنید. تغییر رنگ به خصوص در فندق میتواند نشانه کپک باشد و باعث مسمومیت شود.
خدیجه رحمانی
کارشناس ارشد تغذیه و عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران عزاداری علی باقری پزشکیان دولت چهاردهم دولت ترور رئیس جمهور انتخابات سعید جلیلی دولت سیزدهم
قتل هواشناسی زمین لرزه زلزله افغانستان تیراندازی شهرداری تهران شاهچراغ تب دنگی پشه آئدس سازمان هواشناسی شورای شهر تهران
خودرو اقتصاد ایران قیمت خودرو قیمت طلا یارانه نقدی قیمت دلار ترافیک ایران خودرو سایپا بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت
امام حسین عزاداری محرم فضای مجازی لیلی رشیدی تلویزیون سریال مهران غفوریان دفاع مقدس مداحی سینمای ایران
فناوری
رژیم صهیونیستی اسرائیل دونالد ترامپ فلسطین غزه ترامپ آمریکا جنگ غزه ترور ترامپ روسیه ایالات متحده آمریکا جو بایدن
پرسپولیس فوتبال علیرضا بیرانوند استقلال رئال مادرید کیلیان امباپه یورو 2024 باشگاه پرسپولیس رامین رضاییان تیم ملی اسپانیا تیم ملی انگلیس باشگاه استقلال
هوش مصنوعی خودروهای وارداتی همستر کامبت دیابت ناسا کد مورس شیائومی اپل
گرمازدگی رژیم غذایی تخم مرغ کاهش وزن ویتامین دی حسین فرشیدی طول عمر