شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

اولین زن آمریکایی برنده جایزه نوبل


اولین زن آمریکایی برنده جایزه نوبل

«پرل سید نستریکر باک» Pearl Sydenstricker Buck نویسنده و بیوگرافی‌نویس بزرگ آمریکایی در ۲۶ ژوئن ۱۸۹۲ در یکی از شهرهای غربی ایالت ویرجینیا متولد گردید.

آفتاب: «پرل سید نستریکر باک» Pearl Sydenstricker Buck نویسنده و بیوگرافی‌نویس بزرگ آمریکایی در ۲۶ ژوئن ۱۸۹۲ در یکی از شهرهای غربی ایالت ویرجینیا متولد گردید. پدر و مادر وی از مبلغین مذهبی و از کاتولیک‌های متعصب بودند که برای تبلیغ دین مسیح به کشورهای دور افتاده سفر می‌کردند. پرل هنوز یک ساله نشده بود که به اتفاق پدر و مادرش به کشور باستانی چین مسافرت کرد و پرل کوچک زبان چینی را پیش از زبان انگلیسی فرا گرفت.

وی ضمن آشنایی با این زبان به ادبیات غنی و درخشان کشور باستانی چین دست یافت و به وسیله دایه اش از دانش عوام و فرهنگ توده‌ها، توشه‌ای فراوان برگرفت. مادر پرل نیز زنی فوق‌العاده بود، او با ادبیات کلاسیک اروپا آشنا بود، گاهی نقاشی می‌کرد و قدرت فراوانی در استنباط و احساس آثار هنری داشت‌؛ در حقیقت اولین و بزرگترین آموزگار پرل، مادرش بود و هم او بود که روح زیبایی شناسی را در فرزند خود تقویت کرد و چند سال بعد نیز اولین مشوق فرزندش در نویسندگی شد.

پرل دو سال در مدرسه آمریکایی در پاریس تحصیل کرد و در هفده سالگی به آمریکا مراجعت نمود، با این که طرز تربیت و نحوه تحصیل وی با سایر هم شاگردانش تفاوت داشت، ظرف سه سال دوره کالج «راندلف میکن» را به پایان رسانید. باک در سال ۱۹۱۲ به کشور چین یعنی وطن دوم خود مراجعت کرد و در آنجا در طی یک ماجرای عشقی پر شور با یکی از همکارانش ازدواج کرد، در همین دوران در دانشگاه «نانکینگ» نام نوشت و بعد به دعوت دانشگاه «چونگ یانگ» به تدریس ادبیات انگلیسی پرداخت و در این دوران چند مقاله برای یکی از مجلات معروف چین نوشت که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

در سال ۱۹۲۵ مجدداً به آمریکا مراجعت کرد و اولین اثر خود را تحت عنوان «باد شرق، باد غرب» منتشر کرد. در سال ۱۹۲۷ به چین بازگشت لیکن این بار یک نویسنده بود؛ یک نویسنده آمریکایی، با اندیشه غنی که از مشرق زمین مایه می‌گرفت.

در همین سال‌ها جنگ‌های معروف چین شروع شد و خارجی‌ها عموماً در این جریان صدمات شدید دیدند. وی در سال ۱۹۳۰ اثر جالب و ارزنده خود را به نام «خاک خوب» منتشر کرد که توجه هنر دوستان را به خود معطوف کرد و مورد تحسین منتقدین قرار گرفت و به دریافت جایزه «پولیتزر» نائل آمد.

دو سال بعد شهرت نویسنده این کتاب سراسر جهان را فرا گرفت و پرل باک دنباله آن را با نام «پسران» منتشر کرد. کتاب«خانه قسمت شده» که در سال ۱۹۳۵ نگارش یافت، سومین کتاب اوست. از دیگر آثار برجسته و ارزنده این نویسنده می‌توان کتاب‌های «همه مردان برادرند»، «مادر»، «میهن‌پرست»، «نسل اژدها» و «خدایان دیگر» را نام برد که شاهکارهای دل انگیزی در ادبیات قرن ما هستند.

وی با انتشار «مادر»، به درجه افتخاریM.A. از دانشگاه نائل آمد و در سال ۱۹۳۵ آکادمی هنرو ادب آمریکا به وی مدال «هاولز» اعطا کرد و به عضویت افتخاری انجمن ملی ادبی و هنری انتخاب گردید. در ۱۹۳۸، به خاطر تجسم زنده از زندگی روستائیان چینی و قدرت وی در بیوگرافی‌نویسی، برنده جایزه نوبل گردید.

از آخرین کتاب‌های خانم باک «عشق من بازگرد»، «دنیاهای گوناگون من» و «اندیشه»را می‌توان نام برد.