پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
خواص و روش های متفاوت پخت «ذرت»
ذرت مانند سیبزمینی یکی از سبزیجات نشاستهای است و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تامین کننده غلات کامل به شمار رفته، از جمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی مردم آن کشورها محسوب میشود و بخش اعظمی از انرژی روزانهشان را تامین میکند. برخی از خواص این گیاه را در ادامه بخوانید.
ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگهای بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید، ذرت به رنگهای صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرتهای چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شدهاند. از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و ... تهیه میشود.
مفید برای دستگاه گوارش
ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر میباشد، رشد باکتریهای مفید در روده را افزایش میدهد. این باکتریها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلولهای کولون را تامین میکنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون میشوند.
ذرت و دیابت
ذرت به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی ذرت را به مقدار زیاد نمیتوانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلایسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند میباشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
نکاتی در رابطه با کنسرو
دانههای ذرت شیرین موجود در صد گرم کنسرو ذرت، ۸۶ کالری انرژی دارند و در حقیقت به نسبت سایر منابع کربوهیدراتی از انرژی بیشتری برخوردارند. ذرت به صورت کنسروی سرشار از سدیم و شکر میباشد و مصرف مداوم آن برای سلامتی مضر است. در هر فنجان ذرت، ۵۴۵ میلیگرم سدیم وجود دارد. این مقدار سدیم، منجر به افزایش حساسیت به سدیم و افزایش فشارخون میشود. لازم به ذکر است که افراد عادی حداکثر ۲۳۰۰ میلیگرم طی روز مجاز به مصرف سدیم میباشند. ولی اگر شما دارای فشارخون بالا، دیابت یا بیماری مزمن کلیوی باشید حداکثر ۱۵۰۰ میلیگرم طی روز مجاز به مصرف سدیم هستید که در این صورت یک رژیم عادی، سدیم مجاز روزانهتان را تامین میکند و شما مجاز به مصرف هیچ مقدار نمک در غذاها نمیباشید و باید از تمام غذاهای کنسروی، شورها و ترشیها اجتناب نمایید.
جدال ذرت با بیماریهای قلبی
ذرت سرشار از آنتی اکسیدانها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر میباشد. همچنین برخی آنتیاکسیدانهای موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار میکنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل میکنند. در نتیجه فشارخون کاهش مییابد.
ضد بیماری ایدز
لکتینها پروتئینهایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت میشوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئینها میباشد. لکتینها میتوانند به گیرندههای کربوهیدراتی در غشای سلولها متصل شود. اتصال لکتینها به این گیرندهها فعالیت بسیاری از ویروسها، از جمله ویروس ایدز را مختل میکند. با این حال مطالعات بیشتری برای اثبات اثر ذرت بر بیماری ایدز لازم است.
سرشار از ویتامینها و املاح
ذرت سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامینهای گروه B مانند: B۱ (تیامین)، B۲ (ریبوفلاوین)، B۳ (نیاسین)، B۵ (پانتوتنیک اسید)، B۶ (ریبوفلاوین)، B۹ (فولات) و نیز ویتامین C میباشد.
به گزارش جام جم سرا، ذرت همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است. انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت میشوند و هر ۱۰۰ گرم از آن ۵ درصد نیاز روزانه فیبر را تامین میکند که در کاهش کلسترول خون و سرطان کولون کارآمد است. ذرت بالأخص زمانی که به همراه حبوبات مصرف شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و میتواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند. در هر فنجان از آن ۵-۶ گرم پروتئین وجود دارد. ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن میباشد که میتواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.
نحوه پخت
ذرت را به اشکال بسیار متفاوتی مانند کبابی کردن، استفاده از ماکرویو، پختن در آب جوش (آبپز کردن)، بخار پز کردن، تهیه پاپ کورن و ... میتوان طبخ کرد. البته بهترین روش برای پخت ذرت بخار پز کردن است که هم طعم متفاوتی دارد هم بسیاری از مواد مغذی آن حفظ میشود. بعد از پختن ذرت میتوانید به آن مقداری نمک، فلفل و کمی کره بیفزایید.
نکته قابلذکر در تهیه ذرت این است که نباید حین پخت به آن نمک اضافه کنید، همچنین آن را بیش از اندازه روی حرارت قرار ندهید زیرا هم طعم خود را از دست میدهد و هم بسیار سفت و غیرقابلهضم میشود. ۱۵-۲۰ دقیقه زمان برای پخت آن کافی میباشد. ذرتها را بعد از دانه دانه کردن و پختن، میتوانید در انواع غذاها مانند پاستا، ماکارونی، پیتزا، سوپ، سالاد و ... و نیز به همراه انواع ساندویچها یا مخلوط با برنج استفاده نمایید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب انتخابات دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی روز دختر رافائل گروسی رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی حجاب مجلس انتخابات مجلس
قتل تهران پلیس هواشناسی شهرداری تهران وزارت بهداشت بارش باران آموزش و پرورش سیل فضای مجازی سلامت قوه قضاییه
گاز دولت مالیات خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا مسکن حقوق بازنشستگان ایران خودرو بازار خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تلویزیون کتاب محمدمهدی اسماعیلی سینمای ایران سریال دفاع مقدس سینما تئاتر موسیقی رسانه ملی
دانشجویان دانش بنیان اینوتکس
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا رفح روسیه حماس حمله به رفح نوار غزه ترکیه
فوتبال رئال مادرید استقلال پرسپولیس لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ لیگ برتر بازی ذوب آهن لیگ برتر ایران نساجی لیگ برتر فوتبال ایران
اینترنت تبلیغات اپل عیسی زارع پور سامسونگ ناسا گوگل آب مایکروسافت نوآوری
هندوانه آسم سنگ کلیه بیماران خاص کمردرد ناباروری بیمه سبزیجات اعتماد به نفس