چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
اعجاز جوانهها
فصل بهار بهترین فرصت برای پرورش جوانهها و نفع بردن از خواص تغذیهای آنهاست. مناسبترین دانهها برای جوانه زدن گندم، ماش، شبدر، یونجه، عدس و نخود است. اما این جوانهها چه خواصی دارند و کدامیک مفیدترند؟
جوانه گندم ما را خوش خلق میکند
جوانه گندم سرشار از ویتامینهای گروه B و E است و نسبت به دانه آن ۳ تا ۱۲ برابر ویتامینB و ۳ برابر ویتامینE دارد و در هر ۱۰۰ گرم آن ۲۰۰ کالری انرژی نهفته است. ویتامین B موجود در جوانه گندم با تنظیم سیستم عصبی، کمخوابی، استرس، خستگی و بیحالی را رفع و باعث آرامش خاطر میشود. این جوانه به واسطه سلنیوم، منیزیم و ویتامین E رادیکالهای آزاد مضر بدن را حذف و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش فعالیتهای مغزی میشود. همچنین فعالیت غدد جنسی را زیاد و اکسیژن بدن را تامین میکند و برای رفع التهابات بدن مفید است.
جوانه ماش سموم بدن را دفع میکند
این جوانه سرشار از ویتامین C بوده و به جذب آهن مواد غذایی کمک میکند. خاصیت بارز این جوانه برطرف کردن خستگی و رخوت است. جوانه ماش باعث ازدیاد شیر مادران شده، ادرارآور است، سموم بدن را دفع میکند و صفرابر است. این جوانه خاصیت چاقکنندگی ندارد.
جوانه شبدر، التیامدهنده علائم یائسگی
این جوانه ویتامینهای C،A و آهن و کلسیم فراوانی داشته و کمکالری است و باعث تنظیم هورمونهای بدن میشود، برای آرامش اعصاب مفید است، گرگرفتگی و بدخلقی ناشی از علائم یائسگی را بهبود بخشیده و تصفیهکننده خون و تقویت کننده کبد است و از پرفشاری خون میکاهد.
جوانه یونجه معدن آهن
این جوانه حاوی انواع مواد مغذی بوده و به دلیل دارابودن منگنز و کروم در ساخت انسولین طبیعی بدن نقش مهمی داشته و عربها آن را سلطان جوانهها مینامند. جوانه یونجه به جهت دارا بودن ساپونین موجب کاهش کلسترول بد خون شده و سختی و رسوب عروق را کاهش میدهد. کلسیم بالای آن برای استخوانسازی کودکان در حال رشد مفید است و ۲ برابر اسفناج آهن دارد و سرشار از ویتامین C است. به یاد داشته باشید که این جوانه تا حدودی نفاخ و ملین است.
جوانه عدس انرژی را زیاد میکند
این جوانه حاوی ویتامینهای A، B، C، اسیدفولیک و املاح آهن، فسفر و کلسیم است. جوانه عدس مقوی قلب، تصفیهکننده خون، شستشودهنده کلیهها و افزاینده انرژی است. همچنین فیبر آن نقش موثری در کاهش کلسترول و پرفشاری خون و تنظیم ترشح انسولین داشته و به دلیل پروتئین زیاد خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
جوانه نخود پروتئین بالایی دارد
این جوانه پروتئین زیادی داشته و در مقایسه با دانه آن نرمتر و قابل هضمتر است. بسیار انرژیزا بوده و سرشار از فسفر، کلسیم، آهن و ویتامینهای گروه B و E است و میزان مواد معدنی آن ۵ برابر دانه نخود است.
جوانه را خام مصرف کنید
جوانهها را میتوانید پس از آبکشی با آب سرد داخل ماست یا انواع سالاد کاهو، کلم یا سالاد شیرازی بریزید یا از آنها به همراه ساندویچ و برگرها استفاده کنید. بهتر است برای نفع بیشتر از خواص تغذیهای جوانهها، آنها را خام مصرف کنید. همچنین در صورت لزوم آنها را به مدت کوتاه با حرارت ملایم در روغن کنجد یا زیتون تفت دهید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست