سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
ویژگی ها و روش های آزمون زرده خشك تخم مرغ
![ویژگی ها و روش های آزمون زرده خشك تخم مرغ](/web/imgs/16/125/yif6k1.jpeg)
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران كه بر طبق قانون میتواند استاندارد رسمی فرآوردهها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با كسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید.
● وظایف و هدفهای موسسه عبارتست از:
(تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی انجام تحقیقات بمنظور تدوین استاندارد بالا بردن كیفیت كالاهای داخلی، كمك به بهبود روشهای تولید و افزایش كارائی صنایع در جهت خودكفائی كشور - ترویج استانداردهای ملی نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری كنترل كیفی كالاهای صادراتی مشمول استانداردهای اجباری و جلوگیری از صدور كالاهای نامرغوب بمنظور فراهم نمودن امكانات رقابت با كالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین المللی كنترل كیفی كالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری بمنظور حمایت از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان داخلی و جلوگیری از ورود كالاهای نامرغوب خارجی راهنمائی علمی و فنی تولیدكنندگان، توزیع كنندگان و مصرف كنندگان مطالعه و تحقیق درباره روشهای تولید، نگهداری، بسته بندی و ترابری كالاهای مختلف ترویج سیستم متریك و كالیبراسیون وسایل سنجش آزمایش و تطبیق نمونه كالاها با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات و اظهارنظر مقایسه ای و صدور گواهینامه های لازم).
موسسه استاندارد از اعضاء سازمان بین المللی استاندارد میباشد و لذا در اجرای وظایف خود هم از آخرین پیشرفتهای علمی و فنی و صنعتی جهان استفاده مینماید و هم شرایط كلی و نیازمندیهای خاص كشور را مورد توجه قرار میدهد. اجرای استانداردهای ملی ایران بنفع تمام مردم و اقتصاد كشور است و باعث افزایش صادرات و فروش داخلی و تأمین ایمنی و بهداشت مصرف كنندگان و صرفه جوئی در وقت و هزینهها و در نتیجه موجب افزایش درآمد ملی و رفاه عمومی و كاهش قیمتها میشود. استاندارد ویژگیها و روشهای آزمون زرده خشك تخم مرغ كه بوسیله كمیسیون فنی غذائی و كشاورزی تهیه و تدوین شده و در هفتاد و سومین كمیته ملی استاندارد فرآوردههای غذائی و كشاورزی مورخ ۶۷/۶/۳۰ مورد تأیید قرار گرفته , اینك به استناد ماده یك قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذرماه ۱۳۴۹ به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد . برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهاد كه برای اصلاح یا تكمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در كمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدید نظر آنها استفاده نمود . در تهیه و تدوین این استانداردها سعی شده است كه ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتیالمقدور بین این استاندارد و استاندارد كشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .
▪ لذا با بررسی امكانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :
۱) استاندارد شماره ۲۴۸۷ ایران " ویژگیهای پودر تخم مرغ "
۲) Autoralion standard ۱۳۸۳ ۱۹۷۴
Methods for the chemical examination of eggs and egg products
۳) Egg science and technology second edition William J
Stadelman ۲ owen J cotterill AVI publishing company inc (۱۹۷۷)
۴) Officiol methods of analysis of the assooiation of official
Analytical ehemioto ۲ edition (۱۹۷۷)
۵) Revised draft standard for Certain hens egg products for use
in the food industry
United nations econemics and sacial caunail (۱۹۸۳) agri / WP
۱/GE ۸/R ۱۶
● ویژگیها و روشهای آزمون زرده خشك تخم مرغ
۱) هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیها , بسته بندی , نشانه گذاری و نمونه برداری و روشهای آزمون زرده خشك تخم مرغ میباشد .
۲) دامنه كاربرد
این استاندارد در مورد زرده تخم مرغ خشك مورد مصرف در صنایع غذائی كاربرد۱ دارد .
۳) تعاریف
▪ زرده خشك تخم مرغ :
عبارتست از زرده جدا شده از پوسته و سفیده كه رطوبت موجود در آن كاهش یافته و دارای ویژگیهای مندرج در این استاندارد میباشد .
▪ رطوبت :
عبارتست از آب آزاد موجود در زرده تخم مرغ خشك شده كه طبق بند ۶ - ۲ این استاندارد تعیین میگردد .
▪ مواد جامد ۲:
عبارتست از كلیه موادی كه پس از خارج نمودن رطوبت موجود در زرده باقی میماند .
▪ كل چربی :۳
عبارتست از لیپیدهای موجود در زرده تخم مرغ كه طبق بند ۶ - ۴ این استاندارد تعیین میگردد .
▪ اسید چرب :
عبارتست از اسیدهای آلی كربوكسیلیك زنجیری كه گروه كربوكسیل در انتهای زنجیره اصلی قرار گرفته باشد .
▪ اسید چرب آزاد :
عبارتست از اسیدهای چرب حاصل از هیدرولیز چربیها كه طبق بند ۶ - ۵ این استاندارد تعیین میگردد .
۴) ویژگیها
▪ قابلیت تبدیل به زرده تخم مرغ مایع
زرده خشك تخم مرغ باید با افزودن آب به نسبت ( به نسبت وزنی ) یعنی یك قسمت پودر زرده تخم مرغ خشك و ۱/۲۵ قسمت آب ) به آسانی به زرده تخم مرغ مایع تبدیل گردد .
▪ رنگ :
رنگ زرده خشك تخم مرغ باید پس از بازسازی معادل رنگ طبیعی زرده تخم مرغ تازه باشد .
▪ بو و طعم :
زرده خشك تخم مرغ باید پس از باز سازی معادل رنگ طبیعی زرده تخم مرغ تازه باشد .
▪ بو و طعم :
زرده خشك تخم مرغ باید پس از باز سازی بو و طعم طبیعی مخصوص خود را داشته و عاری از هر گونه بو و طعم نا مطلوب و مشخص باشد .
▪ وضع ظاهری :
زرده خشك تخم مرغ باید كاملا یكنواخت و عاری از ذرات پوسته و سایر مواد خارجی باشد .
▪ زرده خشك تخم مرغ باید عاری از هر گونه ماده افزودنی باشد .
ویژگیهای شیمیایی زرده تخم مرغ
۵) بسته بندی و نشانه گذاری
▪ زرده خشك تخم مرغ باید در بستههائی كه مشخصات زیر را دارا باشند بسته بندی شوند .
▪ جنس بستهها پلاستیكی یا فلزی یا كاغذی باشد .
▪ لایه داخلی بستهها كه در تماس با فرآورده میباشد اثر سوء روی آن نداشته و از نوع مواد مجاز برای مواد غذائی باشد .
▪ بستهها باید غیر قابل نفوذ به رطوبت , هوا و نور باشند .
▪ بسته بندی حاوی زرده تخم مرغ خشك عاری از هوا باشد .
▪ روی بستههای حاوی این فرآورده مشخصات زیر بطور خوانا درج شده باشد .
- نوع محصول - زرده خشك تخم مرغ
- نام و نام تجارتی و آدرس تولید كننده
- شماره ساخت یا تاریخ تولید
- وزن خالص محتوی
- ذكر شرایط نگهداری
- تاریخ انقضای مصرف
۶) نمونه برداری
نمونه برداری از بستههای زرده خشك تخم مرغ طبق استاندارد ( نمونه برداری از فرآوردههای كشاورزی بسته بندی شده كه مصرف غذائی دارند به شماره ۲۸۳۶ انجام شود .
۷) روشهای آزمون
▪ آماده كردن نمونه
نمونههائی كه جهت آزمایش به آزمایشگاه تحویل میشود تا هنگام آزمایش در ظرف مناسب و كاملا در بسته در دمای كمتر از ۱۰ درجه سلسیوس نگاهدارید .
و در هنگام انجام آزمایش صبر كنید تا دمای نمونه به دمای معمولی آزمایشگاه برسد , سپس آنرا خوب مخلوط و یكنواخت كرده و از آن مقدار كافی برای آزمایش بردارید .
ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN
Institute of Standards and Industrial Research of Iran
ISIRI NUMBER
۲۹۶۴
Specification and test methods for egg yolk powder
۲nd Edition
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
![](/imgs/no-img-200.png)
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم پزشکیان حرم شاهچراغ محمدجواد ظریف ترور دولت رئیس جمهور انتخابات سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری
زلزله هواشناسی افغانستان تیراندازی شاهچراغ تهران شهرداری تهران پشه آئدس عزاداری محرم تب دنگی سازمان هواشناسی وزارت بهداشت
قیمت طلا قیمت خودرو یارانه نقدی حقوق بازنشستگان قیمت دلار یارانه خودرو ترافیک دولت سیزدهم بازار خودرو ایران خودرو قیمت
امام حسین روز عاشورا لیلی رشیدی محمدرضا گلزار تلویزیون مداحی مختارنامه دفاع مقدس سینمای ایران سینما
فناوری
دونالد ترامپ رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا اسرائیل ترور ترامپ جنگ غزه روسیه ایالات متحده آمریکا جو بایدن طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید علیرضا بیرانوند کیلیان امباپه یورو 2024 تیم ملی اسپانیا رامین رضاییان تیم ملی انگلیس باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
همستر کامبت دیابت ناسا هوش مصنوعی کد مورس اپل
سلامت تخم مرغ طب سنتی ویتامین دی کاهش وزن