چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

حمایت عاطفی، امنیت روانی


حمایت عاطفی، امنیت روانی

اختلالات روحی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌هایی نظیر، افسردگی، زوال عقل و آلزایمر از عمده مشکلات مربوط به روح و روان افراد با افزایش سن است بطوری که آمارها نشان می‌دهد …

اختلالات روحی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌هایی نظیر، افسردگی، زوال عقل و آلزایمر از عمده مشکلات مربوط به روح و روان افراد با افزایش سن است بطوری که آمارها نشان می‌دهد ۲۵ تا ۳۰ درصد از سالمندان و افراد بالای ۶۰ سال از بیماری‌های ذهنی و روحی رنج می‌برند.

افسردگی

ناامیدی، نگرانی، احساس گناه، بی‌ارزشی و درماندگی از جمله علائم شایع در سالمندان مبتلا به افسردگی است. کاهش انگیزه کافی برای انجام فعالیت‌های روزانه، بهانه‌گیری‌های بی‌دلیل، کاهش اشتها یا افزایش آن، بی‌خوابی، افزایش ساعات استراحت، دردهای فیزیکی که برای آن هیچ دلیل خاصی وجود ندارد و بی‌علاقگی به حضور در جمع‌های خانوادگی از دیگر نشانه‌های افسردگی در سالمندان است که به عقیده متخصصان با رشد جوامع صنعتی و شهری شدن جوامع این آمارها روبه افزایش است.

مراجعه زودهنگام به پزشک معالج برای بررسی و تشخیص بیماری‌های جسمی از روش‌های پیشگیری از ایجاد اختلالات روحی در سالمندان است.

بهره‌مند نبودن از الگوهای غذایی سالم، بی‌تحرکی، گوشه‌گیری و انزوا، ابتلا به برخی مشکلات ذهنی و شناختی مانند آلزایمر از عوامل تشدید علائم یا ابتلا به این اختلال روانی در افراد مستعد است.

به عقیده برخی محققان، حمایت‌های عاطفی بیش از اندازه از سالمند یا سرزنش فرد به علت مسئولیت‌پذیری بالا از عواملی است که زمینه‌ساز ایجاد علائم افسردگی و دیگر عوارض مربوط به بیماری روحی است.