قیمت طلا امروز




 افزایش نرخ بیکاری

 سایت اقتصادنیوز / ۱۹ ساعت قبل

سهمیه بنزین و تاکسی‌های اینترنتی | یارانه به راننده یا مسافر؛ کدام سمت بازار بنزین؟ | مهدی فیضی: تأمین بنزین برای خودروهای شخصی وظیفه دولت نیست

اقتصادنیوز: به نظر می‌رسد که قیمت پایین نگه داشته‌شده بنزین در کنار نرخ بالای بیکاری، هزینه فرصت پایین نیروی کار و ضعف حمل‌ونقل عمومی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد افزایش شدید تعداد رانندگان اینترنتی در ایران بوده است که قابل مقایسه با تعداد رانندگان مهم‌ترین تاکسی اینترنتی دنیا در تمام سایر کشورها است. اما در علم اقتصاد، فعالیتی که اثر جانبی منفی دارد باید مالیات بپردازد، نه اینکه یارانه (مالیات مثبت) بگیرد.
 سهمیه بنزین و تاکسی‌های اینترنتی | یارانه به راننده یا مسافر؛ کدام سمت بازار بنزین؟ | مهدی فیضی: تأمین بنزین برای خودروهای شخصی وظیفه دولت نیست
به گزارش اقتصادنیوز، مهدی فیضی، اقتصاددان، در سرمقاله روز سه‌شنبه 3 شهریورماه روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

این روزها ناترازی بنزین و انواع طرح‌ها برای حل آن دوباره مطرح شده است که در جدی‌ترین طرح ظاهرا قرار است به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی سهمیه‌ای جداگانه تخصیص پیدا کند. این تخصیص اگرچه ممکن است از منظر حساسیت‌های اجتماعی قابل توجیه باشد، اما در چارچوب علم اقتصاد اساسا قابل دفاع نیست.

دولت‌ها البته ممکن است به‌دلیل امنیت انرژی و ذخایر استراتژیک، مدیریت منابع طبیعی و جلوگیری از انحصار خصوصی در تامین انرژی نقش داشته باشند. اما این نقش‌ها به معنای آن نیست که دولت موظف است بنزین خودروهای شخصی را ارزان و با تخصیص یارانه تامین کند. نگارنده متوجه است که این عبارات ممکن است برای بسیاری از مخاطبان این یادداشت سبک‌سرانه و خوش‌دلانه به نظر برسد، اما در هر حال شوربختانه تلخی این عبارات و فاصله این عبارات با واقعیت‌های اقتصاد ایران از درستی آنها نمی کاهد. دولت در اقتصاد عمدتا باید در مواردی مانند تامین کالاهای عمومی، جلوگیری از انحصار طبیعی یا کاهش آثار جانبی در بازارهای ناکام در رسیدن به بیشترین سطح رفاه اجتماعی مداخله کند. بنزین نه یک کالای عمومی، بلکه کالایی خصوصی است که مصرف آن در خودروهای شخصی باعث انواع اثرات جانبی برای سایر افراد مانند آلودگی هوا، ترافیک، تصادف و انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

در علم اقتصاد، فعالیتی که اثر جانبی منفی دارد باید مالیات بپردازد، نه اینکه یارانه (مالیات مثبت) بگیرد. حتی اگر دولت مالک منابع نفت باشد، قیمت بنزین باید تا حد امکان منعکس‌کننده هزینه فرصت واقعی آن باشد. بنابراین از دیدگاه علم اقتصاد، تامین بنزین برای خودروهای شخصی اساسا وظیفه ذاتی دولت نیست؛ اگر وظیفه‌ای در این باب برای دولت متصور باشیم هم در گرفتن مالیات از مصرف بنزین برای منعکس کردن هزینه‌های زیست‌محیطی و ترافیکی است و نه در دادن یارانه به آن. حتی اگر بتوان به‌دلیل حساسیت‌های اجتماعی در کشور تا حدی درک کرد که چرا سیاستگذار همچنان به تامین یارانه‌ای بنزین برای شهروندان اصرار دارد، تخصیص سهمیه بنزین برای رانندگان تاکسی‌های اینترنتی تصمیمی است که حتی با کلیت همین طرح نیز ناسازگار است؛ چراکه اگر قرار است در این میان یارانه‌ای هم تخصیص یابد، بهتر است در سمت تقاضای این بازار باشد و نه سمت عرضه آن.

درواقع به نظر می‌رسد که قیمت پایین نگه داشته‌شده بنزین در کنار نرخ بالای بیکاری، هزینه فرصت پایین نیروی کار و ضعف حمل‌ونقل عمومی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد افزایش شدید تعداد رانندگان اینترنتی در ایران بوده است که قابل مقایسه با تعداد رانندگان مهم‌ترین تاکسی اینترنتی دنیا در تمام سایر کشورها است. در شرایطی که قیمت بنزین در ایران به‌دلیل یارانه پنهان، بسیار ارزان‌تر از هزینه‌فرصت واقعی آن است، تاکسی‌های اینترنتی می‌توانند کرایه‌های رقابتی و پایین ارائه دهند. به این ترتیب تقاضای مسافران را افزایش می‌دهد، شبکه رشد می‌کند و درنهایت هم تعداد سفرها بالا می‌رود و هم رانندگان بیشتری جذب می‌شوند.

از منظر حقوقی اما مشخص نیست که تخصیص سهمیه جداگانه بنزین بر اساس شغل چقدر می‌تواند با اصل برابری شهروندان در مقابل قانون سازگار باشد. ضمن اینکه از سویی دلیلی وجود ندارد که دولت چنین یارانه‌ای را به سمت عرضه در این بازار بدهد؛ به‌خصوص وقتی که دادن این سهمیه به معنای کاهش سهمیه افراد مصرف‌کننده در سمت تقاضا است. به بیان دیگر اگر قرار نبود به این رانندگان سهمیه‌ای اختصاص پیدا کند، سهمیه سرانه هر فرد ایرانی، شامل رانندگان همین تاکسی‌های اینترنتی، هر ماه ۱۰لیتر افزایش پیدا می‌کرد. از سوی دیگر از آنجا که یکی از مهم‌ترین کارکردهای کوتاه کردن دست دولت از بازار بنزین ایجاد انگیزه برای بهبود حمل‌ونقل عمومی است، یارانه دادن به حمل‌ونقل اینترنتی عملا نقض غرض و ناسازگار با ساختار انگیزشی این طرح است. یارانه به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی به مصرف (رانندگی) بیشتر پاداش می‌دهد نه لزوما به راننده‌ای که نیازمندتر است. به این ترتیب کارآیی تخصیص مخدوش می‌شود و این طرح به جای آنکه اثرات جانبی را کاهش دهد، باعث افزایش آن می‌شود.

مدنی‌زاده، جوشقانی و مرادی (۲۰۲۳) با استفاده از روش قیمت‌گذاری منحصر به فرد یکی از سکوهای تاکسی اینترنتی و اطلاعات بیش از ۱۰‌ میلیون درخواست خودرو، کشش قیمتی تقاضا برای تاکسی‌های آن را برای افق‌های یک‌ساعته و ۶ساعته به ترتیب ۰.۲۵- و ۰.۵۴- تخمین زدند. به بیان ساده، افزایش ۱۰درصدی کرایه، تقاضای سفر را در کوتاه‌مدت حدود ۲.۵درصد و در میان‌مدت حدود ۵.۴درصد کاهش می‌دهد؛ چراکه در افق‌های زمانی طولانی‌تر، مشتریان می‌توانند راحت‌تر روش‌های حمل‌ونقل جایگزین را انتخاب کنند.

همچنین بر اساس اعلام مدیرعامل یکی دیگر از سکوها، قیمت بنزین حدود ۱۵درصد از کل هزینه یک سفر را تشکیل می‌دهد. با فرض اینکه افزایش قیمت بنزین به‌طور کامل به کرایه منتقل شود (که در عمل به دلیل رقابت و ملاحظات اجتماعی همواره صادق نیست)، کشش تقاضا نسبت به قیمت بنزین در کوتاه‌مدت (یک‌ساعت) حدود ۳۸ هزارم درصد و در میان‌مدت (۶ ساعت) ۸۱هزارم درصد است. به بیان ساده، افزایش ۱۰۰درصدی قیمت بنزین (بنزین ۱۰ هزار تومانی) تقاضای سفر با تاکسی اینترنتی را در کوتاه‌مدت حدود ۳.۸ و در میان‌مدت حدود ۸.۱درصد کاهش می‌دهد. خوب است توجه داشته باشیم که در مورد تاکسی اینترنتی در عمل کشش میان‌مدت چندان اهمیتی ندارد؛ چراکه عموم مسافران این تاکسی‌ها برای سفر درون شهری در افق کوتاه‌مدت تصمیم می‌گیرند.

این تخمین البته فقط اثر سمت افزایش قیمت بنزین در سمت تقاضا (مسافران) را با فرض ثبات عرضه (رانندگان) نشان می‌دهد. اما افزایش قیمت بنزین سمت عرضه (رانندگان) را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و در بلندمدت، ممکن است رانندگان بیشتری از بازار خارج شوند. از این رو کشش کلی تقاضا نسبت به بنزین (با در نظر گرفتن هر دو اثر مستقیم و غیرمستقیم) تا حدودی بزرگ‌تر از ارقام فوق خواهد بود. این تخمین همچنین نسبت به کشش قیمتی بنزین در کل اقتصاد ایران (که حدود ۰.۴۵- برآورد شده) بسیار کوچک‌تر است و نشان می‌دهد که تقاضای سفر با تاکسی اینترنتی در ایران نسبت به قیمت بنزین به نسبت غیرحساس است؛ یعنی مسافران حتی با افزایش قابل‌توجه قیمت سوخت، همچنان از این خدمات استفاده خواهند کرد.

حمایت دولت از شرکت‌های نوآوری نه با دادن یارانه به نهاده‌های تولید بلکه با تسهیل‌گری فضای کسب‌وکار صورت می‌گیرد. اگر این شرکت‌ها در همه این سال‌ها در کنار نوآوری خود با استفاده از رانت انرژی ارزان برای گسترش خود استفاده کرده‌اند در موقعیت کنونی می‌توانند درآمد خود را از سایر خدمات خود کسب کنند و به جای آنکه دولت یارانه‌ای را که می‌تواند صرف بهبود حمل‌ونقل عمومی شود، به حمل‌ونقل فردی تخصیص دهد، تاکسی‌های اینترنتی در سبد خدمات درآمدزای خود (مثلا با کاهش کمیسیون) به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی خود یارانه متقاطع بدهند تا فشار بر آنها کاهش یابد. همچنین اگر نگرانی در مورد اعتراض‌های اجتماعی در این مورد وجود دارد، دست کم می‌توان به‌صورت پلکانی به سمت نقطه ایده‌آل حرکت کرد که در آن دولت هیچ‌گونه وظیفه‌ای برای دادن یارانه به تاکسی‌های اینترنتی ندارد. در هر حال اکنون که ناگزیر چاره‌ای جز تصمیم‌های سخت باقی نمانده است، دست کم باید کوشید تا حد امکان درست‌ترین تصمیم‌های ممکن گرفته شود.

  همچنین بخوانید سناریوهای حل ناترازی بنزین و نقد 5 کارشناس | اگر مجلس مخالف است، قانون را اصلاح کند | ریشه ناترازی را در خودروسازی جست‌وجو کنید ۳ طرح پیشنهادی دولت برای بنزین/ سقاب اصفهانی: هیچ شگفتانه ای برای مردم در بنزین ایجاد نخواهیم کرد / سهمیه بنزین به‌جای خودروها به مردم اختصاص داده می‌شود؟ بحرانِ بنزین پیچیده‌تر شد | سه سناریو برای مدیریت ناترازی انرژی | پیامدهای تناقض در تصمیم‌ گیری، از اجرا تا توقف فوری در کمتر از چند ساعت! سهمیهِ دوم بنزین آب رفت | یارانه‌ای که با قاچاق از مرز عبور می‌کند | آیا افزایش قیمت، راه‌حل نهایی است؟ | هزینه واقعی هر لیتر بنزین چقدر است؟







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
مرگ تلخ در آسمان‌خراش‌ها/ دست روی دست نگذارید تا کارگران قربانی شوند!
خبرگزاری ایلنا

مرگ تلخ در آسمان‌خراش‌ها/ دست روی دست نگذارید تا کارگران قربانی شوند!

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز است. در سایه فقدان نظارت، کارفرمایان با پول بیمه برای خود مصونیت می‌خرند و پس از هر سقوط مرگبار، بدون حتی یک ساعت بازداشت، از مسئولیت قسر درمی‌روند.
حریم‌خواری زیر ذره‌بین؛ وقتی ساخت‌وساز به خط قرمز پایتخت می‌رسد
خبرگزاری مهر

حریم‌خواری زیر ذره‌بین؛ وقتی ساخت‌وساز به خط قرمز پایتخت می‌رسد

بخشی از حریم تهران با رودخانه‌ها و مسیل‌ها گره خورده و هر ساخت‌وساز غیرمجاز در این محدوده می‌تواند تبعاتی فراتر از تغییر کاربری زمین داشته باشد.
فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور
خبرگزاری ایسنا

فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور

وقتی نظرات غیرکارشناسی به‌طور گسترده منتشر می‌شود و گاه تصمیم‌گیران نیز از این فضا تأثیر می‌گیرند، مردم دیگر به هیچ نظر یا تحلیل به‌راحتی اعتماد نمی‌کنند.
وقتی جدایی پایان خشونت نیست؛ روایت قتل‌هایی که با غیرت توجیه می‌شوند
خبرگزاری ایسنا

وقتی جدایی پایان خشونت نیست؛ روایت قتل‌هایی که با غیرت توجیه می‌شوند

صبح شنبه اول شهریورماه ۱۴۰۵ در حالی که می‌خواست سوار خودروی شخصی‌اش شود همسر سابقش به او حمله کرد؛ حمله‌ای که با ضربات چاقو پایان یافت و زندگی زن جوان در چند لحظه برای همیشه خاموش شد. مرد مهاجم پس از قتل از محل گریخت و تا زمان انتشار این گزارش، هنوز بازداشت نشده است.
جزئیات تحریم‌های جدید دانشگاهی علیه ایران؛ سرنوشت نامعلوم آزمون‌های تافل و GRE
سایت تجارت نیوز

جزئیات تحریم‌های جدید دانشگاهی علیه ایران؛ سرنوشت نامعلوم آزمون‌های تافل و GRE

وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوزی را که تبادل دانشجو، اعطای بورسیه و برگزاری برخی آزمون‌های دانشگاهی و حرفه‌ای میان ایران و آمریکا را مجاز می‌کرد، به‌طور نامحدود لغو کرد؛ این تصمیم سرنوشت آزمون‌هایی مانند تافل و GRE در ایران را با ابهام مواجه کرده است.
    
زنان از اقتصاد گیگ هند جا ماندند
خبرگزاری ایسنا

زنان از اقتصاد گیگ هند جا ماندند

اقتصاد گیگ هند که شامل خدماتی مانند تحویل غذا در ۱۰ دقیقه و اپلیکیشن‌های درخواست خودرو می‌شود، در حال ایجاد میلیون‌ها شغل است، اما زنان تا حد زیادی از این بازار کار دور مانده‌اند.
         
خبرگزاری ایرنا

مرگ مغموم ماهیان «کتی»

غوغای خاک در البرز با خشکیدگی تالاب صالحیه؛ گام هایی در مسیر احیا
خبرگزاری ایرنا

غوغای خاک در البرز با خشکیدگی تالاب صالحیه؛ گام هایی در مسیر احیا

کرج - ایرنا - تالاب «صالحیه» به عنوان تنها تالاب استان البرز این روزها زیر تازیانه تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و دست‌اندازی‌های انسانی به یکی از کانونهای اصلی تولید گرد و غبار تبدیل شده است؛ چالشی زیست‌محیطی که آسمان استان‌های البرز، قزوین و حتی تهران را تحت تاثیر قرار داده و عزم ملی را برای مهار …
سایت خبرفوری

آتش سوزی بیمارستانی در پاکستان جان ۱۵ نوزاد را گرفت

چرا برخی رانندگان هویت ماشین را پنهان می‌کنند؟
سایت عصرایران

چرا برخی رانندگان هویت ماشین را پنهان می‌کنند؟

محمدباقر قربان‌زاده، قاضی سابق دیوان عالی کشور، در همین راستا می‌گوید: معمولا هدف اصلی با کاهش قابلیت شناسایی ماشین یا راننده ماشین انجام می‌شود. با این حال...
فرسایش خاموش زیر سایه انکار تحریم - همدلی
روزنامه همدلی

فرسایش خاموش زیر سایه انکار تحریم - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار در شرایطی که سیاست‌گذار پولی در تهران از آرامش بازارها و نبود ظرفیت برای تحریم‌های تازه سخن می‌گوید، واشنگتن از یک کارزار سنگین مالی جدید برای مسدودسازی شریان‌های ارزی رونمایی کرده است. تعارض میان خوش‌بینی مفرط داخلی و هشدارهای فزاینده بین‌المللی، این پرسش بنیادین را در برابر فعالان …
پایان ابرچالش زباله در چهار شهرستان مازندران
سایت ایران آنلاین

پایان ابرچالش زباله در چهار شهرستان مازندران

مازندران سال‌هاست با یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی کشور یعنی مدیریت پسماند و انباشت زباله دست ‌و پنجه نرم می‌کند؛ چالشی که به دلیل افزایش تولید پسماند، محدودیت ظرفیت دفن، مشکلات زیست‌محیطی ناشی از شیرابه و حساسیت‌های اکولوژیک شمال کشور، به یکی از مطالبات جدی مردم و مدیریت اجرایی استان تبدیل …
روزنامه هفت صبح

آخرین جمله سهیل: کاوه و پریسا من را پرت کردند

روزنامه هفت صبح

قاب امروز | وضعیت اسفبار آبادان شهر اولین‌ها

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جزئیات دستگیری پزشک اینستاگرامی | از ویتامین‌تراپی تا بیهوشی، فیلم خصوصی و سرقت از قربانیان

سرمقاله شرق/ حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت | آخرین خبر

شرق/ «حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم کامبیز نوروزی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: بحران‌های متعدد گریبان کشور را گرفته و سایه شوم جنگ و آثار آن که از پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل بر کشور افتاده، به تشدید بحران‌ها انجامیده است. بنزین، برق و آب
سرمقاله جمهوری اسلامی/ مردم و حل مشکل بنزین | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مردم و حل مشکل بنزین | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «مردم و حل مشکل بنزین» عنوان یادداشت روز در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: جنگ‌های سه‌گانه‌ای که در دوران نظام جمهوری اسلامی بر ایران تحمیل شدند، این تجربه مهم را برجای گذاشتند که با حضور مردم در صحنه و مشارکت آنها به راحتی می‌توان هر مشکلی را حل کرد. ا
         
سرمقاله دنیای اقتصاد/ الگوی توسعه آتی کشور | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله دنیای اقتصاد/ الگوی توسعه آتی کشور | آخرین خبر

دنیای اقتصاد/ «الگوی توسعه آتی کشور» عنوان یادداشت روز در روزنامه دنیای اقتصاد به قلم محمدمهدی بهکیش است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: امید آن است که در آینده‌ای نه چندان دور جنگ تمام شود و تحریم‌ها رفع شوند. در آن زمان متخصصان اقتصاد و اداره جامعه با یکی از مهم‌ترین پرسش‌های اقتصاد ایران موا
حقوق شهروندی؛ از یک عنوان حقوقی تا یک مطالبه روزمره
روزنامه عصر اقتصاد

حقوق شهروندی؛ از یک عنوان حقوقی تا یک مطالبه روزمره

حقوق شهروندی زمانی معنا پیدا می‌کند که از متن قوانین و آیین‌نامه‌ها به زندگی روزمره مردم راه پیدا کند. شهروند فقط مخاطب تصمیم‌های اداری نیست؛ او صاحب حق است و دستگاه‌های عمومی در برابر حقوق او مسئولیت دارند. یکی از مهم‌ترین جلوه‌های حقوق شهروندی، حق برخورداری از خدمات عمومی مناسب و عادلانه است. دسترسی …
همچنان پول در ثبت‌نام حرف اول را می‌زند
سایت جوان آنلاین

همچنان پول در ثبت‌نام حرف اول را می‌زند

آموزش‌و‌پرورش بار‌ها و بار‌ها تأکید کرده‌است ثبت‌نام در مدارس نباید مشروط به دریافت وجه باشد، ولی مدارس به آن توجهی نمی‌کنند
وقتی آب به سلاح جنگ تبدیل می‌شود؛ کجاها در سال ۲۰۲۶ بیشترین خطر درگیری‌های مرتبط با آب را دارند؟
سایت خبرآنلاین

وقتی آب به سلاح جنگ تبدیل می‌شود؛ کجاها در سال ۲۰۲۶ بیشترین خطر درگیری‌های مرتبط با آب را دارند؟

الجزیره در گزارشی با اشاره به افزایش نزدیک به چهاربرابری درگیری‌های مرتبط با آب از سال ۲۰۲۰، هشدار داده است که حملات به زیرساخت‌های آبی و اختلاف بر سر دسترسی به منابع آب، در مناطق جنگ‌زده به یکی از تهدیدهای فزاینده امنیتی و انسانی تبدیل شده است؛ از غزه و سودان گرفته تا ایران، کشورهای خلیج فارس و اوکراین.
سایت عصرایران

مرگ دلخراش دو دختر موتورسوار زیر چرخ‌های نیسان در یزد

کدام مردم؟
روزنامه شرق

کدام مردم؟

دکتر‌ اصغر ایزدی‌جیران‌‌، مردم‌پژوه است و این بار همراه همسر و فرزندانش به سیستان‌و‌بلوچستان رفته است‌. از سرمای آذربایجان به گرمای بالای ۴۵ درجه سیستان رفته‌اند؛ گرمایی که شاید باورتان نشود اما فقط ۱۰ دقیقه ماندن در زیر آن، شما را عصبی می‌کند و ‌مثل بستنی در حال آب‌شدن ‌خواهید بود. او ما را در برابر …
ماجرای ورود متانول به بنزین و تأثیرش بر کیفیت سوخت و آسیب به خودروها
سایت اقتصاد ۲۴

ماجرای ورود متانول به بنزین و تأثیرش بر کیفیت سوخت و آسیب به خودروها

ورود متانول به ترکیب بنزین و احتمال اثرگذاری آن بر کیفیت سوخت و آلودگی هوا، به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده است اما شرکت پالایش و پخش آن را در چارچوب استاندارد می‌داند و محیط زیست اثر مستقیم آن بر آلودگی هوا را کم ارزیابی می‌کند.
اجرای چراغ خاموش یک سناریوی بنزینی در تهران
سایت برترینها

اجرای چراغ خاموش یک سناریوی بنزینی در تهران

اگر صف‌های بیرون پمپ‌بنزین‌های تهران، بیشتر از آنکه ناشی از کمبود واقعی بنزین باشند، محصول عدم‌قطعیت درباره تصمیمی هستند که خودِ دولت هم «قطعی» خوانده، این پرسش مطرح می‌شود که آیا دولتی که از اعلام یک عدد مشخص بیش از خودِ صف‌هایی که سکوتش ایجاد کرده می‌ترسد، اساسا می‌تواند این الگو را بشکند؟
    
تایپ می‌کند...؛ وعده  پاسخ
روزنامه شرق

تایپ می‌کند...؛ وعده پاسخ

جودی‌ ابوت که برای بابالنگ‌دراز نامه می‌نوشت، انتظار دریافت پاسخ نداشت. کسی به او وعده پاسخ نداده بود. قرار این بود او بنویسد و مردی که هزینه تحصیل او را می‌داد، فقط نامه‌ها را بخواند. اما همان نامه‌های یک‌سویه، جهان جودی را ساختند. نوشته‌هایی از کلاس و کتاب، دوستی و عشق و حتی ترس و غم.
خروجی مؤثر کمپ‌های ترک اعتیاد ۵ تا ۱۰ درصد است؟
خبرگزاری ایلنا

خروجی مؤثر کمپ‌های ترک اعتیاد ۵ تا ۱۰ درصد است؟

مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، درمانگر و پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: بسیاری از تحقیقات، نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان، نشان می‌دهند که نرخ پاکی ۲۰ درصد در یک بازه یک‌ساله، رقم بالایی محسوب می‌شود. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت از هر ۱۰۰ نفری که وارد مراکز درمانی می‌شوند، همه بتوانند …
    
شوک پاییزی به سلف دانشگاه‌ها
روزنامه شرق

شوک پاییزی به سلف دانشگاه‌ها

تغذیه دانشجویان از مشکلات دائمی دانشگاه‌هاست؛ ظرف‌های فلزی چیده‌شده در یک صف طولانی به نشانه اعتراض به کیفیت غذا، تصویری تکراری‌ است که در هر سال تحصیلی نسخه‌های جدیدی از آن بازسازی می‌شود. اما مسئله فقط کیفیت نیست، در دهه‌های اخیر با افزایش مکرر قیمت غذای دانشجویی، سیاست‌های سلیقه‌ای مدیران دانشگاهی …
چرا دانشگاه دیگر نردبان «صعود اجتماعی» طبقه متوسط نیست؟
روزنامه آرمان امروز

چرا دانشگاه دیگر نردبان «صعود اجتماعی» طبقه متوسط نیست؟

«آرمان امروز از پدیده اجتماعی در کنکور » گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- رها معیری: تا همین چند دهه پیش، دانشگاه در ذهن بسیاری از خانواده‌های ایرانی فقط محل کسب مدرک نبود؛ «نردبان صعود اجتماعی» بود. خانواده‌ای که سرمایه اقتصادی چندانی نداشت، می‌توانست امید داشته باشد فرزندش با درس خواندن، قبولی در یک دانشگاه …
نگاهی به رأی جدید دیوان عدالت اداری/ امسال «مزایای رفاهی کارگران» مشمول مالیات است؟
خبرگزاری ایلنا

نگاهی به رأی جدید دیوان عدالت اداری/ امسال «مزایای رفاهی کارگران» مشمول مالیات است؟

یک کارشناس حقوق و روابط کار، با تشریح ابعاد حقوقی دادنامه اخیر دیوان عدالت اداری، تاکید کرد معافیت مالیاتی مزایای رفاهی کارگران شامل سال جاری نمی‌شود.
از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند
سایت تابناک

از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
روزنامه هفت صبح

راز سر به مهر قتل کارمند بانک در یوسف‌آباد

سایت فرارو

ویدئوی خروج هواپیما از باند فرودگاه مشهد

علیه پیادگان و پیاده‌روها
سایت عصرایران

علیه پیادگان و پیاده‌روها

آنچه اکنون می‌بینم تخریب پیاده‌راه‌ها و تحقیر پیاده‌هاست. از هر راهی که ممکن است حریم و حرمت پیاده‌ها را می‌شکنند. شهر بَرده‌‌ی سواری‌ها و به کام سواره‌هاست‌...
نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»
سایت عصرایران

نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»

برای نسل‌های قدیم، بسیاری از تعارف‌ها و عبارات احترام‌آمیز بخشی از قواعد زندگی روزمره بود: «قربان شما»، «اختیار دارید»، «بفرمایید»، «زحمت کشیدید» و ده‌ها عبا...
بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند
روزنامه هفت صبح

بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند

مسئولان محیط زیست می‌گویند اسب‌ها سال‌ها در بوجاق حضور داشته‌اند و به بخشی از اکوسیستم تبدیل شده‌اند
‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی
روزنامه هفت صبح

‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی

واگذاری پروژه آبشار آهکی به مجری غیربومی با اصول اولیه طرح مشارکتی مغایرت دارد
سایت رکنا

دست گروگان در صندوق عقب از جای چراغ بیرون بود/ پلیس راه در جاده ارومیه این صحنه را دید + جزییان رهایی گروگان در ماجرایی …

ترس و سردرگمی  روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی
روزنامه هفت صبح

ترس و سردرگمی روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی

هزاران شهروند حقشان را از دست می‌دهند، چون از دادگاه می‌ترسند و زبان قانون را نمی‌دانند
فروشندگان متخلف پاسخگو  شوند
روزنامه هفت صبح

فروشندگان متخلف پاسخگو شوند

رشد پلتفرم‌های فروش اینترنتی، ضرورت ساماندهی و نظارت مستمر بر کسب‌وکارهای مجازی را افزایش داده است
کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه
سایت اقتصاد ۲۴

کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه

یک جامعه‌شناس معتقد است فقر می‌تواند بسیار پیش از رسیدن دانش‌آموز به مرحله کنکور، فرصت‌های آموزشی او را محدود کند و تفاوت‌های اقتصادی خانواده‌ها را به نتایج متفاوت در پذیرش دانشگاه تبدیل کند.
فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان
سایت رویداد‌ ۲۴

فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان

این بن‌بست اداری و عدم صدور گواهینامه، مانع رفت‌وآمد روزمره زنان در سطح شهر‌ها نشده است، اما زنان موتورسوار را با مسائل حقوقی و مالی مواجه کرده است چراکه در صورت وقوع حادثه، از پوشش بیمه محروم هستند.
سایت عصرایران

تصاویر دیده نشده از حمله به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جنگ 40 روزه

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان
سایت روزنامه سازندگی

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان

فرزانه ترکان، متخصص پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی در گفت‌وگو با «سازندگی» مطرح کرد:
سایت فرارو

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ «این است درد ما و فرق ما»

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!
سایت فرارو

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!

افتتاح کافه VIP بابک زنجانی، فراتر از یک رویداد تجاری، یک دهن‌کجی آشکار به مردم خسته‌ای است که تاوان تحریم و تورم را می‌دهند.
خبرگزاری مهر

برای املاک دارای سند سبز حتی قولنامه هم امضا نکنید!

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!
سایت آفتاب نیوز

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!

هزینۀ سنگین ترمیم دندان، پوشش محدود بیمه و ظرفیت ناکافی درمانگاه‌های تأمین اجتماعی، بسیاری از بیمه‌شدگان کم‌درآمد را به انتخابی تلخ میان پرداخت هزینه‌های سنگ...
تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت
سایت دیدبان ایران

تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت

شرکت فردی به جای داوطلب در کنکور، فقط یک تقلب ساده نیست؛ قانونی که می‌تواند این میانبر را به جریمه، محرومیت و حتی پرونده قضایی تبدیل کند.
    
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صداوسیما در آغوش گرفتن پدر و فرزند را هم سانسور کرد

سایت عصرایران

آتش‌سوزی در ساختمان مسکونی ۷ طبقه در مشهد/ ۴ کودک در طبقات بالا محبوس شدند

سایت تابناک

سارق 60ساله گوشی 130میلیونی را 150هزار تومان فروخت!

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی
خبرگزاری ایسنا

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی

ازدواج فقط تصمیم دو نفر برای کنار هم قرار گرفتن نیست، آینه‌ای است که بسیاری از واقعیت‌های فردی و اجتماعی را در خود بازتاب می‌دهد. وقتی جوانی در برابر ازدواج مکث می‌کند، گاهی پشت این تردید، تنها یک دلیل وجود ندارد، مجموعه‌ای از ترس‌ها، تجربه‌ها، توقعات، فشارهای اقتصادی و تصویری که جامعه از زندگی موفق …
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
سایت نورنیوز

چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟

تفاوت‌های رفتاری کودکان فرزندخوانده با فرزندان زیستی، ریشه در «پیشینه تجربه امن» آن‌ها دارد. به گفته کارشناسان، استرس در این کودکان نه یک اختلال، بلکه واکنشی از سوی سیستم عصبی برای بقاست که در محیطی ناامن شکل گرفته است.
گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت
سایت آفتاب نیوز

گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت

پس از دهه‌ها تلاش برای نجات گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض، تولد گوساله‌های این گونه در طبیعت خوزستان و آغاز برنامه بازمعرفی آن در زاگرس، نشانه‌هایی امیدبخش ا...
وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است
خبرگزاری ایرنا

وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است

تهران - ایرنا - طبیعت هر روز خدماتی به انسان ارائه می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها در محاسبات اقتصادی دیده نمی‌شوند، از تصفیه آب و کنترل سیلاب گرفته تا جذب کربن، تولید غذا، گرده‌افشانی و حفظ تنوع زیستی. ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی تلاش می‌کند ارزش این خدمات نامرئی را به زبان اعداد و اقتصاد ترجمه …
خبرگزاری ایرنا

هشدار پلیس فتا به مردم؛ مراقب کلاهبرداری با جعل صدای آشنایان باشید

پای یک شبکه در میان است
سایت هم میهن

پای یک شبکه در میان است

این کانال‌ها در قالب یک شبکه با نامی مشخص فعالیت می‌کنند و کانال‌های اصلی آن از تصاویر خصوصی دختران جوان و نوجوان به عنوان قلاب استفاده می‌کند؛ تصاویری که افراد عادی بدون اجازه می‌توانند برای ادمین ارسال کنند تا بدون پرداخت یا دریافت پول حداقل در شش کانال دیگر با همین هدف منتشر شود.
سایت هم میهن

تجربهٔ تلخ و شکست‌خورده!

خبرگزاری ایرنا

30هزار درخت در چیتگر چرا بریده شدند؟