قیمت طلا امروز




 نشست شورای اقتصاد

 سایت ایران آنلاین / ۲۹ ساعت قبل

مرکز پژوهش‌های مجلس: هدف اصلی جنگ ناراضی کردن مردم است

رییس مرکز پژوهش های مجلس، در نشست بررسی چالش های سیاست پولی، تورم را ابزار اصلی دشمن برای نارضایتی اجتماعی دانست و تأکید کرد: همان طور که رزمندگان از مرزها دفاع می کنند، کارشناسان و مسئولان نیز موظفند با اتخاذ تدابیر ویژه، در میدان اقتصاد از معیشت مردم در برابر تکانه های تورمی دفاع کنند.
 مرکز پژوهش‌های مجلس: هدف اصلی جنگ ناراضی کردن مردم است
ایران آنلاین:

  به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، بیست و هشتمین نشست استماع نخبگانی در راستای طرح سیمرغ رمضان-پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته با موضوع چالش های سیاست پولی و مهارم تورم در شرایط فعلی نه جنگ و نه صلح با حضور بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سید علی روحانی، عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر، حسین درودیان، اقتصاددان، کامران ندری، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، مهدی نوری، استاد دانشگاه تهران، حسین توکلیان، استاد دانشگاه علامه طباطبایی(ره) و جمعی از صاحب نظران و نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد برگزار شد.

 

بابک نگاهداری، در این نشست با تصریح بر این نکته که تورم از اصلی ترین موضوعاتی است که کشور با آن درگیر است، گفت: باتوجه به جنگ اقتصادی که آمریکا علیه ایران راه انداخته است، نیاز داریم برای این شرایط تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کنیم.

  هدف اصلی جنگ اقتصادی ایجاد تورم در کشور و ناراضی کردن مردم است 

 

وی ادامه داد: هدف اصلی این جنگ اقتصادی ایجاد تورم در کشور و ناراضی کردن مردم است. بنابراین امروز در کنار آن رزمنده ای که پای لانچر از کشور دفاع می کند اقتصاددانان و کارشناسان و مسئولان کشور هم باید پای لانچر اقتصاد کشور محکم بایستند و از معیشت مردم دفاع کنند.

 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، افزود: تورم در ایران دارای ریشه های طولانی مدتی است که قطعا حل آن در کوتاه مدت و میان مدت به صورت کامل میسر نیست با این حال و باتوجه به جنگ اقتصادی دشمن ما باید تلاش کنیم با راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت تورم را مهار کرده و در صورت توان تا حد ممکن کاهش دهیم.

 

وی با بیان اینکه هدف باید مدیریت تکانه های اقتصادی و کاهش اثرات این تکانه ها بر زندگی مردم باشد، تاکید کرد: در این میان باید برای ریشه های بلند مدت تورم مانند کاهش سرمایه گذاری، کسری بودجه دولت و عوامل دیگر، تدبیر کنیم.

 

نگاهداری در ادامه عنوان کرد: در مرکز پژوهش‌های مجلس به دنبال تدوین یک نقشه راه برای جنگ اقتصادی هستیم که بخش مهمی از این نقشه راه به مسئله تورم پرداخته می شود.

  حکمرانی در شرایط تنش را در پیش بگیریم

 

وی در ادامه سخنان خود به یک آسیب مهم اشاره کرد و گفت: برخی مدیران کشور منتظر هستند تا جنگ تمام شود و کشور به شرایط عادی برگردد تا مدیریت خود را اعمال کنند، این در حالی است که بر اساس پیش بینی اکثر استراتژیت ها، دنیا به سمت تنش در حال حرکت است و ما نباید انتظار روزهای قبل از جنگ را داشته باشیم بنابراین باید به سمت حکمرانی در شرایط تنش حرکت کنیم.

  برخی افراد با دانش اندک و اعتماد به نفس بالا در قله حماقت ایستاده اند 

 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، در ادامه به آفت دوم اشاره کرد و آن را قله حماقت نامید، وی در توضیح این عنوان گفت: برخی افراد با دانش اندک و اعتماد به نفس بالا در قله حماقت ایستاده اند که با اندک دانش فکر می کنند همه چیز را می فهمند و تریبون ها را هم در دست دارند و ذهن مردم را به هم می ریزند.

  اقتصاد نباید دست مایه دعواهای سیاسی و جناحی شود

 

وی مسئله بعدی را سیاست زدگی امر اقتصاد دانست و گفت: مسائل اقتصادی را نباید دست مایه دعواهای سیاسی و جناحی کرد و مقابل جنگ اقتصادی باید با وحدت و در کنار هم بایستیم و برای منافع ملی فکر کنیم و چاره اندیشی کنیم.

  اقدامات اقتصادی پیوست اجتماعی و رسانه ای داشته باشد

 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، در پایان بر لزوم توجه به تهیه و تدوین پیوست های اجتماعی و رسانه ای تصمیمات مهم تاکید کرد و یادآور شد: در برخی مواقع تصمیم گیران اقتصادی فقط به حساب و کتاب اقتصادی توجه می کنند و از مبحث عدالت و رفتار مردم غفلت می کنند. در این شرایط این غفلت می تواند رفتارهای غیر قابل پیش بینی و شوک آور از سوی جامعه بروز پیدا کند. 

  تبلیغات گسترده در مورد طلا و رمزارزها، حکمرانی پول ملی را با مشکل مواجه کرده است

 

محمدسعید شادکار، هم در این نشست با تاکید بر این نکته که ساختار سیاست پولی در اقتصاد ایران با مشکل مواجه شده است، گفت:  تبلیغات بسیار گسترده در مورد طلا و رمزارزها، حکمرانی پول ملی را با مشکل مواجه کرده است. 

 

وی افزود: همچنین نظام پرداخت خرد روزمره مشکل دارد و اگر اتفاقات مشابه با هک سامانه های بانکی رخ دهد مردم با معضل مواجه می شوند.

 

شادکار در ادامه به راهکارهای مدنظر خود اشاره کرد و گفت: آماده شدن برای شرایط جنگی نظیر افزایش تعرفه محصولات غیر ضروری وارداتی، استفاده از تجربیات و ظرفیت ها برای مدیریت شرایط جنگی و راهکاری خاص در مورد پرداخت های فرامرزی باید مدنظر باشد.

  توقف رشد نقدینگی بعید به نظر می رسد 

 

کامران ندری، هم در این نشست به نگرانی ایران در مورد تورم به علت ادامه محاصره دریایی، سخت شدن شرایط انتقال ارز در امارات و مواردی از این دست اشاره کرد و گفت: وضعیت کسری بودجه دولت در مورد تورم خیلی مهم است که احتمالاً در شرایط فعلی افزایش یافته است. توقف رشد نقدینگی و محدود شدن به ارقام فعلی هم بعید به نظر می رسد.

  شوک‌های نگران کننده سمت عرضه اقتصاد

 

وی افزود: همچنین شوک های سمت عرضه از محل واردات کالاهای اساسی و واسطه ای در حال حاضر در اقتصاد وجود دارد و شوک اصلاح قیمت حامل های انرژی نیز با احتمال زیاد به آن اضافه می شود.

  انتظارات تورمی هم در شرایط فعلی خیلی بالاست 

 

ندری در ادامه تصریح کرد: انتظارات تورمی هم در شرایط فعلی خیلی بالاست که باعث شده است کارکرد ریال به پایین ترین سطح خود برسد. به طور دقیقتر، کارکردهای واحد شمارش و ذخیره ارزش ریال بسیار تضعیف شده است و برخی مبادلات و معاملات با ارزهای دلار و یورو در حال انجام است. 

 

این استاد دانشگاه هم در مورد راهکارهای مدنظر خود، عنوان کرد:  توجه کافی به لنگر انتظارات تورمی و مدیریت آن و استفاده از ابزار نرخ بهره توسط بانک مرکزی به همراه ادامه سیاست کنترل مقداری ترازنامه شبکه بانکی باید مورد توجه باشد. به طور کلی نرخ بهره مشخصی در اذهان آحاد اقتصادی وجود ندارد که لازم است در این زمینه و همچنین در زمینه شفاف شدن آمار متغیرهای پولی اقدامات لازم صورت گیرد. 

  اولویت اصلی جلوگیری کارکرد صحیح اقتصاد باشد 

 

مهدی نوری، هم در این نشست عنوان کرد: در شرایط فعلی با توجه به نااطمینانی های ایجاد شده، اولویت اصلی باید جلوگیری از ایجاد مشکل برای اقتصاد و کارکرد صحیح آن باشد و کنترل تورم در اولویت نیست. پیش بینی های موجود از نرخ تورم در شرایط فعلی بدبینانه است و بالاتر از آن چیزی است که رخ خواهد داد. تورم به علت ناترازی های مختلف در اقتصاد رخ داده است که تا یکی دو سال آینده نمی توان انتظار کاهش تورم و مهار آن را داشت. 

 

وی تاکید کرد: بخش های آسیب دیده و حمایتی حتماً باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرند. همچنین راهکارهای لازم برای مدیریت و حل کسری بودجه دولت مورد توجه قرار گیرد که یکی از کارها انتشار اوراق مالی است.

  سیاست کنترل ترازنامه باید ادامه پیدا کند

 

این استاد دانشگاه، با بیان اینکه سیاست کنترل ترازنامه باید ادامه پیدا کند، گفت: در شرایط فعلی نباید از ابزار نرخ سود برای مهار تورم استفاده کرد. مدیریت انتظارات تورمی حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد و همچنین لازم است هماهنگی بین سیاست پولی و سیاست مالی انجام گیرد.

  هدف و اولویت باید کنترل تورم و نه کاهش آن باشد

 

حسین توکلیان، استاد دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، هم در این نشست عنوان کرد: اقتصاد ایران مثل مریضی است که چند بیماری دارد و چندین پزشک هم آماده درمان آن هستند اما مشکل این است که مریض برای مداوا به پزشکان مراجعه نمی کند. 

  برخی افزایش قیمتها را مهندسی کرده و از آن درآمدزایی می کنند 

 

وی با بیان اینکه راهکارها در اقتصاد ایران مشخص است اما به این راهکارها توجهی نمی شود، یادآور شد: چون برای مدت طولانی تورم داشته ایم عده ای از مردم از محل تورم درآمدشان را کسب می کنند، زمان بندی افزایش قیمتها را مهندسی کرده و از آن درآمدزایی می کنند و لذا کنترل تورم بسیار دشوار شده است. اصرار به کاهش شدید تورم همانند دوره برجام اتفاقاً صدمات زیادی به اقتصاد ایران وارد می کند در حالی که تورم لختی دارد و امکان کاهش آن دشوار است. بنابراین هدف و اولویت باید کنترل تورم و نه کاهش آن باشد.

  متغیرهای پولی نشانگر وضعیت خوبی از اقتصادی کشور نیست 

 

وی با بیان اینکه مهم ترین مشکل ما در شرایط فعلی عوامل سمت عرضه است، عنوان کرد: مهم ترین مشکل ورود و خروج کالاها از گمرک است که با مشکل مواجه شده است. مساله و مشکل ارزآوری نیز خیلی جدی است. اگر به نقدینگی حقیقی نگاه کنیم، بانک مرکزی انقباضی عمل کرده است. متغیرهای پولی نشانگر وضعیت خوبی از اقتصادی کشور نیست.

 

این اقتصاد دانان در ادامه به راهکارهای خود پرداخت و گفت: اولویت اصلی الان باید تسهیل واردات کالاها باشد چرا که کالاهای واسطه ای و نهاده های تولید سهم بالایی از واردات را دارند. بین آزادسازی و افزایش نرخ های سود باید تفکیک قائل شد. در حال حاضر نباید نرخ ها را افزایش داد حال آنکه می توان آزادسازی را انجام داد.

  باید سمت تقاضا در اقتصاد را مدیریت کنیم

 

 حسین درودیان هم در این نشست، عنوان کرد: تورم جمع بندی شرایط اقتصاد ایران است و تا حدودی برونزاست. رابطه بلندمدت نقدینگی و تورم فعلاً برای شرایط اقتصاد ایران کار نمی کند. سیاست های انبساطی سمت تقاضا نتیجه بخش نخواهد بود.

 

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ تغییر پارادایم تورمی رخ داده است، گفت:  به نظر می رسد دلیل آن این است که هم در واقع و هم در اذهان عموم آحاد اقتصادی هیچگونه امیدی به موقتی بودن محدودیتهای تحریمی وجود ندارد. از کانال کسری بودجه نیز فشار بر متغیرهای پولی به طور خاص بر ترازنامه شبکه بانکی رخ داده است. عامل دیگر هم انتظارات تورمی است که در شرایط فعلی تشدید پیدا کرده است.

 

درودیان با بیان اینکه در این شرایط ابزاهای مرسوم سیاستی عمل نمی کنند، توضیح داد: در عوض سیاستهای اثرگذار مثل کاهش ۲۰ درصدی مصرف گاز خانگی در زمستان یا اینکه بخش کشاورزی را برای تولید و بهره وری بالاتر تقویت کنیم، یا اینکه بافتهای فرسوده اطراف شهرها را توسعه بدهیم، اینها کارهایی هستند که مستقیماً تولید را تحت تاثیر قرار داده و انجام آنها شدنی است.

 

 سیدعلی روحانی، هم در این نشست عنوان کرد: افزایش مجموع ذخایر خارجی و سایر اقلام در رشد نقدینگی خیلی مهم نیست چرا که اثرات نرخ تسعیر پایان سال ۱۴۰۴ هنوز در آمارها بیان نشده است.

 

وی با بیان اینکه جرایم سیاست کنترل مقداری ترازنامه بازدارنده نیست و این باید اصلاح گردد، یادآور شد: سیاست اصلاح نرخ اوراق مناسب بود که همه دستگاه ها با آن هم نظر شدند. این می تواند بخشی از فشار کسری بودجه به ترازنامه بانک مرکزی را بگیرد.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در مورد مالیات انحراف از ارقام بودجه نخواهیم داشت، عنوان کرد: در مجموع در مورد کسری بودجه امسال مساله خیلی جدی نیست. اما انتظارات تورمی و نرخ ارز دو مساله جدی هستند.

  کاهش تورم در شرایط فعلی در اولویت قرار ندارد 

 

وی ادامه داد: در آینده یکسری شوکهای دیگری هم خواهیم داشت که یکی از آنها احتمالاً اصلاح قیمت حاملهای انرژی است. به طور مشابه هدف تورمی در شرایط فعلی باید کنترل تورم و تقویت تولید و سرمایه گذاری باشد. کاهش تورم در شرایط فعلی در اولویت قرار ندارد.

 

روحانی گفت: سیاست کنترل ترازنامه مناسب است اما باید با اصلاحاتی ادامه پیدا کند. همچنین بازار بین بانکی باید اصلاح شود. چند سال است به سقف کریدور چسبیده ایم و این دیگر کریدور نیست.

  مراقب شوک های جمعی در اقتصاد باشیم

 

محمد حسین رحمتی، هم در این نشست عنوان کرد: الان تکانه تحریم نداریم بلکه تکانه جنگ داریم. تکانه جنگی از جنس شوک به روند بلندمدت است و با شوک های شخصی و بخشی متفاوت است. اولین دلالت این شرایط این است که شوک های شخصی و بخشی می توانند تبدیل به شوک های جمعی و کلی شوند. 

 

وی افزود: در این شرایط شوکهای قیمتی سمت عرضه تبدیل به شوک‌های عمومی در اقتصاد می شود. ساختار و مکانیزم ابرتورم نیز علی رغم آنکه قابل پیش بینی نیست اما سازکاری این چنین دارد که شوک بخشی تبدیل به شوک جمعی می شود. این شرایط موقعی رخ می دهد که متغیر لنگر انتظارات تورمی که یک متغیر جمعی است از بین برود و متغیر لنگر انتظارات تورمی متغیری بخشی و شخصی شود. اعداد فعلی تورم به صورت مکانیکی قابل پیش بینی بود و هیچ نگرانی دارد اما در مورد آینده باید کاملاً نگران باشیم.

 

این استاد دانشگاه در توضیح راهکارها تصریح کرد: بانک مرکزی باید ابزار مداخله داشته باشد و در شرایط مناسب مداخله موثر و سریع داشته باشد. بازار طلا به دلار را باید ایجاد کنیم. پیگیری جدی برای فروش نفت و دریافت درآمدهای ارزی آن داشته باشیم.

 

شایان ذکر است طرح سیمرغ رمضان-پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته، در راستای ماموریت ریاست محترم قوه مقننه به مرکز پژوهش‌های مجلس، به منظور دریافت ایده‌های نخبگانی در خصوص مسائل جنگ و پساجنگ و راهکارهای رفع آنها طراحی و سامانه‌ای برای این موضوع به آدرس SIMORGH.MAJLES.IR راه‌اندازی شده است.

انتهای پیام/







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سنجش و کنکور در خدمت مؤسسات پولی-آموزشی/ حرکت آهسته و پیوسته علیه مدرسه
سایت تابناک

سنجش و کنکور در خدمت مؤسسات پولی-آموزشی/ حرکت آهسته و پیوسته علیه مدرسه

آیا افزایش مصنوعی پیچیدگی سوالات کنکور، پاسخی به نیاز‌های واقعی سنجش است یا بازتابی از ناهماهنگی میان سیاست‌گذاری آموزشی و زیست‌جهان دانش‌آموزان؟
مدرسه‌ای به اندازه یک محله
روزنامه هفت صبح

مدرسه‌ای به اندازه یک محله

مدرسه‌های جدید قرار است علاوه بر آموزش بخشی از نیازهای فرهنگی، ورزشی و مهارتی محله‌ها را پاسخ دهند
سایت اعتماد آنلاین

کشف جسد دو مرد که با شلیک گلوله کشته شدند

حق با کیست/ «پروندۀ پژمان جمشیدی» و «ملیکا پارسادوست» در دادگاه افکار عمومی
سایت عصرایران

حق با کیست/ «پروندۀ پژمان جمشیدی» و «ملیکا پارسادوست» در دادگاه افکار عمومی

قرار نیست محکمۀ موازی تشکیل شود. کار جامعۀ مدنی، شنیدن، پرسش‌گری و بسط موضوع است. تشخیص مسئولیت کیفری را باید به نظام قضایی سپرد. ضرورت شنیدنِ روایت زنان با...
سایت رکنا

پدرکشی تلخ در پیروزی تهران / پسر بی مهابا 5 ضربه چاقو زد + جزییات

سایت رویداد‌ ۲۴

گواهینامه موتورسیکلت زنان، پشت چراغ قرمز پلیس (فیلم)

زنده‌ و معنادار کردن فضاهای شهری با «رنگ‌های اشباع‌شده»
خبرگزاری ایسنا

زنده‌ و معنادار کردن فضاهای شهری با «رنگ‌های اشباع‌شده»

در تحقیق جدیدی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، نقش رنگ‌های اشباع‌شده در طراحی فضاهای شهری معاصر از منظر دیداری، اجتماعی و هویتی بررسی شده است؛ موضوعی که امروز در معماری شهری، گرافیک محیطی و تجربه روزمره شهروندان اهمیت بیشتری یافته است.
۳۰ رفتار خطرناک که ایرانیان هر روز انجام می‌دهند/ یک بار اتفاق می افتد اما ...
سایت تابناک

۳۰ رفتار خطرناک که ایرانیان هر روز انجام می‌دهند/ یک بار اتفاق می افتد اما ...

بسیاری از رفتار‌های پرخطر در زندگی روزمره، آن‌قدر تکرار شده‌اند که دیگر خطرناک به نظر نمی‌رسند. در حالی که واقعا خطرناک و چه بسا مرگ‌آفرین هستند.
گاز به شمال می‌رسد _ نمی‌رسد / زمزمه‌های زمستانی سخت مثل سال ۸۶ یا شاید بدتر؟
سایت عصرایران

گاز به شمال می‌رسد _ نمی‌رسد / زمزمه‌های زمستانی سخت مثل سال ۸۶ یا شاید بدتر؟

چرا حالا دوباره درباره وضعیت گاز استان‌های شمالی چنین هشدارهایی مطرح می‌شود؟ آیا قرار است دوباره صادرات گاز ترکمنستان قطع شود؟
         
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

من باشعورم چون زباله...| تصاویر حجم تاسف‌بار زباله و نخاله در مازندران

زنان؛ ستون امنیت ملی
سایت روزنامه سازندگی

زنان؛ ستون امنیت ملی

سخنی با رئیس‌جمهور به‌قلم؛ پروانه مافی؛ عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران
گوشت حرام، حلال شد!
سایت روزنامه سازندگی

گوشت حرام، حلال شد!

خرید و فروش گوشت بوفالوی هندی آزاد شد
کودکان ایران قربانی جنگ‌طلبی تندروها
سایت خبرآنلاین

کودکان ایران قربانی جنگ‌طلبی تندروها

هیچ جنگی با نخستین شلیک آغاز نمی‌شود. جنگ، بسیار پیش‌تر از آنکه آسمان شهری را دود فرا بگیرد یا آژیرها سکوت شب را بشکنند، در ذهن‌هایی شکل می‌گیرد که خشونت را فضیلت و صلح را ضعف می‌پندارند.
مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ پایان زندان یا آغاز یک دعوای تازه؟/ وقتی مجلس ضمانت اجرای مهریه را تغییر می‌دهد، حق زن چه می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ پایان زندان یا آغاز یک دعوای تازه؟/ وقتی مجلس ضمانت اجرای مهریه را تغییر می‌دهد، حق زن چه می‌شود؟

تصمیم تازه مجلس درباره ضمانت اجرای مهریه، بار دیگر پرونده قدیمی «۱۴ سکه» را به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات حقوق خانواده تبدیل کرده است؛ تصمیمی که قرار است حبس بدهکاران مهریه را محدود کند، اما هم‌زمان این پرسش را پیش می‌کشد که در صورت حذف این ضمانت، زنان چگونه می‌توانند حق مالی خود را وصول کنند و مردان …
کشف نفوذ یا جرم‌انگاری ارتباطات مشروع شهروندان؟!
سایت الف

کشف نفوذ یا جرم‌انگاری ارتباطات مشروع شهروندان؟!

کشف نفوذ یا جرم‌انگاری ارتباطات مشروع شهروندان؟!
روزنامه هفت صبح

قتل مادر به خاطر دیدن خلوت او با مرد غریبه

سایت رکنا

مرگ غم‌انگیز دانش‌آموز گلستانی بخاطر قبول نشدن در مدرسه تیزهوشان + عکس فرحان

روایت یک جامعه‌شناس از پرونده پژمان جمشیدی/ چرا در پرونده‌های آزار جنسی، زن متهم می‌شود؟؛ از «چرا آنجا رفتی؟» تا «چرا دیر شکایت کردی؟»
سایت خبرآنلاین

روایت یک جامعه‌شناس از پرونده پژمان جمشیدی/ چرا در پرونده‌های آزار جنسی، زن متهم می‌شود؟؛ از «چرا آنجا رفتی؟» تا «چرا دیر …

یک جامعه‌شناس می‌گوید: شنیدن روایت قربانی و باور کردن آن به معنای رای دادن به مجرم بودن متهم نیست، بلکه به این وسیله فضایی را برای شکستن سکوت قربانیان و پاسخگو کردن صاحبان قدرت فراهم می‌کنیم. در این بحث باید بین عدالت کیفری و عدالت روایتگری که با آن حق بازگو کردن رنج برای قربانی به رسمیت شناخته می‌شود، …
خبرگزاری ایرنا

استقبال کثیف از دریاچه ارومیه!

زباله‌های پلاستیکی در سواحل دریای خزر؛ تهدیدی خاموش برای کف‌زیان
خبرگزاری ایرنا

زباله‌های پلاستیکی در سواحل دریای خزر؛ تهدیدی خاموش برای کف‌زیان

تهران- ایرنا- پژوهشگران پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با همکاری پژوهشگران روس، تأثیر مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر جوامع نماتدهای سواحل جنوبی خزر را آشکار کردند.
دولت چهاردهم و جاده‌های پُر پیچ و خَم مازندران؛ وقتی که عددها تغییر کردند!
خبرگزاری ایرنا

دولت چهاردهم و جاده‌های پُر پیچ و خَم مازندران؛ وقتی که عددها تغییر کردند!

ساری- ایرنا- مازندران برای مسافرانی که راهی شمال می‌شوند، اغلب با منظره جنگل و دریا شناخته می‌شود؛ اما پشت این تصویر، شبکه‌ای از جاده‌های پرتردد و پرهزینه قرار دارد که هر سال زیر فشار سفرهای میلیونی، فرسودگی و حوادث قرار می‌گیرد. دولت چهاردهم طی 2 سال اخیر بخشی از منابع عمرانی خود را به همین شبکه اختصاص …
پناهگاه امن مردم ایران در روزهای سخت
سایت ایران آنلاین

پناهگاه امن مردم ایران در روزهای سخت

گیلان در ماه‌های گذشته از یک آزمون بزرگ و پرچالش، سربلند بیرون آمد. تصورش را بکنید؛ استانی که خودش جمعیت بالایی دارد، تنها در یک بازه زمانی کوتاه، میزبانی از بیش از یک‌چهارم مسافران کل کشور را هم به دوش کشید.
شیب نزولی ولادت در ایران؛ سیاست‌های جمعیتی در آزمون اجرا
خبرگزاری ایرنا

شیب نزولی ولادت در ایران؛ سیاست‌های جمعیتی در آزمون اجرا

تهران- ایرنا- روند کاهشی ولادت در ایران طی سال‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته است؛ به‌طوری که دبیر ستاد ملی جمعیت از ثبت ۸۹۲ هزار و ۲۸۲ مورد ولادت در سال ۱۴۰۴ خبر داده و اعلام کرده است که تولدها در این سال نسبت به سال ۱۴۰۳، ۸.۹ درصد کاهش داشته؛ روندی که تداوم آن نگرانی‌ها درباره آینده جمعیتی کشور را افزایش …
سایت عصرایران

سرقت از منزل یک شهروند/ همسر مالباخته پس از ۲ روز بستری در بیمارستان جان باخت

سایت رکنا

محاکمه 3 قاتل خانوادگی / 2 مادرکشی و یک دایی کشی + در جلسه دادگاه چه گذشت

مرگ در تهران چقدر خرج دارد؟
سايت نبض بورس

مرگ در تهران چقدر خرج دارد؟

هزینه‌های زندگی هر روز رکورد تازه‌ای ثبت می‌کند؛ اما تورم حالا به آخرین مرحله زندگی یعنی مرگ رسیده است. این روز‌ها یک خانواده برای کف و دفن ساده، برگزاری در...
مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ آغاز یک دعوای تازه؟
روزنامه آرمان امروز

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ آغاز یک دعوای تازه؟

آرمان امروز : بحث «۱۴ سکه» در حالی بار دیگر به یکی از موضوعات مهم حقوق خانواده تبدیل شده که مسئله اصلی، تعیین سقف برای میزان مهریه نیست؛ زن و مرد همچنان می‌توانند هنگام عقد بر سر هر میزان مهریه‌ای توافق کنند. آنچه تغییر کرده، نحوه اجرای این تعهد و ضمانت قانونی آن است. بر [ ]
حلقه مفقوده جامعه سالم
روزنامه آرمان امروز

حلقه مفقوده جامعه سالم

جاوید ترابی آرمان امروز : ورزش و فعالیت بدنی منظم نه تنها بر سلامت فردی تأثیر مثبت می‌گذارد بلکه به عنوان یک عامل محرک بنیادین، جوامع را به سمت پایداری، انسجام و توسعه اقتصادی هدایت می‌کند. در همین راستا، سازمان جهانی بهداشت در گزارش وضعیت فعالیت بدنی سال ۲۰۲۲ تأکید کرده که بی‌تحرکی یکی از [ ]
«تورم مزمن»؛ تهدیدی برای زیرساخت‌های صلح اجتماعی
روزنامه آرمان امروز

«تورم مزمن»؛ تهدیدی برای زیرساخت‌های صلح اجتماعی

آرمان امروز- سپهر ریاحی: تورم معمولاً با چند عدد شناخته می‌شود؛ نرخ تورم، قیمت کالاها، کاهش قدرت خرید و کوچک‌تر شدن سفره خانوار. اما پشت این اعداد، واقعیتی عمیق‌تر جریان دارد که کمتر درباره آن صحبت می‌شود: تورم فقط یک مسئله اقتصادی نیست. تداوم تورم می‌تواند شیوه زندگی مردم، احساس امنیت، قدرت برنامه‌ریزی …
هشدار درباره وضعیت زنان بی‌خانمان/ پراکنده‌سازی آنها می‌تواند خطرات بیشتری ایجاد کند
سایت سلامت نیوز

هشدار درباره وضعیت زنان بی‌خانمان/ پراکنده‌سازی آنها می‌تواند خطرات بیشتری ایجاد کند

رئیس مرکز زنان و خانواده وزارت کشور با تأکید بر اینکه آمار دقیقی از زنان بی‌خانمان در کشور وجود ندارد، از روند رو به رشد این پدیده و افزایش اعتیاد در میان زنان خبر داد و گفت جمع‌آوری پاتوق‌های زنان بی‌خانمان بدون ایجاد جایگزین مناسب، آنها را در معرض خطرات بیشتری قرار می‌دهد.
نگرانی همشهری از افزایش تور‌های لاکچری؛ طبیعت قربانی سفر‌های بی‌ضابطه می‌شود؟
سایت رویداد‌ ۲۴

نگرانی همشهری از افزایش تور‌های لاکچری؛ طبیعت قربانی سفر‌های بی‌ضابطه می‌شود؟

روزنامه همشهری در گزارشی با بررسی گسترش تور‌های فوق‌لاکچری طبیعت‌گردی، نسبت به پیامد‌های زیست‌محیطی سفر‌های بی‌ضابطه هشدار داده است.
مقایسه سبد کالابرگ از دی ۱۴۰۴ تا مرداد ۱۴۰۵/ با افزایش 25 درصدی کالابرگ، سفره خانوار هم به همان اندازه بزرگ‌تر می شود؟
روزنامه دنیای اقتصاد

مقایسه سبد کالابرگ از دی ۱۴۰۴ تا مرداد ۱۴۰۵/ با افزایش 25 درصدی کالابرگ، سفره خانوار هم به همان اندازه بزرگ‌تر می شود؟

صحبت از افزایش حدود ۲۳ تا ۲۵ درصدی اعتبار کالابرگ مطرح شده است؛ افزایشی که می‌تواند بخشی از فشار هزینه‌ای خانوار را کاهش دهد، اما همچنان فاصله قابل توجهی با رشد قیمت کالاهای اساسی دارد.
لیتری ۳ هزار تومان، خرج ۱۰۰ میلیون تومانی؛ معادله تلخ بنزین ایران/ بنزینی که موتور می‌سوزاند
سایت اقتصاد ۲۴

لیتری ۳ هزار تومان، خرج ۱۰۰ میلیون تومانی؛ معادله تلخ بنزین ایران/ بنزینی که موتور می‌سوزاند

همزمان که بحث افزایش قیمت بنزین بار دیگر به یکی از نگرانی‌های اصلی مردم تبدیل شده، بحران دیگری بی‌سروصدا زیر کاپوت خودرو‌ها در حال گسترش است؛ سوختی که به گفته برخی مسئولان و گزارش‌های میدانی، کیفیت آن محل تردید است و هزینه‌های سنگین تعمیرات را به رانندگان تحمیل می‌کند.
صندلی دانشگاه دولتی برای چه کسانی است؟/ وقتی پول جای عدالت آموزشی را می‌گیرد
سایت اقتصاد ۲۴

صندلی دانشگاه دولتی برای چه کسانی است؟/ وقتی پول جای عدالت آموزشی را می‌گیرد

واکنش مخاطبان به نابرابری آموزشی نشان می‌دهد بسیاری از آنها ریشه این شکاف را از مدرسه و وضعیت اقتصادی خانواده‌ها تا هزینه‌های آموزش، کلاس‌های کنکور و سازوکار پذیرش دانشگاه می‌دانند.
میدان نفتی سهراب؛ مرگ هور به خاطر چند بشکه نفت بیشتر
روزنامه هفت صبح

میدان نفتی سهراب؛ مرگ هور به خاطر چند بشکه نفت بیشتر

بررسی پیامدهای زیست‌محیطی توسعه نفت در هورالعظیم که می‌تواند زیستگاه‌ها، معیشت محلی و ریزگردها را تحت تاثیر قرار دهد
معلق  بر دوچرخ
روزنامه شرق

معلق بر دوچرخ

موتورسیکلت برای بعضی زنان دیگر نه یک وسیله تفریحی که راهی برای رسیدن به محل کار، دانشگاه و خانه است؛ وسیله‌ای ارزان‌تر و سریع‌تر برای عبور از ترافیک شهری و گاهی تنها گزینه‌ای که از پس هزینه‌های زندگی برمی‌آید. با این حال، خیابان‌های ایران پیش از آنکه قانون برای حضور زنان موتورسوار راهی باز کند، شاهد …
سایت تابناک

بامداد امروز؛ آتش‌سوزی گسترده در فرون‌آباد پاکدشت

سایت تابناک

مرگ مشکوک دختر جوان در خانه مجردی

قصه مردی که تهران را زندگی کرده است | خاطره‌بازی مسعود فروتن با خشایار راد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

قصه مردی که تهران را زندگی کرده است | خاطره‌بازی مسعود فروتن با خشایار راد

روایت زندگی در جنوب تهران، وقتی از زبان خشایار راد شنیده می‌شود، بیشتر شبیه یک فیلم سیاه‌وسفید قدیمی است؛ با قاب‌هایی از میدان‌ها و کوچه‌هایی که امروز شاید فقط نامی از آن‌ها مانده باشد.
زنانی که پیش از قانون، موتور را به زندگی روزمره‌شان آوردند
سایت تابناک

زنانی که پیش از قانون، موتور را به زندگی روزمره‌شان آوردند

سال‌ها مسئله گواهینامه موتورسیکلت برای زنان در ایران در وضعیتی میان قانون و واقعیت اجتماعی باقی مانده بود. زنان می‌توانستند در برخی محیط‌ها موتورسواری را یاد...
سایت تابناک

ویدیو جدید از شوتی افغانستانی‌ها در جاده‌های ایران

بازداشت مدیران معروف در پرونده ۱.۷ میلیارد یورویی؛ «م. ش. س»، «م. ن. ل» و «ف. ع» در میان متهمان
سایت رکنا

بازداشت مدیران معروف در پرونده ۱.۷ میلیارد یورویی؛ «م. ش. س»، «م. ن. ل» و «ف. ع» در میان متهمان

رکنا اقتصادی: پرونده تعهدات ارزی وارد مرحله‌ای تازه شده است؛ جایی که ۷۰۰ پرونده در دادسراهای سراسر کشور در حال رسیدگی است و در بخشی از پرونده‌ها، متهمان با قرار بازداشت راهی زندان شده‌اند. دادستانی تهران اعلام کرده بدهی ارزی کشف‌شده در ۹ پرونده مرتبط با کارت‌های بازرگانی به بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون …
تغییرات شائبه‌برانگیز در ظرفیت پذیرش رشته اورولوژی
سایت جوان آنلاین

تغییرات شائبه‌برانگیز در ظرفیت پذیرش رشته اورولوژی

مجلس شورای اسلامی با توجه به نیاز‌های آینده نظام سلامت، در بند «پ» ماده ۶۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت، وزارت بهداشت را مکلف کرده است ظرفیت پذیرش رشته‌های تخصصی...
         
«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند
روزنامه توسعه ایرانی

«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند

انباشت مطالبات حل‌نشده، کاهش اعتماد عمومی و ضعیف‌شدن مسیرهای رسمی برای بیان و پیگیری خواسته‌ها، رابطه جامعه و ساختار رسمی را در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو کرده است. مطالبات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دیگر به‌سادگی از یکدیگر جدا نمی‌شوند؛ فشار معیشتی با احساس تبعیض و بی‌عدالتی گره …
سایت عصرایران

مرگ جوان ۲۳ ساله در رودخانه قزل‌اوزن در مسیر خلخال ـ سرچم

سایت عصرایران

یک لکه خون راز سرقت مسلحانه یک میلیارد تومانی در شمال تهران را فاش کرد

سایت تابناک

دختر ۱۵ ساله پرندی گم شد

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟
سایت فرارو

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟

یک جامعه‌شناس شهری تأکید می‌کند که نخستین گام مدیریت شهری باید پذیرفتن واقعیت اجتماعی و حق همه گروه‌ها برای استفاده از شهر باشد. ایمانی جاجرمی می‌گوید نمی‌توان حق مردم را از شهر نادیده گرفت.
واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!
سایت آفتاب نیوز

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!

کاربران در شبکه اجتماعی ایکس، واکنش‌های منفی و تندی به کسب‌وکار جدید بابک زنجانی نشان دادند.
حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله
سایت اقتصاد ۲۴

حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله

هرچند نمی‌توان سخنان تند برخی چهره‌ها درمورد حجاب را به سیاست رسمی حاکمیت تعمیم داد؛ با این حال نفس مطرح‌شدن چنین ادبیاتی در فضای عمومی، بخشی از همان فضایی است که مناقشه حجاب را دوباره به سطح جامعه می‌کشاند
دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد
سایت اقتصاد ۲۴

دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد

سهم تنها ۵.۶ درصدی سه دهک پایین از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، بار دیگر شکاف طبقاتی در آموزش عالی و نقش فقر، کیفیت مدارس و دسترسی نابرابر به امکانات آموزشی را برجسته کرده است.
سایت تابناک

زندگی دوباره حیوانات با تاکسیدرمی

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان
خبرگزاری مهر

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان

یزد - خطر اعتیاد، بی‌صدا به کمین نوجوانان نشسته است؛ وضعیتی که اگر با نادیده گرفتن تغییرات رفتاری همراه شود، به فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر در قلب خانواده منجر خواهد می‌شود.
پشیمانی فرمالیته بلاگرها؛ عذرخواهی و تکرار دوباره همان خطاها
خبرگزاری مهر

پشیمانی فرمالیته بلاگرها؛ عذرخواهی و تکرار دوباره همان خطاها

جنجال، عذرخواهی، چند روز سکوت و دوباره همان مسیر؛ چرخه‌ای که برای برخی بلاگرها تکراری شده و این سؤال را به وجود آورده است: چرا برخوردها بازدارنده نیست؟
روزنامه هفت صبح

می‌خواست به من تجاوز کند روی او اسید پاشیدم

دریاچه ارومیه؛ پهنه‌ای که دیگر «خشکی» پیش‌درآمد آن نیست
خبرگزاری ایرنا

دریاچه ارومیه؛ پهنه‌ای که دیگر «خشکی» پیش‌درآمد آن نیست

ارومیه - ایرنا - دریاچه ارومیه، نگین آبی شمال‌غرب کشور، پس از سال‌ها پشت سر گذاشتن چالش‌های زیست‌محیطی، اکنون در فصل تازه‌ای از حیات خود قرار گرفته و با مدیریت منابع آب و اجرای طرح‌های احیایی، سیمای متفاوتی از خود نشان می‌دهد.
سایت رویداد‌ ۲۴

علی القاصی مهر جانباز شد

مینا نامداری ؛ ترند جدید موج سواری بر روایت «بازگشت» یا «توبه» اما بدون سود برای جامعه
سایت عصرایران

مینا نامداری ؛ ترند جدید موج سواری بر روایت «بازگشت» یا «توبه» اما بدون سود برای جامعه

مشکل اصلی این نیست که مینا نامداری اجازه صحبت داشته باشد، مشکل این است که نبودن صداهای تحلیلی معتبر، غیاب رسانه‌های مستقل قوی و بحران اعتماد عمومی، فضایی خال...
آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟
سایت عصرایران

آیا تهران در سال ۱۴۲۶ بهتر از ۱۴۰۵ است یا بدتر؟/ پایتخت براساس کدام «سند» بزرگ شد؟

تفاوت توسعه با گسترش در این است که در حالت اول، «کیفیت‌‌زندگی» رشد می‌کند اما در حالت دوم، «رشد فیزیکی» شهر بدون آنکه عناصر زیست‌شهری ارتقا یابند، رخ می‌دهد.
آنتالیا ترکیه ؛ 10 میلیون گردشگر در 8 ماه
سایت عصرایران

آنتالیا ترکیه ؛ 10 میلیون گردشگر در 8 ماه

بیش از 27 میلیون گردشگر خارجی در 7 ماه نخست سال، وارد ترکیه شدند.