قیمت طلا امروز




 بازار ۸۸ همتی

 مجله پیوست / ۱۰ ساعت قبل

تجارت الکترونیکی ایران کوچک نیست کم عمق است - پیوست

تجارت الکترونیکی ایران با رشد‌ ۳۴ درصدی و ده‌ها میلیون کاربر دیگر بازار کوچکی نیست، اما به گفته مدیران پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی ایران هنوز عمق کمی دارد؛ کاربران وارد بازار آنلاین شده‌اند اما کم خرید می‌کنند. در همین شرایط، فروشگاه‌های اینستاگرامی با وجود فیلترینگ به فروش حدود ۸۸ همتی رسیده‌اند و شانه‌به‌شانه بازارگاه‌های رسمی حرکت
 تجارت الکترونیکی ایران کوچک نیست کم عمق است - پیوست
تجارت الکترونیکی ایران با رشد‌ ۳۴ درصدی و ده‌ها میلیون کاربر دیگر بازار کوچکی نیست، اما به گفته مدیران پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی ایران هنوز عمق کمی دارد؛ کاربران وارد بازار آنلاین شده‌اند اما کم خرید می‌کنند. در همین شرایط، فروشگاه‌های اینستاگرامی با وجود فیلترینگ به فروش حدود ۸۸ همتی رسیده‌اند و شانه‌به‌شانه بازارگاه‌های رسمی حرکت می‌کنند؛ وضعیتی که ورود به موج دوم تجارت الکترونیکی ایران را با وضعیتی مبهم مواجه کرده است.

به گزارش پیوست، سعید محمدی، نایب‌رئیس هیات‌مدیره انجمن تجارت الکترونیک، در پنل «آینده تجارت الکترونیک در ایران» با اشاره به رشد سالانه این بازار گفت: رشد واقعی ۳۴ درصدی تجارت الکترونیکی در مقایسه با بسیاری از صنایع کشور رشد قابل توجهی است، اما مسئله اصلی این بازار نه تعداد کاربران، بلکه عمق پایین خرید آنلاین آنهاست. به نظر من تجارت الکترونیکی ایران کوچک نیست، کم‌عمق است.

به گفته محمدی، تعداد کاربران پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی در ایران قابل توجه است و در برخی پلتفرم‌ها تعداد کاربران ثبت‌شده از ۵۰ میلیون نفر عبور می‌کند. او در این باره توضیح داد: حتی اگر معیار را به مشتریان فعال، یعنی افرادی که حداقل یک خرید در سال انجام داده‌اند، محدود کنیم، همچنان ضریب نفوذ تجارت الکترونیکی در کشور قابل توجه است. مشکل اصلی تعداد پایین تراکنش هر مشتری است و اینکه کاربران چند بار در سال از پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی خرید می‌کنند. تخمین من این است که میانگین خرید مشتری فعال در مجموع پلتفرم‌ها حداکثر حدود ۱۰ خرید در سال باشد؛ در حالی که این عدد ظرفیت افزایش قابل توجهی دارد.

به اعتقاد او، افزایش تعداد دفعات خرید می‌تواند سهم بیشتری از سبد هزینه خانوار را وارد تجارت الکترونیکی کند. علاوه بر این، برخی گروه‌های کالایی مانند مد و پوشاک هنوز ظرفیت توسعه قابل توجهی در بازار آنلاین ایران دارند.

محمدی در ادامه با اشاره به مقایسه ایران با قزاقستان در گزارش انجمن تجارت الکترونیک گفت: یکی از دلایل قابل توجه بودن سهم تجارت الکترونیکی در قزاقستان، شکل‌گیری یک اکوسیستم قدرتمند تجارت الکترونیکی و حضور پلتفرمی مانند Kaspi است.

او با اشاره به تجربه بازارهای دیگر گفت: در بسیاری از کشورها، توسعه تجارت الکترونیکی با ظهور پلتفرم‌های بزرگ گره خورده است و شرکت‌هایی مانند آمازون نیز نقش مهمی در ساخت و توسعه بازار تجارت الکترونیکی کشورهای خود داشته‌اند.

نایب‌رئیس هیات‌مدیره انجمن تجارت الکترونیک کاهش قدرت خرید خانوار را یکی دیگر از موانع رشد این بازار دانست

محمدی در پاسخ به دبیر پنل مریم نجفی دبیر انجمن تجارت الکترونیک درباره توضیح فاصله ایران با بازارهای جهانی گفت: به نظر من یکی از دلایل اصلی این است که پلتفرم‌های ما زور کافی نداشته‌اند. او منظور از «زور پلتفرم‌ها» را حجم سرمایه‌گذاری دانست و توضیح داد پلتفرم‌های بزرگ بین‌المللی در مواردی چند میلیارد دلار سرمایه جذب کرده‌اند و بخش قابل توجهی از این سرمایه صرف توسعه فناوری، زیرساخت و ساخت بازار شده است؛ در حالی که حجم سرمایه‌گذاری در پلتفرم‌های ایرانی قابل مقایسه با چنین ارقامی نیست.

نایب‌رئیس هیات‌مدیره انجمن تجارت الکترونیک کاهش قدرت خرید خانوار را یکی دیگر از موانع رشد این بازار دانست. به گفته او، تجارت الکترونیکی کلاسیک در گروه‌های کالایی استاندارد مانند موبایل، لوازم الکترونیکی و لوازم خانگی مزیت بیشتری دارد، اما مصرف همین گروه‌ها در سال‌های اخیر تحت تاثیر کاهش قدرت خرید کوچک‌تر شده است.

محمدی گفت: بازار کالاهایی مانند موبایل، یخچال و ماشین ظرفشویی با کاهش تقاضا مواجه شده و بخشی از هزینه خانوار به سمت کالاهای ضروری‌تر و تندمصرف یا FMCG حرکت کرده است؛ گروهی که به‌طور سنتی سهم تجارت الکترونیکی در آن پایین‌تر است.

به اعتقاد او، در نتیجه تجارت الکترونیکی ایران هم‌زمان با دو محدودیت مواجه است: از یک سو سرمایه‌گذاری ناکافی برای توسعه پلتفرم‌ها و ساخت بازار و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید خانوار که بازار گروه‌های کالایی مهم برای تجارت الکترونیکی را کوچک کرده است.در انتظار موج دوم تجارت الکترونیکی

مسعود شاهمرادی، نایب‌رئیس کمیسیون ریتیل‌تک انجمن تجارت الکترونیک و مدیرعامل خانومی هم در پنل آینده تجارت الکترونیک در ایران گفت: موج دوم توسعه تجارت الکترونیکی در ایران به‌صورت خودکار اتفاق نخواهد افتاد و پلتفرم‌ها برای افزایش تعداد خرید و سهم خود از سبد هزینه مشتری باید نقش عمیق‌تری در تجربه خرید ایفا کنند. اگر موج نخست تجارت الکترونیکی به جذب کاربران و ورود آنها به خرید آنلاین منجر شده، در موج دوم مساله اصلی باید افزایش تعداد دفعات خرید و سهم تجارت الکترونیکی از کیف پول مشتری باشد. اینکه مشتری در طول یک سال یک خرید آنلاین انجام دهد خبر خوبی است، اما کافی نیست؛ چون هنوز سهم کمی از کیف هزینه‌کرد مشتری را در اختیار داریم.

تجارت الکترونیکی ایران هم‌زمان با دو محدودیت مواجه است: از یک سو سرمایه‌گذاری ناکافی برای توسعه پلتفرم‌ها و ساخت بازار و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید خانوار که بازار گروه‌های کالایی مهم برای تجارت الکترونیکی را کوچک کرده است.

به اعتقاد او، افزایش این سهم در بازاری که با مساله اعتماد مواجه است، نقش پلتفرم‌ها را پیچیده‌تر و مهم‌تر می‌کند.

او توضیح داد: پلتفرم‌ها برای ورود به مرحله بعدی رشد باید از لایه صرفا کشف محصول عبور کنند و در فرآیند تصمیم‌گیری مشتری نیز نقش داشته باشند.

او در پاسخ به پرسش نجفی دبیر انجمن تجارت الکترونیک درباره پیش‌بینی رشد تجارت الکترونیکی در سال آینده نیز گفت: رشد این بازار بیش از آنکه صرفاً به یک عدد وابسته باشد، به توانایی پلتفرم‌ها در بهبود تجربه مشتری و ایجاد اعتماد بستگی دارد. اگر پلتفرم‌های تخصصی بتوانند تجربه عمیق‌تری برای کاربران ایجاد و خلا اعتماد در بازار را جبران کنند، امکان تجربه رشد سریع‌تر و افزایش سهم تجارت الکترونیکی از بازار خرده‌فروشی وجود خواهد داشت؛ در غیر این صورت، موج دوم رشد تجارت الکترونیکی بدون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری مشخص، خودبه‌خود شکل نخواهد گرفت.اتصال بازار آنلاین و آفلاین

امین سمیعی، مدیرعامل اسنپ‌شاپ هم در این پنل با اشاره به ظرفیت بازارها گفت: با افزایش رقابت و محدودتر شدن فضای رشد در بازار آنلاین، پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی به‌تدریج به سمت بازار آفلاین حرکت خواهند کرد؛ بازاری که هنوز بخش عمده اقتصاد خرده‌فروشی را در اختیار دارد.

او با اشاره به تفاوت توسعه شبکه پذیرندگان در فضای آنلاین و آفلاین توضیح داد در مدل پلتفرمی، اتصال به تعداد زیادی فروشگاه آنلاین به‌مراتب ساده‌تر از ساخت همین شبکه در بازار فیزیکی است. یک بازیگر می‌تواند از طریق یک پلتفرم به حدود دو هزار فروشگاه دسترسی پیدا کند، در حالی که ایجاد چنین شبکه‌ای در بازار آفلاین نیازمند اتصال و همکاری جداگانه با فروشگاه‌هاست. همین تفاوت باعث شده تمرکز بازیگران طی سال‌های گذشته بیشتر روی بازار آنلاین باشد.

 تجارت الکترونیکی ایران همچنان برای دو تا سه سال آینده ظرفیت رشد دارد و می‌تواند سهم بیشتری از بازار خرده‌فروشی را به دست آورد.

او در این باره گفت: پلتفرم‌ها از همین حالا نیز به بازار آفلاین توجه دارند، چراکه حدود ۹۵ درصد اقتصاد خرده‌فروشی همچنان خارج از تجارت الکترونیکی قرار دارد و از نظر اندازه، فرصت به‌مراتب بزرگ‌تری پیش روی بازیگران این حوزه قرار می‌دهد. تجارت الکترونیکی ایران همچنان برای دو تا سه سال آینده ظرفیت رشد دارد و می‌تواند سهم بیشتری از بازار خرده‌فروشی را به دست آورد.

او به محدودیت سرمایه‌گذاری در تجارت الکترونیکی ایران هم اشاره کرد و آن را یکی از موانع رشد پلتفرم‌ها دانست. به اعتقاد سمیعی، پلتفرم‌های ایرانی برای توسعه بازار، زیرساخت و دسته‌های کالایی مختلف با محدودیت‌های بیشتری نسبت به نمونه‌های خارجی مواجه‌اند.

سمیعی همچنین به تفاوت شرایط فعالیت پلتفرم‌های رسمی و فروشندگان فعال در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: در برخی حوزه‌ها، از جمله موبایل، محدودیت‌هایی برای پلتفرم‌های رسمی وجود دارد که فروشندگان اینستاگرامی کمتر با آن مواجه‌اند. بازتر بودن دست فروشندگان شبکه‌های اجتماعی در بعضی حوزه‌ها می‌تواند بخشی از تفاوت عملکرد این دو بازار را توضیح دهد.اثرات اجتماعی بر اقتصاد

فرشاد فاطمی مشاور انجمن در تهیه گزارش انجمن تجارت الکترونیک هم در یک ارائه کوتاه از گزارش تاکید کرد بررسی روند فروش در سال‌های اخیر نشان می‌دهد رویدادهای بیرونی و تغییرات اقتصادی و اجتماعی اثر مستقیمی بر رفتار خرید آنلاین کاربران داشته‌اند.

او با اشاره به جهش فروش در دوره کرونا توضیح داد: در دوره کرونا به‌دلیل افزایش نیاز خانوارها به تجهیزات الکترونیکی، شاهد یک جهش جدی در فروش آنلاین بودیم. نکته قابل توجه این است که بعد از پایان کرونا، اعداد به سطح قبل بازنگشت و بخشی از عادت مصرفی که در این دوره شکل گرفته بود، باقی ماند.

به گفته فاطمی، علاوه بر کرونا، اتفاقاتی مانند تغییر سیاست‌های مربوط به واردات و رجیستری گوشی‌های آیفون نیز خود را در داده‌های فروش پلتفرم‌ها نشان می‌دهد. همچنین مناسبت‌هایی مانند جمعه سیاه، شب یلدا و نوروز همچنان پیک‌های مشخصی در نمودار فروش ایجاد می‌کنند.

فاطمی یکی دیگر از ابهامات محاسبات در گزارش را بازار طلا دانست و گفت: تعیین اندازه کل بازار خرده‌فروشی طلا در ایران با محدودیت داده مواجه است. به همین دلیل در این گزارش از اطلاعات مجمع جهانی طلا درباره طلای مصرفی استفاده شده و طلایی که با هدف سرمایه‌گذاری خریداری می‌شود در مخرج محاسبات قرار نگرفته است.

او تاکید کرد: به دلیل اندازه قابل توجه بازار طلا و اثری که می‌تواند بر ارقام نهایی بگذارد، نتایج گزارش در دو حالت «با طلا» و «بدون طلا» محاسبه و ارائه شده است تا تصویر دقیق‌تری از اندازه بازار به دست آید.

فاطمی همچنین به فاصله زمانی انتشار داده‌های آماری اشاره کرد و توضیح داد: بخش مهمی از اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه اندازه بازار با تأخیر منتشر می‌شود. به همین دلیل، حتی در صورت دسترسی سریع‌تر به اطلاعات فروش شرکت‌ها و پلتفرم‌ها، داده‌های مورد نیاز برای محاسبه کل بازار زودتر در دسترس نیست.

او با توضیح اینکه این داده‌ها ظرفیت بالایی برای تحلیل رفتار مصرف‌کنندگان دارند، گفت: می‌توان با بررسی هر گروه کالایی، از مد و پوشاک گرفته تا محصولات مرتبط با حیوانات خانگی و کالاهای دیجیتال، تغییر رفتار کاربران و اثر رویدادهای مختلف بر بازار را رصد کرد. به اعتقاد او، این داده‌ها علاوه بر استفاده کسب‌وکارها، می‌توانند مبنای پژوهش‌های دانشگاهی نیز قرار گیرند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به رشد استفاده از روش‌های اعتباری در پلتفرم‌ها اشاره کرد و گفت: سهم این شیوه پرداخت که در سال ۱۳۹۸ تقریباً صفر بوده، در سال‌های اخیر به حدود ۲۵ درصد رسیده است.

مهدی جعفریان، مدیرعامل بانا، هم در ارائه‌ای به نتایج بررسی بازار فروش در اینستاگرام پرداخت و گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۱۳۰ هزار فروشگاه فعال اینستاگرامی در کشور شناسایی شده‌اند که مجموع فروش آنها در این سال حدود ۸۸ همت برآورد می‌شود؛ رقمی که تقریباً با فروش بازارگاه‌های آنلاین برابری می‌کند.

او درباره روش انجام این پژوهش توضیح داد که بررسی بازار اینستاگرام در چند مرحله شامل شناسایی و طبقه‌بندی فروشگاه‌ها، نمونه‌گیری و پیمایش و در نهایت مدل‌سازی برای تخمین اندازه بازار انجام شده است.

جعفریان گفت: یکی از مهم‌ترین پرسش‌های این پژوهش، برآورد میزان فروش فروشگاه‌های اینستاگرامی بوده است. بر اساس مدل نهایی، میانگین برآورد فروش این بازار در سال ۱۴۰۳ حدود ۸۸ همت بوده و در سناریوهای مختلف، برآوردهایی تا حدود ۱۰۹ همت نیز به دست آمده است.

به گفته جعفریان، مقایسه فروش اینستاگرام با پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد فاصله این دو بازار طی سال‌های گذشته به‌تدریج کاهش پیدا کرده است. فروش اینستاگرامی که در ابتدای دوره مورد بررسی فاصله زیادی با بازارگاه‌ها داشت، به مرور به آنها نزدیک شده، در سال ۱۴۰۲ از آنها عبور کرده و در سال ۱۴۰۳ دوباره تقریباً با بازار پلتفرم‌ها برابر شده است.

مدیرعامل بانا یکی دیگر از یافته‌های این پژوهش را تمرکز بالای فروش در میان تعداد محدودی از فروشگاه‌های اینستاگرامی عنوان کرد و گفت: الگوی «۲۰-۸۰» تقریباً در این بازار نیز برقرار است. جعفریان همچنین به تمرکز جغرافیایی این بازار اشاره کرد و گفت: حدود ۳۱ درصد فروشگاه‌های اینستاگرامی در تهران قرار دارند و پس از آن سایر استان‌ها سهم‌های پایین‌تری دارند. بنابراین نزدیک به یک‌سوم فروشگاه‌های شناسایی‌شده اینستاگرامی در تهران متمرکز شده‌اند.

مقایسه فروش اینستاگرام با پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد فاصله این دو بازار طی سال‌های گذشته به‌تدریج کاهش پیدا کرده است.

او همچنین به تفاوت ترکیب کالایی اینستاگرام و بازارگاه‌های رسمی اشاره کرد و گفت: رفتار کاربران در گروه‌های مختلف کالایی یکسان نیست. در پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی، کالاهایی مانند موبایل سهم قابل توجهی دارند؛ در حالی که در فروش اجتماعی، گروه‌هایی مانند پوشاک جایگاه پررنگ‌تری پیدا می‌کنند.

به گفته جعفریان، بخشی از این تفاوت می‌تواند به ماهیت کالا و میزان نیاز خریدار به اعتماد و اطمینان در زمان خرید مربوط باشد. برای کالاهایی مانند موبایل که ارزش بالاتری دارند، کاربران ممکن است تمایل بیشتری به خرید از پلتفرم‌های شناخته‌شده داشته باشند، در حالی که این الگو در گروه‌هایی مانند پوشاک متفاوت است.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
روزنامه شرق

ساختمان جالب یک روزنامه در فرانسه+ عکس

روزنامه شرق

نصب سنگ مزار اکبر عبدی+ عکس

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران
روزنامه هفت صبح

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران

چرا خروجی آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های موسیقی این‌قدر با هم فرق دارد؟ یک نوازنده و مدرس از مشکلاتی می‌گوید که استعدادها را پشت در نگه می‌دارد
دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه
سایت فرارو

دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه

دالی پارتون یکی از تأثیرگذارترین و موفق‌ترین هنرمندان تاریخ موسیقی کانتری به شمار می‌رود و طی بیش از شش دهه فعالیت حرفه‌ای، ده‌ها آلبوم پرفروش و صدها ترانه منتشر کرده است.
سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری
روزنامه هفت صبح

سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری

‌تهیه‌کنندگان برای کاهش ریسک مالی سراغ چهره‌های شناخته‌شده می‌روند و همین انتخاب، چرخه تکرار بازیگران را تقویت می‌کند
یاد محمد حیدری  شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»
روزنامه هفت صبح

یاد محمد حیدری شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»

در سالروز درگذشت محمد حیدری، زندگی و میراث هنرمندی را مرور کرده‌ایم که میان ردیف ایرانی و ترانه مردمی پلی ماندگار ساخت
روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید
سایت عصرایران

روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید

داشتن روزی به نام «خنده» می‌تواند یادآوری برای مردمی باشد که گاه فراموش می‌کنند حق دارند بخندند، حق دارند شاد باشند، و این حق نه در تضاد با مصائب، که در کنار...
قدرت ادبیات
سایت روزنامه سازندگی

قدرت ادبیات

جستاری از بختیار علی دربارۀ جدال همیشگی قلم و سیاست
مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟

بازگشت مهران مدیری به صداوسیما و ساخت سریال جدید، فقط یک خبر فرهنگی نیست؛ نشانه تغییری بزرگ‌تر در رابطه میان جامعه، سلبریتی‌ها و نهادهای رسمی فرهنگ است.
خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود
خبرگزاری مهر

خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود

چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند.
سایت عصرایران

استوری کتایون ریاحی: عدل ایران (+عکس)

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس
خبرگزاری ایسنا

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس

یک کارشناس ارشد تاریخ با اشاره به شوم شهریور ۱۳۲۰ سالروز حمله و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین گفت: در حالی که دو سال از آغاز جنگ جهانی دوم می‌گذشت در روز سوم شهریور ۱۳۲۰، نیروهای متفقین با حمله گسترده به ایران، کشورمان را اشغال کردند.
از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند
خبرگزاری ایسنا

از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند

صدای همهمه مردم، عطر آش و رفت‌وآمد میان غرفه‌ها، نخستین تصویری است که از جشنواره آش زنجان در ذهن می‌ماند؛ اما کمی که میان غرفه‌ها قدم بزنی، متوجه می‌شوی اینجا فقط قرار نیست طعم آش‌های ایرانی را بچشی. در گوشه‌وکنار جشنواره، چوب، نقره، ساز، پارچه و هنرهای دستی اقوام مختلف، هرکدام بخشی از داستان فرهنگ ایران …
 شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد
خبرگزاری ایسنا

شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی، فراتر از یک سکونتگاه کویری، همواره به عنوان یک گره استراتژیک و گذرگاه کنترل ‌شده در شرق ایران شناخته می‌شد.
خبرگزاری ایسنا

«اسپایدرمن» در آستانه غرق کردن «تایتانیک»

خبرگزاری ایسنا

واکنش خانه تئاتر / «این رویکرد در جهت همدلی نیست»

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ
خبرگزاری ایسنا

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ

ماه‌هایی که سارتر در جریان ملالِ اضطراب‌آورِ «جنگ عجیب» در آلزاس مستقر بود، پرشورترین دوران خلاقیت در زندگی او به شمار می‌رود: علاوه بر ۱۴ دفترچه فلسفی انباشته از پیش‌نویس‌های اولیه کتاب «هستی و نیستی»، سیل روزانه‌ای از نامه‌ها به مادرش، به سیمون دو بووار و به معشوقه‌اش «تانیا» و همچنین پیش‌نویس اولیه …
خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!
خبرگزاری ایسنا

خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!

برنامه هفتم پیشرفت برای «آموزش هنر» عدد مشخصی تعیین کرده است؛ رشد سالانه ۷ درصدی هنرجویان هنرستان‌های هنری و رشد ۲۵ درصدی در رشته پویانمایی. با این حال، بررسی وضعیت موجود نشان می‌دهد تحقق این اهداف تنها با افزایش ظرفیت پذیرش ممکن نیست و هنرستان‌ها برای این رشد با کمبود زیرساخت، تجهیزات فناورانه، نیروی …
۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب
خبرگزاری ایسنا

۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب

دو سال پس از آغاز کار دولت چهاردهم، وعده‌های فرهنگی و اجتماعی مسعود پزشکیان همچنان محل بحث و ارزیابی است؛ از وعده رفع فیلترینگ و بازنگری در سیاست‌های فضای مجازی تا توقف اجرای قانون حجاب، موضوعاتی که با وجود تلاش های دولت در مسیر اجرا با چالش‌ها و موانع متعددی روبه‌رو شده‌اند.
خبرگزاری ایسنا

راز بقایِ برد پیت در جشنواره سن سباستین

سایت عصرایران

قبل از عاشق شدن بیاموز چگونه در برف بدوی، بدون اینکه ردپایی از خود بر جای بگذاری (+صدا)

سایت اقتصاد ۲۴

عکسی از جنیفر لوپز در ۲۷ سالگی که قطعا متعجبتان می‌کند!

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/بختیار ایمانوردی در کنار مزار پدرش بیک ایمانوردی در آمریکا

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟

روز‌های گذشته آنچه بیشتر از هرچیز در تئاتر مطرح شده، قیمت بالای بلیت نمایش «آرش» نوشته امید سهرابی و کار علی سرابی است که از نیمه دوم شهریور در رویال‌هال اسپیناس پالاس اجراهایش را شروع می‌کند.
پایتخت بی‌کنسرت 
روزنامه دنیای اقتصاد

پایتخت بی‌کنسرت 

با پایان یافتن ایام سوگواری محرم و صفر و آغاز دوباره کنسرت‌های موسیقی، تهران همچنان از اجرای خوانندگان پاپ خالی است؛ انگار هنرمندان این حوزه فعلا به شهرستان‌ها کوچ کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از اعلام آتش‌بس جنگ اخیر در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ و بازگشت هنرمندان به سالن‌ها، کنسرت‌های «پاپ» مثل گذشته برگزار …
         
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب
گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)
سایت خبرآنلاین

گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)

این روزها شاهد رشد شکلی خاص و کوتاه (در حد یک جمله) از تبلیغات خصوصا در بنرهای اتوبان و خیابان‌ها هستیم که بعضا با طرح یک سوال و یا به شکلِ ایده‌ای جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده دیده می‌شوند.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.
یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین
خبرگزاری مهر

یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین

محمد خرمشاهی، طنزپرداز و روزنامه‌نگاری است که با نزدیک به یک قرن حضور در مطبوعات و برنامه‌های رادیویی، آینه‌ای از دردها و شادی‌های مردم بود و با زبانی طناز، کام جامعه را شیرین می‌کرد.
«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال
خبرگزاری مهر

«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال

یک منتقد سینما با اشاره به کلیشه های سریال های پلیسی در سال های اخیر بیان کرد که سریال «اعتراف می‌کنم» از این آثار متفاوت است.
سایت فرارو

همخوانی تصنیف «امشب شب مهتابه» توسط هنرمندان پیشکسوت

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌
روزنامه هفت صبح

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌

«ادیسه» در بهترین لحظاتش یک نمایش سینمایی خیره‌کننده و در ضعیف‌ترین بخش‌هایش حماسه‌ای گرفتار عظمت خودش است
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازیگر مطرح پس از باران: من پول غذا ندارم، هفته ای چهار وعده غذا می خورم! | ببینید

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
سایت ایران آنلاین

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

رسانه قرار است آینه باشد، نه آینه‌ای که فقط زشتی‌ها را بزرگ‌نمایی کند، بلکه آینه‌ای که واقعیت را همان‌گونه که هست پیش روی جامعه بگذارد. مسأله اما از جایی آغاز می‌شود که رسانه، به جای آنکه ابزار کشف حقیقت و مطالبه‌گری عمومی باشد، به ابزار معامله تبدیل شود، جایی که خبر نه برای آگاهی‌بخشی، بلکه برای فشار …
ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید
سایت خبرآنلاین

ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید

با تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ»، ماده ۲۷ به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های این مصوبه تبدیل شده؛ ماده‌ای که با پیش‌بینی محرومیت‌های سنگین و جریمه‌های چندبرابری برای برخی فعالیت‌های هنری، نگرانی و اعتراض گسترده سینماگران و حقوق‌دانان را به دنبال داشته است.
قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه هوش مصنوعی
سایت خبرآنلاین

قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه …

کتاب «کودکان می‌توانند بیندیشند» نوشته ران گیلمور، با ترجمه روح‌الله کریمی و زهرا حیدری، فلسفه را به جایی می‌برد که شاید بیش از هر جای دیگری به آن نیاز داریم: کلاس درس؛ جایی که کودک می‌تواند به‌جای حفظ کردن پاسخ‌ها، درباره پرسش‌هایی فکر کند که خیلی وقت‌ها بزرگسالان نیز از کنارشان عبور می‌کنند. فلسفه …
خبرگزاری ایرنا

واکنش آتش تقی‌پور به حواشی بزرگداشت زنده‌یاد علی حاتمی/ کاش حاجی واشنگتن اکران شود +فیلم

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد
خبرگزاری ایرنا

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد

تهران- ایرنا- «پرویز ناتل‌خانلری» با رفتار و کردارشان ثابت کردند که به ایران وفادار بودند. حتی در روزهای گرفتاری در ایران ماندند و به ایران خدمت کردند. ‌
پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است

نمایش «سیاوش» با حضور چهره‌هایی چون بهرام رادان، آزاده صمدی و مهدی سلطانی هنوز روی صحنه نرفته، اما یک ادعا درباره ارتباط آن با سازمان اوج کافی بود تا این پروژه پرهزینه وارد فضای سیاسی شود؛ ادعایی که عوامل نمایش رد کرده‌اند، اما سابقه پروژه‌های مشابه همچنان محل پرسش است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جهانگیر الماسی: من پول غذا ندارم و هفته‌ای ۴ بار غذا می‌خورم

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر | انصاف نیوز

محمد طباطبائی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد

بررسی عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر امری متناقض‌نما است و این به دو پارامتر اصلی برمی‌گردد. موضوع اول دو جنگ نابرابر تحمیلی و دیگری مقایسه عملکرد دولت چهاردهم با دولت‌های قبلی است. در مقایسه دولت چهاردهم با دولت‌های قلبی نتیجه روشن است. دولت چهاردهم هم -به هر دلیلی- مانند همه دولت‌ها در سالیان گذشته، …
         
سایت شهرآرانیوز

توضیح سازندگان تئاتر «آرش» درباره بلیت ۵ میلیون تومانی + عکس

روزنامه هفت صبح

روایتی خواندنی درباره سریال ‌قصه‌های جزیره و سرگذشت بازیگرانش

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...