سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

علت نرفتن کودک به مهدکودک، جیغ میزنه!


 ممکن است هنگامی که به فرزند سه ساله خود می گویید که وقت رفتن به مهدکودک است جیغ و گریه به راه اندازد. موقعیت مهدکودک را بررسی کنید که مطمئن شوید اشخاص، روال برنامه یا شرایطی موجب ترس فرزندتان نباشند. وقتی خاطر جمع شدید که مشکلی نیست آن وقت می توانید روی مشکل جدا شدن او از خود تمرکز کنید، مشکل متداولی که کودکان با آن درگیرند.
کودک را تهدید نکنید. وقتی او را تهدید می کنید او بیشتر مقاومت می کند تا ببیند شما به تهدید خود تا چه حد عمل می کنید. همچنین به او می آموزید که افراد بزرگ تر و قوی تر می توانند با استفاده از زور راه خود را پیش ببرند. در عوض رفتار هماهنگ را تحسین کنید و بگویید «مرسی که می زاری جوراب هایت را پایت کنم تا به موقع برای مهدکودک حاضر شیم». نهایت سعی خود را بکنید تا هر نشانه همکاری را تشویق کنید.
برچسب نزنید و نگویید «عزیزم می دونم خجالتی هستی و دوست نداری پیش کودکان دیگر باشی ولی مامان باید بره سرکار» خجالتی نامیدن فرزندتان ممکن است به عنوان جزیی از شخصیت او همیشه همراهش بماند. در عوض حمایت عاطفی در اختیار بگذارید و بگویید «می خوای امروز خرست را با خودت به مهدکودک ببری؟»هنگامی که کودکان از رفتن به جایی اکراه دارند گاهی اوقات دوست دارند یک چیز دوست داشتنی را با خود ببرند تا زمانی که والدین در کنار آن ها نیستند، شی محبوب آن ها را آرام کند.
باج ندهید. باج دادن فقط به کودک یاد می دهد که هر وقت جیغ و گریه کند باید منتظر جایزه باشد. در عوض بگویید «اگه بدون جار و جنجال بری مهدکودک، عصری که اومدم دنبالت می ریم پارک». این کار به فرزندتان می آموزد که بعد از این که با خواسته شما همکاری کرد می تواند کاری را که دوست دارد انجام دهد و از آن لذت ببرد.
از احساس گناه و شرمندگی استفاده نکنید و نگویید «می دونی که باید کار کنم تا برای تو لباس و اسباب بازی بخرم، کاری نکن دوباره دیرم بشه» استفاده از ملامت و سرزنش فرزندتان را تشویق به همکاری نمی کند و به او راه غلبه بر جدایی را نمی آموزد. در عوض جهت توجه را تغییر دهید و بگویید «هر کدام سر کار خود می رویم و هر دو شب برای شام خونه خواهیم بود» با این رفتار جدایی فرزندتان را به صورت امری موقت درآورید و توجه او را روی دوباره با هم بودن متمرکز کنید.
تسلیم نشوید و نگویید «باشه، اگه نمی خوای بری مهدکودک، من خونه پیش تو می مونم» تسلیم شدن فقط به کودک می آموزد که با مقاومت به خواسته اش می رسد. در عوض بیاموزید که خواسته اش را به تاخیر بیندازد و بگویید «امروز روز رفتن سر کار برای من و رفتن به مهدکودک برای توست. بیا بشمریم چند روز دیگه روز ماندن در خانه است» این کار مهارت مهم تاخیر در خواسته اش را به او می آموزد.