چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

علائم سندرم پیش از قاعدگی، می دانید؟


تاثیر رژیم GL بر اختلالات هورمونی زنانه
اگر از عوارض ناشی از تغییرات هورمونی مثل سندرم پیش از قاعدگی و سندرم پلی کیستیک تخمدان رنج می برید رژیم GL واقعا می تواند کمک کند. به هر حال انتظار نداشته باشید که یک شبه معجزه شود. معمولا با گذشت 3 ماه از ایجاد تغییر رژیم غذایی شاهد بهبود بعضی مشکلات می شوید.
سندرم پیش از قاعدگی
سندرم پیش از قاعدگی به مجموعه علایم متفاوت فیزیولوژیکی می گویند که معمولا قبل از شروع عادت ماهانه رخ می دهد، ولی با شروع قاعدگی بهبود می یابد. سندرم پیش از قاعدگی معمولا حوالی بلوغ، قبل از یائسگی، پس از زایمان، حوالی دهه 30 و 40 زندگی و اوقاتی که استرس دارید بیشتر مشکل ساز می شود. علایم هر زنی می تواند ماه به ماه تغییر کند و می تواند از دو هفته قبل از شروع قاعدگی آغاز شود. شایع ترین علایم عبارتند از:
افسردگی و آشفتگی
سفتی سینه ها
ورم بدنی و نفخ
تلاطم روحی و تحریک پذیری
سردرد
تغییراتی در پوست و مو.
 
سندرم تخمدان پلی کیستیک
این سندرم شامل بیش از ده درصد زنان می شود و دانشمندان دلیل بروز آن را نمی دانند، اما احتمالا بروز این سندرم برمی گردد به ترشح بالای انسولین که باعث تحریک تخمدان ها و تولید میزان زیادی تستوسترون می شود، به این ترتیب بدن نسبت به اثرات انسولین مقاوم شده و این باعث می شود که لوزالمعده برای ایجاد اثر مشابه مرتبا سطوح بالای انسولین را ترشح کند. انسولین در پاسخ به حضور گلوکز ناشی از غذا خوردن در خون تولید می شود. علایم شاخص این سندرم عبارتند از:
درد ناشی از کیست های داخل تخمدان
ناباروری
فشار خون بالا
آکنه
چاقی قسمت میانی بدن
ریختن یا برعکس، افزایش موهای زاید
قاعدگی نامنظم.
 
در یک فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک افزایش گلوکز خون با یک رژیم GL بالا باعث می شود که انسولین بسیار سخت تر کار کند. بسیاری از کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که افراد مبتلا به این سندرم یک رژیم غذایی با GL پایین را برای کنترل این عملکرد تشدید شده انسولین رعایت کنند.