پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

نزاع های داخلی قدرت را ضعیف می کند


نزاع های داخلی قدرت را ضعیف می کند

تعقیب, دستیابی و حصول امنیت ملی برای انسجام اجتماعی و سیاسی که جزو اهداف و سیاست های امنیتی هر کشوری قلمداد می شود, نیازمند راهکارها و سیاست های معقولانه است

تعقیب، دستیابی و حصول امنیت ملی برای انسجام اجتماعی و سیاسی که جزو اهداف و سیاست‌های امنیتی هر کشوری قلمداد می‌شود، نیازمند راهکارها و سیاست‌های معقولانه است.

وحدت همه آحاد جامعه و حضور آنان در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی ضروری‌ترین عناصر برای حفظ نظام و ایستادگی در برابر دشمنان کشور و ملت است البته مشارکت همگانی و وحدت حقیقی آن است که آحاد ملت در همه مقاطع احساس کنند کشور و حاکمیت در مالکیت آنها و صیانت از تمامیت ارضی و نظام، مهم‌ترین وظیفه آنان است.

ایجاد اختلاف و تفرقه سیاسی در میان ملت‌ها از ابزارها و برنامه‌هایی است که دشمنان به دنبال آن بوده و همبستگی ملی و مشارکت عمومی می‌تواند خدشه بزرگی بر اهداف آنان باشد.

همواره بر وحدت، وفاق و امت واحده و مشارکت ملی در عرصه‌های مختلف تاکید شده است، اما در شرایط فعلی کشور، انسجام میان مردم و مسوولان و بخصوص وحدت گردانندگان نظام از اهمیت بیشتری برخوردار است.

بتازگی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسمی با اشاره به این که با توجه به توطئه‌های دشمنان انقلاب نباید در داخل به دنبال نزاع و دعوا باشیم، اعلام کرده که این نزاع‌ها قدرت‌ها را تضعیف می‌کند.

وی در جمع فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس تاکید کرده است دشمنان به اندازه کافی به دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه میان مردم و مسوولان هستند؛ پس نباید ما با خودمان نزاع کنیم.

این فرمانده دوران دفاع مقدس ترس دشمن از ایران را هراس آنها از وحدت میان مردم دانست و اعلام کرد که اگر امروز آمریکا می‌ترسد و هراس دارد ایران را تهدید کند، به این دلیل است که در ایران اسلامی انسان‌هایی وجود دارند که پیچیده‌ترین و سخت‌ترین جنگ‌های دنیا را حل و فصل کرده‌اند.

● ورود یک قدرت سوم‌

احمدعلی مقیمی، نماینده بهشهر و نکا در این خصوص با اشاره به سخنان امیرالمومنین(ع)‌ درخصوص نزاع و کاهش قدرت تاکید کرد که قطعا وجود نزاع‌ها باعث می‌شود قدرت سومی جایگزین قدرت اول و دومی که بحق هستند، شود.

وی گفت: دعواهای سیاسی داخلی باید در داخل خانه حل شود، چون ما از یک خانواده و جنس هستیم و اگر کشور ما پیشرفت کند، قطعا در سایه وحدت، همدلی، صفا و صمیمیت کارهای بزرگ پیش می‌رود.

نماینده بهشهر با اشاره به سخنان امام راحل و رهبر معظم انقلاب و شعار ایشان در سال ۸۶ مبنی بر وحدت ملی و انسجام اسلامی خاطرنشان کرد که در سایه این شعار، مسوولان نظام گذشت، صبر و ایثارگری را پیش‌رو داشته باشند و در جاهایی که فکر می‌کنند چنانچه کلام آنها وحدت نظام را از بین می‌برد، باید از خودگذشتگی نشان دهند تا در سایه وحدت، اقتدار ملی حفظ شود.

● اهداف کلان‌

محمدابراهیم نکونام، نماینده گلپایگان و خوانسار و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز اختلاف مسوولان را خدشه به مردم دانست و تاکید کرد که هر مسوولی قسم یاد کرده به نفع مردم کار کند و خادم ملت باشد بنابراین نزاع آنان را از خدمت به مردم دور می‌کند.

وی با اشاره به این که در اختلافات گاهی سخنانی رد و بدل می‌شود که با مصالح نظام انطباق ندارد، گفت: ما یک سری اهداف کلان در حاکمیت ترسیم کرده‌ایم و هر که به این اهداف و حاکمیت ضرر برساند، باید از دیدگاه مسوولان از آن برائت جسته شود.

نماینده گلپایگان خاطرنشان کرد: همه مسوولان ملزم به اعتمادسازی هستند، لذا در مقابل یکدیگر ایستادن و جواب یکدیگر را دادن، به اعتمادسازی حاکمیت در مقابل مردم لطمه می‌زند و این کار خدمت به جامعه نیست.

● دشمنان را خوشحال نکنیم‌

حمید رسایی، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی نیز با اشاره به فرهنگ دینی و روایات و آیات تاکید کرد که اختلاف بین مسوولان اگر به مشاجره و تنش و خنثی کردن یکدیگر بینجامد، مشکل‌ساز خواهد بود.

وی افزود: اختلاف نظر باعث ارتقای سطح فکر و اندیشه و رسیدن به یک راهکار بهتر است؛ اما اگر اختلاف نظر به تنش کشیده شود، همان‌طور که در روایت‌ها نیز آمده باعث کاهش قدرت مجموعه خواهد بود.

نماینده تهران با تاکید بر این که در جامعه‌ای با دشمنان فراوان، هر عملی باعث کاهش قدرت نظام اسلامی شود کار غیرشرعی است، گفت: جامعه اسلامی، امروز امید بسیاری از مظلومان و مایه ناامیدی ستمگران دین است؛ بنابراین براساس فرموده رهبر معظم انقلاب هر عملی که باعث خوشحالی دشمنان شود، کاری غیرشرعی است.

وی هر نوع اختلاف و تنش را که منجر به خنثی کردن جایگاه قانونی افراد باشد به ضرر نظام و کشور دانست و خاطرنشان کرد: بر مبنای آیات و روایات، این‌گونه اختلافات باعث تزلزل جایگاه و منجر به تقویت دشمنان می‌شود.

اسماعیل کوثری، نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز موضوعات اختلاف‌برنگیز را دارای نتایج مطلوب ندانست و گفت: اختلاف در مسائل سیاسی، ضرر بزرگی برای مردم و پیشرفت جامعه است.

وی با اشاره به این که در روش‌ها و اجرا، گاه اختلافاتی وجود دارد و این مساله حتی باعث پیشرفت است، افزود: البته در مسائل کلان باید توجه کنیم که اصل و اساس برای ما از سوی حضرت امام(ره)‌ و رهبر معظم انقلاب پایه‌گذاری شده و قانون اساسی بسیاری از مرزها را مشخص کرده است.

کوثری تاکید کرد: ما باید در هدف و رسیدن به آن اختلافات را کنار بگذاریم، ولی در اجرا هر کسی می‌تواند نظرات خود را ارائه کند و به آن سرعت بخشد تا به اهداف برسد.

وی با اشاره به این که اگر اختلافی وجود داشته باشد، عقب‌افتادگی کشور و مسائل و مشکلات مردم حل نخواهد شد، افزود: این اختلافات ضررش متوجه مردم می‌شود و عوارض خارجی این مساله باعث سوءاستفاده دشمنان می‌شود.

کوثری اختلافات را مایه شادکامی دشمنان دانست و گفت: اختلافات باعث می‌شود دشمنان به اهدافی که قصد دارند، برسند و این به مصلحت ملت و نظام نیست.

وی افزود: ما باید کاری کنیم که در اصل و اساس و رسیدن به اهداف، اختلافی وجود نداشته باشد که بحمدالله چنین مساله‌ای وجود دارد.

فاطمه امیری‌