جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
۵ دستورالعمل پخت غذاهای خوشمزه
![۵ دستورالعمل پخت غذاهای خوشمزه](/web/imgs/16/11/7ysso1.jpeg)
خوش طعم بودن غذا یکی از مهمترین نکاتی است که میبایست هنگام پخت مورد توجه قرار گیرد. در کنار پیروی از دستورات غذایی که معمولترین روش برای بهبود بخشیدن به طعم غذاست، گاهی بهکارگیری دستورالعملهای سادهای مثل میزان و زمان افزودن نمک به غذا، استفاده از مایعات طعمدار برای پخت غذا، استفاده از ترشی مناسب و کره و همچنین بهرهگیری از مواد غذایی با بافتهای متفاوت در بالا بردن طعم مطلوب غذا تأثیر چشمگیری دارد.
افزودن نمک
هنگامی که صحبت از کاربرد ادویهجات به میان میآید، میزان نمک مصرفی به دلیل تأثیر خاص آن بر طعم غذا نسبت به سایر ادویهها اهمیت بیشتری پیدا میکند. از این رو باید توجه داشت نمک گوشت و مرغ را قبل از کباب کردن به آنها افزوده و یا نمک ماکارونی را قبل از قرار دادن ظرف آب روی حرارت، به آن اضافه کرد. معمولاً افزودن دو قاشق غذاخوری نمک در شش لیتر آب مناسب است.
مایعات طعم دار
استفاده منحصر از آب در پخارپز کردن سبزیجات، گرم کردن غذا، تهیه سوپ و... از طعم و کیفیت غذا میکاهد. از این رو استفاده از آب گوشت، مرغ و سبزیجات برای پخت غذا و برنج طعم آنها را بهبود میبخشد.
ترشی غذا
گاهی حتی با وجود مناسب بودن سطح نمک در غذا، غذا طعم مطلوبی ندارد. باید دقت داشت که آیا میزان ترشی غذا مطلوب است یا باید با افزودن آبلیمو و یا مقداری سرکه طعم آن را بهبود بخشید. افزودن آبلیمو به غذا نه تنها طعم آن را بهتر میکند، بلکه به ایجاد تعادل دو طعم بین شیرین و ترش نیز کمک میکند. علاوه بر این در افرادی که در برنامه غذایی خود از نمک استفاده نمیکنند استفاده از آب لیمو یا سرکه جایگزینهای مناسبی برای نمک خواهند بود.
استفاده از کره
استفاده از کره طبیعی به دلیل مزه خاص آن طعم غذا را بهبود میبخشد، این در حالی است که امروزه معمولاً کره گیاهی یا مارگارین جایگزین کره طبیعی شده است.
بافت غذا
استفاده از مواد غذایی با بافتهای مختلف در تهیه غذا، آن را خوش طعمتر خواهد کرد. برای مثال ترد بودن پوست مرغ سوخاری و تضاد آن با گوشت نرم داخل آن، مرغ را لذیذتر خواهد کرد.
برای دستیابی به این هدف باید سعی شود تا بافتهای مختلف در تهیه غذا مورد استفاده قرار بگیرند برای مثال خرد کردن کرفس در پوره سیبزمینی، استفاده از خردههای نان سرخ شده روی ماکارونی و... بر طعم غذا میافزاید.
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست