چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
عللی برای پارگی کیسه آب
وجود مایع در کیسه آمینوتیک و در اطراف جنین، هم جلوی حوادث و آسیبها را میگیرد و هم در حقیقت بستری است که جنین به وسیله آن میتواند به زندگی طبیعی خود ادامه دهد و در صورت کاهش مایع درون آن خطرهای زیادی او را تهدید میکند. اما این کیسه آب ممکن است در اثر عوامل مختلف پاره شود.
۱) عفونتهاعلت اصلی پارگی کیسه آب در دوسوم موارد نامشخص است اما یکی از دلایلی که مشخص و شایع است عفونتهاست. عفونتی که بتواند وارد خون شود میتواند برای جنین خطرناک باشد چرا که با افزایش درجه حرارت مادر همراه است و این مساله میتواند زمینهساز پارگی کیسه آب شود.
۲) عفونتهای موضعیعفونتهای موضعی هم میتواند سبب پارگی زودرس شود. این عفونت اگر در قسمت دستگاه تناسلی ایجاد شود، ممکن است به طرف رحم حرکت کرده و سبب آزاد شدن مواد التهابی شده (پروستاگلاندینها) و عاملی برای پاره شدن کیسه آب هستند.
۳) ضربههااز عوامل کمتر شایع دیگر، تروما، حوادث، تصادفات و زمین خوردن شدید است که میتواند باعث پارگی کیسه آب شود.
۴) ناهنجاریهاناهنجاریهای رحمی از جمله رحم تکشاخ، دو شاخ یا انواع دیگر، نارساییهایی که در دهانه رحم وجود دارد و طول کوتاه دهانه رحم و باز شدن ناگهانی دهانه رحم میتواند به پاره شدن کیسه آب منجر شود. اندازه طول دهانه رحم اگر کمتر از حد عادی باشد، میتواند زمینهساز پارگی زودرس کیسه آب شود. اختلالهای وضعیت قرارگیری جنین در رحم، بچههایی که به صورت عرضی در رحم قرار میگیرند هم میتواند موجب پارگی زودرس کیسه آب شود.
۵) بیماریهاهمچنین برخی از بیماریها از جمله بیماریهای مادری نظیر فشارخون و دیابت که با افزایش میزان مایع آمینوتیک همراه است میتواند موجب پارگی زودرس کیسه آب شود.به طور کلی میتوان گفته هر علتی که باعث اتساع بیش از حد رحم شود و حجم مایع افزایش پیدا کند میتواند به پارگی زودرس کیسه آب منجر شود. چند قلویی، سابقه پارگی کیسه آب در بارداریهای قبلی، و جراحی های قبلی دهانه رحم میتواند در این امر دخیل باشد.آیا میتوان مانع از پارگی کیسه آب شد؟در ماههای بالاتر حدود ۳۴ تا ۳۶ هفتگی ترجیح داده میشود که جنین در داخل رحم بماند.
اگر پارگی کیسه آب واضح نباشد، مادر باید تحتنظر باشد و روزانه آزمایشهای لازم انجام میشود و از نظر بروز تب هم کنترل میشود و همچنین ضربان قلب جنین و علایم حیات او چک میشود تا دچار مشکل خاصی نشود. معمولا آنتیبیوتیک هم با نظر پزشک برایش تجویز میشود.اگر پارگی کیسهآب واضح و زیاد باشد، نگه داشتن بچه صلاح نیست چرا که ممکن است روی بند ناف فشار وارد شده و موجب اختلال در جریان خون به بچه شود. در این شرایط نباید بیشتر به بارداری ادامه داد و باید به بارداری خاتمه داد.در مواردی که پارگی اندک است حتی دیده شده که استراحت مادر میتواند سبب تشکیل مجدد مایع آمینوتیک شود.
webmd
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست