چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

عللی برای پارگی کیسه آب


عللی برای پارگی کیسه آب

وجود مایع در کیسه آمینوتیک و در اطراف جنین، هم جلوی حوادث و آسیب‌ها را می‌گیرد و هم در حقیقت بستری است که جنین به وسیله آن می‌تواند به زندگی طبیعی خود ادامه دهد و در صورت کاهش …

وجود مایع در کیسه آمینوتیک و در اطراف جنین، هم جلوی حوادث و آسیب‌ها را می‌گیرد و هم در حقیقت بستری است که جنین به وسیله آن می‌تواند به زندگی طبیعی خود ادامه دهد و در صورت کاهش مایع درون آن خطرهای زیادی او را تهدید می‌کند. اما این کیسه آب ممکن است در اثر عوامل مختلف پاره شود.

۱) عفونت‌هاعلت اصلی پارگی کیسه آب در دو‌سوم موارد نامشخص است اما یکی از دلایلی که مشخص و شایع است عفونت‌هاست. عفونتی که بتواند وارد خون شود می‌تواند برای جنین خطرناک باشد چرا که با افزایش درجه حرارت مادر همراه است و این مساله می‌تواند زمینه‌ساز پارگی کیسه آب شود.

۲) عفونت‌های موضعیعفونت‌های موضعی هم می‌تواند سبب پارگی زودرس شود. این عفونت اگر در قسمت دستگاه تناسلی ایجاد شود، ممکن است به طرف رحم حرکت کرده و سبب آزاد شدن مواد التهابی شده (پروستا‌گلاندین‌ها) و عاملی برای پاره شدن کیسه آب هستند.

۳) ضربه‌هااز عوامل کمتر شایع دیگر، تروما، حوادث، تصادفات و زمین خوردن شدید است که می‌تواند باعث پارگی کیسه آب شود.

۴) ناهنجاری‌هاناهنجاری‌های رحمی از جمله رحم تک‌شاخ، دو شاخ یا انواع دیگر، نارسایی‌هایی که در دهانه رحم وجود دارد و طول کوتاه دهانه رحم و باز شدن ناگهانی دهانه رحم می‌تواند به پاره شدن کیسه آب منجر شود. اندازه طول دهانه رحم اگر کمتر از حد عادی باشد، می‌تواند زمینه‌ساز پارگی زودرس کیسه آب شود. اختلال‌های وضعیت قرارگیری جنین در رحم، بچه‌هایی که به صورت عرضی در رحم قرار می‌گیرند هم می‌تواند موجب پارگی زودرس کیسه آب شود.

۵) بیماری‌هاهمچنین برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های مادری نظیر فشارخون و دیابت که با افزایش میزان مایع آمینوتیک همراه است می‌تواند موجب پارگی زودرس کیسه آب شود.به طور کلی می‌توان گفته هر علتی که باعث اتساع بیش از حد رحم شود و حجم مایع افزایش پیدا کند می‌تواند به پارگی زودرس کیسه آب منجر شود. چند قلویی، سابقه پارگی کیسه آب در بارداری‌های قبلی، و جراحی های قبلی دهانه رحم می‌تواند در این امر دخیل باشد.آیا می‌توان مانع از پارگی کیسه آب شد؟در ماه‌های بالاتر حدود ۳۴ تا ۳۶ هفتگی ترجیح داده می‌شود که جنین در داخل رحم بماند.

اگر پارگی کیسه آب واضح نباشد، مادر باید تحت‌نظر باشد و روزانه آزمایش‌های لازم انجام می‌شود و از نظر بروز تب هم کنترل می‌شود و همچنین ضربان قلب جنین و علایم حیات او چک می‌شود تا دچار مشکل خاصی نشود. معمولا آنتی‌بیوتیک هم با نظر پزشک برایش تجویز می‌شود.اگر پارگی کیسه‌آب واضح و زیاد باشد، نگه داشتن بچه صلاح نیست چرا که ممکن است روی بند ناف فشار وارد شده و موجب اختلال در جریان خون به بچه شود. در این شرایط نباید بیشتر به بارداری ادامه داد و باید به بارداری خاتمه داد.در مواردی که پارگی اندک است حتی دیده شده که استراحت مادر می‌تواند سبب تشکیل مجدد مایع آمینوتیک شود.

webmd