چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

مقایسه اثر استامینوفن خوراکی با دوز ۱۵mg kg و ۱۰ و استامینوفن رکتال با دوز ۱۵mg kgدر کاهش تب کودکان


مقایسه اثر استامینوفن خوراکی با دوز ۱۵mg kg و ۱۰ و استامینوفن رکتال با دوز ۱۵mg kgدر کاهش تب کودکان

تب از علایم شایع در کودکان و شایعترین علت مراجعه آنها به مراکز درمانی می باشد

● مقدمه:

تب از علایم شایع در کودکان و شایعترین علت مراجعه آنها به مراکز درمانی می باشد. استامینوفن بیشترین داروی مصرفی جهت کاهش تب در کودکان بوده و دوز آن ۱۰-۱۵mg/kg هر ۶-۴ ساعت بصورت خوراکی یا رکتالی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر استامینوفن خوراکی با دوز ۱۵mg/kg و ۱۰ و استامینوفن رکتالی ۱۵mg/kg در کاهش تب کودکان بوده است.

● روش بررسی:

این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی (Clinical trial) می باشد که بر روی ۹۰ کودک ۶ ماهه تا ۶ ساله با تب بیش از ۳۹ درجه رکتال انجام شد بیماران به صورت تصادفی در سه گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول استامینوفن رکتال به میزان ۱۵ mg/kg، گروه دوم استامینوفن خوراکی به میزان ۱۵ mg/kg و گروه سوم استامینوفن خوراکی به میزان ۱۰ mg/kg دریافت کردند، یک و سه ساعت بعد از مصرف استامینوفن میزان کاهش درجه حرارت مورد بررسی قرار گرفت.

● نتایج:

میانگین کاهش درجه حرارت ۶۰ و ۱۸۰ دقیقه بعد از مصرف استامینوفن به ترتیب: در گروه اول (استامینوفن رکتال ۱۵ mg/kg) ۱.۰۷±۰.۱۶ و ۱.۷۴±۰.۲۵ و در گروه دوم (استامینوفن خوراکی ۱۵ mg/kg) ۰.۹۸±۰.۱۹ و ۱.۷±۰.۱۴ و گروه سوم (استامینوفن خوراکی ۱۰ mg/kg) ۰.۶۳±۰.۱۸ و ۱.۲۵±۰.۲۲ شد. کاهش درجه حرارت در گروه اول و دوم تقریبا برابر و در گروه سوم به مراتب کمتر بود.

● نتیجه گیری:

اثر استامینوفن خوراکی و رکتالی ۱۵ mg/kg در کاهش تب کودکان تقریبا برابر است اما استامینوفن خوراکی ۱۰ mg/kg اثر کمتری دارد.

عنوان فایل
مقایسه اثر استامینوفن خوراکی با دوز ۱۵mg/kg و ۱۰ و استامینوفن رکتال با دوز ۱۵mg/kgدر کاهش تب کودکان application/pdf
asare astanminofene khoraki.pdf
117 KB
دانلود

مطهره گلستان

ارسلان امیری

صدیقه اخوان کرباسی

مهدخت صدر‌بافقی

منیره مدرس مصدق