یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

آشنایی با خواص میوه ازگیل


آشنایی با خواص میوه ازگیل

ازگیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می‌رسد. گل‌های این درخت، سفید و میوه‌ آن شبیه زالزالک ‌است، با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و قهوه‌ای رنگ و طعمش شیرین …

ازگیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می‌رسد. گل‌های این درخت، سفید و میوه‌ آن شبیه زالزالک ‌است، با این تفاوت که میوه ازگیل درشت تر و قهوه‌ای رنگ و طعمش شیرین و کمی گس است. هسته آن را می‌کارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند. این میوه دارای ویتامین‌هایA ،B وC بوده و سرشار از تانن (جوهرمازو) است و میوه و برگ آن به عنوان قابض و رفع التهاب معده ‌توصیه و تجویز شده است. ازگیل، سینه را نرم می‌کند و عطش را فرو می‌نشاند . همچنین ضماد ازگیل جوش‌های بدن را از بین می‌برد. ‌برای معالجه اسهال خونی می توان مقدار دوز مشخصی از آن را بدون پوست خورد. ‌غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان وگلو را درمان می کند. ‌‌گفتنی است ، هسته ازگیل به علت داشتن اسید <سپانیدریک> عنصری سمی می‌باشد و خوردن آن خطرناک است. ‌