چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

هم فضایی نگاه مدیران و کار کنان امکانپذیر است ؟


هم فضایی نگاه مدیران و کار کنان امکانپذیر است ؟

موضوع خانواده چیزی که کارگرها از ان بی نصیب هستند ا . کارگری که به اسم ۸ ساعتی ولی با اضافه کار اجباری ۱۰-۱۲ ساعت کار می کند بعد از رسیدن به خونه فقط یک جنازه متحرک است . مدیر فقط به …

موضوع خانواده چیزی که کارگرها از ان بی نصیب هستند ا . کارگری که به اسم ۸ ساعتی ولی با اضافه کار اجباری ۱۰-۱۲ ساعت کار می کند بعد از رسیدن به خونه فقط یک جنازه متحرک است . مدیر فقط به فکر تولید و آمار و رکورد است و به کارگر به چشم یه تیکه آهن پاره نگاه میکند .و در صورتی که کارگرها هم آدم هستند انسان هستند خانواده دارند و خانواده آنان نیازمند احساس آنان هستند..زبان گفتگوی مدیر تولید اعمال فشار به سرپرستان و به تبع آن فشار آنان به کارگران مادرمرده است . به کارگران با نگاه یک چوپان به گوسفندان نگاه نکنید

یکی از نکات مهم در مدیریت اینستکه بتوانیم تا حد امکان هم فضایی و هم نگاهی را بوجود اوریم . ولی ایا این مهم بصورت حداکثری امکانپذیر است؟ برای مثال مدیر تولید بدنبال اجرای برنامه تولید است و بهر شکل باید ان را اجرا کند ولی کارگر خط تولید در اینمورد دغدغه ای ندارد و می خواهد هشت ساعت کارش را انجام بدهد و برود سر خانه و زندگیش و امدن برای اضافه کار را مخصوصا در روز جمعه را ظلم مدیریت تولید به خودش می داند .

آقای مدیر فکر میکند که یک مدیر موفق هست اما او فقط ادای مدیران موفق را درمیاورد موفقیت فقط رکورد و آمار نیست ارزش هنجارهای انسانی خیلی بالاتر از رکورد و آمار است .

مدیر تولید به چه فکر می کند . او می داند که اگر کارخانه با ظرفیت پایین کار کند یا نتواند پاسخ مشتریان را که از میزان برنامه ارائه شده متوجه فشار آنها می گردد را بدهد شرکت نمی تواند روی پای خودش بایستد و مانند برخی کارخانجات دیگر گرفتار عدم پرداخت حقوق کارکنان و تعطیلی و تعدیل نیرو می گردد .

از نگاه این مدیر کار کردن و تحمل فشار را کردن توسط تمام پرسنل بهتر از تعطیلی و یا عدم پرداخت بموقع حقوق است و این یک نگاه انسانی است. کارخانه اگر دچار مشکل شود تمام پرسنل و خانواده آنها دچار مشکل می شود . وقتی حقوق بموقع پرداخت نشود کارگر در پرداخت اجاره خانه اش دچار مشکل می شود و……

سازمان دارای یک سلسه مراتب است . سیاستهای شرکت که مشخص شده است باید اجرا شود . اینکه این سیاستها باید بتواند منافع همه را تامین کند نکته ای بلاشک است .ولی بهر حال مدیر عامل وظیفه ای دارد که باید در مقابل اجرای آن به هیئت مدیره جواب دهد و این موضوع بترتیب تا مدیران پایین تر ادامه دارد . مسلما هر مدیر چارچوب وظائف و اختیارات محدودی داردو همه آنچه در یک سازمان اتفاق می افتد را مثلا مدیر تولید نباید جواب بدهد ایشان و بقیه در چارچوب وظائف و اختیاراتشان پاسخگو هستند .

این فشار همان تعهد مدیر به اجرای برنامه تولید است که سازمان بر ان مبنا پابرجا می ماند . منتهی از نگاه کارگری که با این مدیر کار می کند او یک جبار ستمگر و زورگو است .که با سوءاستفاده از شرایط اقتصادی موجود و کمبود کار به کارگران زور می گوید.

روحیه مدیر ستیزی و اینکه هر کس مدیر است برای این بر سر کار است که به کارکنان ظلم کند و هر کس را حمایت کند فامیلش است . در این مواقع هم راحت اتهام زده میشود و نیازی به اثبات نیست .و….

بلاشک این مقوله جای بحث بسیار دارد ولی شاید یکی از راههای کاهش این اختلاف دیدگاهها نشستهای مشترک و رو در رو باشد تا هم شبهه ها از بین برود و هم فضاهایی منفی که عده ای منفی باف در سازمان بوجود می آورند خنثی شود .البته مطمئن باشید این همنگاهی حداکثری در نهایت بوجو د تخواهد امد . برخی هستند که شما هر ادله و بینه روشنی هم برایشان بیاورید باز حرف خود را می زنند . وقت را باید صرف کسانی کرد که حداکثر هستند و اگر دل نگرانی و گله ای دارند از روی دلسوزی است .