چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

نـان‌هـای تـرد بـرای کاهـش وزن منـاسب نیستند


نـان‌هـای تـرد بـرای کاهـش وزن منـاسب نیستند

معمولا اهل مصرف کدام قسمت از نان هستید؟ قسمت خمیری نان را می‌پسندید یا بخش ترد و برشته آن را؟ بیشتر اهل خوردن نان خشک هستید یا نان تازه و نرم؟ اگر قسمت خشک و ترد نان را می‌پسندید، …

معمولا اهل مصرف کدام قسمت از نان هستید؟ قسمت خمیری نان را می‌پسندید یا بخش ترد و برشته آن را؟ بیشتر اهل خوردن نان خشک هستید یا نان تازه و نرم؟ اگر قسمت خشک و ترد نان را می‌پسندید، باید بگویم انتخاب صحیحی کرده‌اید زیرا روی بخش نرم و خمیری نان اتفاقی نیفتاده که هضم و جذب آن را آسان کند...

خوردن این بخش از نان مثل آن است که غذای خام بخورید زیرا برای اینکه آرد قابلیت هضم و جذب پیدا کند، باید عمل بیاید بنابراین خوردن قسمت خمیری نان ممکن است ناراحتی‌های گوارشی را در پی داشته باشد. در بسیاری از افراد پس از مصرف بخش خمیری نان، اسیدیته معده زیاد می‌شود. در ضمن مواد مغذی نان پخته با قسمت خمیری آن قابل مقایسه نیست. پس کسانی که به طور عادی اسید معده?شان بالاست یا به وضعیت تغذیه?ای?شان اهمیت می دهند باید نان‌های برشته و ترد را انتخاب کنند. البته گروهی از افراد عادت به مصرف نان خشک به جای نان تازه دارند؛ آن هم در حجم بالا. در حالی که این عادت چندان خوبی نیست. همین‌جا باید یادآور شد که ۳۰ گرم نان خشک در مقایسه با ۳۰ گرم نان تازه کالری بیشتری دارد. نان خشک فقط آرد است و نان تازه، آب و آرد. پس بر خلاف تصور عامه مردم، خوردن نان‌های خشک آن هم در مقادیر فراوان به کسانی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه نمی‌شود. مصرف نان خشک بیشتر به خانم‌های بارداری که تهوع صبحگاهی دارند و بهتر است غذایی که مصرف می‌کنند آب کمتری داشته باشد، پیشنهاد می‌شود در غیر این صورت باید در میزان مصرف این نوع از نان‌ها که بسیار هم خوش‌خوراک هستند حدتعادل را رعایت کرد.

دکتر سید سعید حسینی

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران